Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de jul. 2012

Nova revista a Calders

Avui diumenge 22 de juliol de 2012 ha nascut una nova revista a Calders. I si sou lectors habituals d'aquest bloc ja sabeu que jo hi tinc molt a veure. A la presentació he explicat que jo em trobava passejant entre les vies del tren i de cop vaig veure dos trens. Un tren era el de l'Ajuntament decidint deixar de publicar la revista municipal "El Castell de Calders" però amb la voluntat d'impulsar una revista independent i aliena al propi ajuntament. L'altre tren era el de l'Associació del Veïnat de Calders amb ganes de fer una revista integradora adreçada a tot el municipi. I de cop i volta els dos trens em van atropellar i jo em vaig trobar al capdavant d'un nou tren que era el d'aquesta nova revista que avui hem presentat.
Al principi em vaig oferir a presentar un projecte de revista: quines seccions podria tenir, quins col.laboradors, etc. i hi anava pensant sense pressa. Però un bon dia vam decidir posar-nos un termini: el 22 de juliol. I des d'aquell dia van començar els maldecaps. Algunes persones que jo pensava que podien apuntar-se al carro de dissenyar i tirar endavant la revista van declinar el meu oferiment. I el termini s'anava acostant sense que hagués aconseguit tenir cap col.laborador fixe, més enllà de gent que acceptava fer col.laboracions puntuals, però sense integrar-se a la coordinació del projecte. És a dir que estava construint una revista jo sol i això era molta responsabilitat, molta feina i poques possibilitats d'èxit.

Per sort, la Pilar Arnaus va respondre a la meva crida i des d'aquell moment tot va començar a quadrar mica a mica. A mi m'agrada treballar en equip i el sol fet de tenir un interlocutor amb qui compartir les idees ja va ser un gir transcendental. Vam anar tancant seccions i escrits, improvisant solucions a les coses que no podien sortir com havíem previst en primera instància, dissenyant la portada que després el Jaume Serra va aconseguir dur a la pràctica de manera meravellosa, repartint tasques... I paral.lelament la gent de l'Associació del Veïnat de Calders no paraven d'aconseguir anunciants, tancaven tractes amb una empresa de maquetació i disseny, demanaven pressupostos a impremtes...
Tot va anar confluint de la millor manera que podíem haver somiat i quan els maquetadors ens van començar a passar les proves de com anava quedant la revista, un somriure d'orgull i satisfacció omplia les nostres cares perquè no podíem deixar de pensar que ens estava quedant molt bé.
I això, modèstia a part, és el que he de dir-vos. Penso que ha quedat una revista molt digna, que la presentació d'avui ha anat bé i espero que el boca-orella vagi funcionant i comencem a rebre col.laboracions de cara al proper número.

Ha estat un treball intens, de molts dies d'anar a dormir tard anar rumiant i materialitzant idees, però ha valgut la pena.
I per compartir-ho us deixo amb algunes fotos especialment significatives per a mi: jo amb un dels exemplars de la revista acabat de sortir del forn, jo fent la presentació avui al Centre Cívic, el preciós dibuix que ens ha fet el Jaume Serra per a la portada i una magnífica foto que ens ha fet el Paco Rueda per il.lustrar la secció "Petits plaers de viure en un poble com Calders". Gràcies a tots!!
 




11 comentaris:

Anna ha dit...

Molta sort per aquesta nova aventura. N´estic segura que en lluitaràs per tirar-la endavant vetllant per pluralitat de les opinions, i a més en gaudiràs. ENDAVANT!!!

Miles ha dit...

Moltes felicitatsss!!

(jo, siempre te estoy felicitando..)

Guarda'm una per fer-li una ullada en tornar a l'escola.

Petons de colors

Miles

serrasoler ha dit...

Gràcies pels elogis, per mi ha estat un honor. Ja ho saps, si necessites un altre dibuix...

Eladi Martínez ha dit...

Ostres!! Acabo de penjar la notícia i ja tinc 3 comentaris...
Gràcies pels vostres comentaris i suport, Anna, Miles i Jaume. Una petita part de l'èxit (espero que sigui un èxit) també és vostre:
Anna, per tot el que has de compensar a casa quan jo m'aboco en un d'aquests projectes, per les neures que m'has d'aguantar, pels ànims i les opinions sinceres...
Jaume, evidentment pel magnífic dibuix que reflecteix perfectament el que volíem que transmetés la portada del nou projecte i per l'oferiment a seguir col.laborant... t'ho agafo al peu de la lletra... Vols una tira còmica fixa?
Miles, amb el suport incondicional que sempre em dónes, els meus èxits sempre són els teus èxits.
Gràcies, gràcies, gràcies.
Eladi

Carme ha dit...

FELICITATS PEL TEU NOU ÈXIT!!!
La teva il.lusió es transmet , el teu do de paraula ho facilita tot i les il.lustracions del Jaume ho fan molt atracitu .
Pel que a mi respecta, treballar amb vosaltres sempre és un plaer!!!
Ah, a mi també m'agradaria llegir las revista.
Carme

Xep i Mª Dolors ha dit...

Eladi, moltes felicitats per aquesta nova revista que tindreu a Calders!!!!
Felicitats a tu i al teu Equip. Esperem que ben aviat puguem gaudir-ne i fullejar-la.
En aquesta espera ànims, èxit i petons de colors.

Eladi Martínez ha dit...

Carme, gràcies per les felicitacions i els "piropos" (intentaré aconseguir-te'n un exemplar).
Xep i Mª Dolors, gràcies ptambé per les felicitacions i les paraules d'ànim (per vosaltres ja en tinc un de reservat).
Eladi

Txetxu ha dit...

...felicitats mestre!

Estic tan segur que disfrutaria llegint aquesta teva nova aventura en forma de revista...
...com de l´èxit de la mateixa!

Et buscaré i llegiré per internet!

Abração!
Txetxu

Toni ha dit...

Aquesta setmana he tingut un exemplar per casa i està força bé tot i que es el "number" zero encara, segur que anirà agafant més color.
Enhorabona i endavant!
Toni

Eladi Martínez ha dit...

Txetxu! Una gran alegria saber que la teva absència (últimament realment plena d'absència) encara està plena de presència. Gràcies per ser-hi!

Toni, ceelbro que la primera impressió hagi estat positiva. Potser algun ens hi pots fer arribar alguna col.laboració, ja sigui en forma de text reflexiu o de fotografies... Si mai et ve de gust, ja saps que tens les portes obertes!

Toni ha dit...

Gràcies Eladi, ja alguna col.laboració intentarem fer :o)
Salut