Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

16 de maig 2011

Eleccions municipals: agraïment

Aquest passat cap de setmana vaig anar a les presentacions de les dues candidatures que opten a la propera alcaldia de Calders. En les dues hi tinc amics, coneguts i saludats i, tot i que jo he donat suport explícit i públic a la de CDC (encapçalada pel Lluís Cerarols) el sentiment que ara em presideix és el de l'agraïment a tots ells.
Agraïment pel fet que un grapat de persones estiguin disposades a regalar part del seu temps i les seves energies en benefici del poble. I tot això a canvi d'anar de bòlit, tenir maldecaps, rebre crítiques i ser mal vistos.
I vull exemplificar aquest agraiment en les 5 persones que il.lustren aquesta notícia, l'alcalde i els 4 regidors que han estat al capdavant de l'ajuntament de Calders aquesta darrera legislatura: el Jaume Perarnau, el Xavi Costa (aquests dos han encadenat dues legislatures), el Sergi Pich, la Conxita Capsada i l'Elena Planas.

No vull pas dir que ho hagin fet tot bé. En algunes coses no he estat d'acord, ja sigui en el fons o en les formes, però sempre he valorat moltíssim (i crec que ells, i el Jaume en particular, ho han encarnat a la perfecció) la seva total disponibilitat davant dels veïns de Calders. Durant uns anys vaig haver de tractar-hi amb certa regularitat quan jo presidia l'Associació de Veïns de la Guàrdia i sempre vaig trobar aquesta disponibilitat i aquesta voluntat de servei.
Vam fer innombrables reunions ja fos entre setmana a la nit o en matins de dissabte i mai no vam tenir un "no" per resposta.
Sempre se'ns va escoltar amb respecte i es van tenir en compte les nostres opinions.
Sempre vam trobar facilitats per utilitzar recursos o instal.lacions municipals.
I una cosa que personalment vaig valorar molt: quan vam tenir algun desencontre més acusat del normal amb les opinions clarament enfrontades i al final va semblar que la raó queia del nostre cantó, el Jaume sempre va tenir la humilitat de reconèixer el seu error i demanar disculpes. Sempre li he reconegut i valorat molt aquesta capacitat.

Hi ha veus que volen veure mala fe o ignorància en algunes de les decisions que ha pres aquest ajuntament. Jo sempre he volgut creure en la bona fe del Jaume i el seu equip. Mai no hi he sabut ni volgut veure intencionalitat de perjudicar ningú perquè parlant amb ells sempre m'ha semblat que els movia l'interès pel bé comú, el respecte per la legalitat i la seva estimació pel poble de Calders i els seus habitants.
Potser a vegades s'han precipitat i no han valorat algunes conseqüències evitables d'una decisió, potser a vegades han estat mal assessorats pels tècnics que són qui han de conèixer tots els ets i uts de la legislació... Però llavors sempre penso... si un dia jo entrés a l'ajuntament, com podria saber si això pot o no fer-se? Jo sóc mestre i no pas polític professional. I el mateix els passa a ells.
Cadascun d'ells té la seva professió i la seva família i les seves aficions i el que un dia van fer és posar-se al capdavant del consistori per posar-se al nostre servei. No podem demanar-los que ho sapiguen tot i que ho facin tot bé. Només podem demanar-los que tinguin ganes de fer-ho bé, de posar-hi voluntat i dedicació, de ser justos i equitatius, d'escoltar els problemes dels veïns i ajudar-nos a trobar solucions sempre que sigui possible, de treballar per la millora del poble des del marc d'un ajuntament petit amb pocs recursos.
I això penso que ho han fet
.

El meu balanç de la darrera legislatura és clarament favorable i positiu, però fins i tot si no fos així, crec que es mereixerien el meu agraïment pel fet d'haver estat aquests 4 o 8 anys al davant de l'Ajuntament.
I el tenen.
Gràcies, Elena, Conxita, Sergi, Xavi i, sobretot, Jaume. I ara, descanseu una mica i recupereu el pols de la vostra vida anterior al pas per l'ajuntament.
Us ho mereixeu.

11 comentaris:

Anna ha dit...

Jolin Eladi, quan sabó!!!
No vull dir pas que no ho hagin fet bé, ni molt menys, però... vols dir que cal aquest tipus de notícies al teu blog??? Sembla que ja no recordes l´últim disgust d´aquest índole polític.....

Anònim ha dit...

penso que et mires amb masa bon ulls un govern que sempre te bones paraules per uns, sense more ni un dit, i van pasan els anys sense avançar. en canvi per altres tot es fa sense problemes, no mes canvien i milloren les coses en el seu entorn e inquietuts.
recordem que s´ha de governar i sobretot executar i administrar per tots.
Ara l´agraiment a la seva dedicació es lloable.

PS mirat-ho amb autocritica.

Un Calderi

Eladi Martínez ha dit...

Anna,
aquest "sabó" és sentit. Feia molt temps que tenia previst fer un escrit d'agraïment per la dedicació que han tingut aquestes persones (i sobretot el Jaume).
Quan vaig estar de president de l'A.VV. em van impressionar favorablement les qualitats que he destacat en l'escrit.
Repeteixo que no penso que ho hagin fet tot bé, però em sento molt més a prop d'ells que d'algunes crítiques malèvoles que corren i que (tot i que potser m'equivoqui) no em vull creure.

Si calen aquest tipus de notícies al meu bloc? Al meu bloc hi cal el que em ve de gust expressar a cada moment... Està clar que hi haurà gent a qui no agradarà, però de fet el que no caldria és ni tenir bloc públic. A mi em ve de gust fer aquests exercicis de reflexió en veu alta i evidentment estic obert a la crítica i a la discussió constructiva.
apa, vaig a contestar el següent.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Calderí anònim,
Tampoc no crec que hagi d'erigir-me en defensor del consistori sortint, eh?
I de fet, tampoc no crec que ho hagin fet tot bé, però davant dels errors que han comès (tant en el fons com en les formes) sempre intento posar-me en el seu lloc i pensar què els deu haver portat a prendre la decisió que han pres. I, havent-los conegut, em costa pensar que sigui la mala fe el seu motor.
Jo he tractat amb aquestes persones i me n'he endut una bona impressió.

1.- Que tinguin bones paraules i educació(mentre no t'enganyin) no és pas una cosa dolenta. Prefereixo interlocutors amb aquestes característiques que no pas altres que fomentin la crispació.

2.- Que no moguin un dit, penso que en ocasions són limitacions pròpies d'un ajuntament petit amb pocs recursos. I penso que si hi ha un canvi de govern potser també veure'm aquestes mateixes limitacions i llavors haurem de veure com les valorem...

3.- Que tractin amb diferents condicions a uns i altres veïns si que ho trobo inadmissible. Això hauria de ser com els criteris arbitrals. Podem discutir si anem a l'estricta legalitat o si som flexibles, però el que fem, ho hem de fer igual per a tothom.
Si hi ha casos demostrats del que insinues, em sumo a la seva crítica i els rebutjo.

Ara bé, fetes aquestes apreciacions a les teves paraules, et recordo que el títol de l'article és "agraïment" i no pas "quin alcalde més collonut que hem tingut". I començo l'article dient que el meu agraïment és extensiu a tots els que ara es presenten per cobrir aquestes places, però com que vaig tenir l'oportunitat d'interactuar amb aquests 5 que ara pleguen, el meu agraïment es personalitza en ells després del tracte que hi he mantingut i valorant, sobretot, la gran dedicació que han mostrat al poble i que m'alegra veure que tu també lloes.

Apa, a reveure.

Eladi

Anònim ha dit...

Simplement et convidan a fer una autocritica.
No mes això, em de ser capaços de fer-la.

Sap greu que no ho vegis així.

Esta clar que si no reps, no veus

ANONIM 2

Eladi Martínez ha dit...

Salutacions, anònim-2 (veig que creix el club dels anònims...)
Les teves apreciacions abundant en les que m'havia fet l'anònim-1, m'han fet pensar en una nova notícia que segurament faré un dia d'aquests i que es titularà "Les 3 cares de cada història: la teva, la meva i la veritat".
Tu em convides a fer autocrítica perquè vols que vegi la "teva" veritat que creus que no sóc capaç de veure perquè estic ofuscat per la "meva" veritat. I potser en realitat ni tu ni jo no la tenim "la veritat".

Normalment sóc partidari i capaç de fer autocrítica i en cada intervenció he dit que no deia pas que ho haguessin fet tot bé i que sobretot el que volia era agrair-los la seva dedicació durant aquests anys.
Ara mateix estic reescrivint aquestes paraules i em sento en un "deja vu" del que potser no sortirem i estarem donant voltes en cercle.

Accepto les crítiques i l'autocrítica i evidentment estic influït per la meva experiència personal, de la mateixa manera que tu ho deus estar per la teva.

Segurament cap dels dos no canviarem d'opinió, però m'agrada que hagis intervingut i m'hagis aportat el teu punt de vista: la intel.ligència és col.lectiva i l'intercanvi d'opinions sempre és enriquidor.
I a més a més, segur que en el fons tots dos volem el mateix: el millor per Calders. Així doncs esperem que, surti qui surti, sapiga sumar en aquesta direcció que és l'única que ens interessa a tots; i que repeteixen els encerts que es van fer en el passat i que evitin els errors comesos.

Apa, fins a la propera o fins a la següent intervenció de l'anònim-3...

Eladi

perqueno ha dit...

Eladi,

Hace tiempo que no leia tu bloc, como bien sabes no me expreso bien en caltalán, ya que en mi Andalucia natal, no se suele aprender, a no ser que una Catalana "Independentista" te motive a intentar hacerlo, es decir a enamorarla con acento Catalanoandaluz. Bueno a lo que iva....

Pibe, como es que te dejaste llevar !!! en mi humilde opinión, sin conocer nada de nada el tema, Pudiste esperar a agraecerlo pasado el 22, y seguro que no levanta tanta polvoreda.
Pero de verdad, bajo mi experiencia en "Cordoba" , no vale la pena alavar la política, ni las gestiones políticas; i se de lo que hablo, te lo aseguro.
En mi humilde opinión, prefiero comentar y reflexonar sobre filosofia, música y como no ... de manera de entender la vida.

Saludos, y espero que no te metas en mas avisperos pibe, haz caso a tú mujer que siempre acaban teniendo razón y muchas veces sin tenerla.

finshaonvols ha dit...

Hola, Perqueno y Eladi,

Joder, cuanto tiempo sin saber de ti, como me dijiste me puese a leer el bloc de l´Eladi, mas guapo con cola, pienso yo... ahora su mujer se ha quedado sin una cola!!! jajajajaja.

Bueno nada, que opino como su mujer,y a ver si me invitas a cenar "perqueno" que te escaqueas un rato.

Eladi,
Haz caso a perqueno, que lleva tablas. gte lo aseguro.
¿Ana, y ahora con una cola, como va???

primerpaga ha dit...

Hola,

Ya estais otra vez, de medio ocupablocs.

Mira, yo nada mas deciros que CENEIS EN OTRO LADO, GORRONES..Y PAGARME LAS COPAS DEL OTRO DIA.

A Eladi, No te metas en politica, hombre que da mal rollo.

Y finshaonvols necesito el Saxo.

Chao

Anna ha dit...

...ja, ja, ja,...a falta d'un debat municipal "cara a cara" amb els alcaldables, llegir aquests comentaris és molt divertit. Cadascú amb la seva ideologia i tendència política però sobretot des del respecte....Molt bé per la pluralitat...

...pels que esteu preocupats per la manca de cua...cap problema... superat...la primera dama està al mateix lloc,...ja, ja, ja....aix que el tema es complica...
...per cert Eladi, en un poble tothom té un sobrenom, a veure si ara et coneixeran pel "Sensecua" o "L'escuat"....ja, ja, ja....

Eladi Martínez ha dit...

Per a "Perqueno", "finshaonvols", "primerpaga" i Anna:

1.- En primer lloc gràcies a tots pel somriure que m'heu dibuixat. A aquest tema, que desperta algunes sensibilitats i susceptibilitats, potser li convenia una pinzellada humorística i desdramatitzadora, tot i que estic content que de moment ens haguem mogut per un terreny presidit per l'educació, el respecte i les bones formes.

2.- "Perqueno", em sembla que avui m'has donat massa pistes, però no seré jo qui et demani: "Doctor Livingstone, supongo". Si algun dia et vols donar a conèixer, esperaré que tu facis el primer pas.

3.- Potser si que tens raó, "Perqueno", que triant aquest moment per fer l'escrit d'agraïment, l'he convertit en propaganda electoral gratuïta (tal com les notícies que avui hem rebut a la llista de distribució de la web de Calders... ;-)), però ja hauràs vist que normalment vaig publicant "a raig", a partir de les sensacions fresques del moment que visc. I després dels dos mítings polítics em va semblar que era un bon moment per relacionar-hi aquest escrit d'agraïment que feia temps que tenia pensat escriure, tot i que encara no el tenia redactat.

4.- Tu dius que no val la pena lloar la política... Doncs, home, aquí no hi estic d'acord. En un poble petit, els "polítics" (que al capdavall són veïns com tu i com jo que decideixen complicar-se la vida i no crec que en treguin cap profit personal) queden completament exposats a la crítica en un entorn de distàncies curtes i contacte permanent amb els veïns. En aquestes circumstàncies, copsar la seva dedicació i disponibilitat,a mi m'ha generat aquest sentiment d'agraïment. I creia que era just que, de la mateixa manera que s'han de sentir totes les crítiques hagudes i per haver (les justes i les injustes), també es mereixien rebre paraules de reconeixement.

5.- De totes maneres trobaràs moooooooolts més articles sobre els altres temes (filosofia, música...) que no pas d'aquest caire.

6.- Evidentment "elles" sempre tenen raó, la meva Anna i la teva "catalana independentista", tot i que aplaudeixo el teu matís "y muchas veces sin tenerla" ;-)

7.- "Finshaonvols", gràcies per passar per aquí i per fer-ho amb aquest "desparpajo" (parlant d'altres notícies com les de les meves cues, quedant per sopar amb el "Perqueno", fent conyeta amb l'Anna...). A veure si en aquest bloc trobes alguna altra cosa que et faci el pes. De totes maneres t'agraeixo que et sumis als bons consells que m'han donat l'Anna i "Perqueno", però estic segur que no sempre els seguiré, perquè una de les raons de ser d'aquest bloc és poder expressar en veu alta els sentiments i opinions que em passen pel cap. I si començo a autocensurar-me començaria a decaure una mica. I la veritat és que si generen una mica de debat, també li donen més "vidilla" a l'assumpte...

8.- "primerpaga", veig que tu també t'has trobat al picalapica "com a casa", eh? Gràcies per participar-hi i per secundar els consells que no em posi en política, consells que no sempre seguiré, però que agraeixo sincerament. Això que dius que ficar-se en política dóna mal rotllo, a mi l'única cosa que em sabria greu és que per parlar d'aquests temes de política municipal se'n puguessin ressentir relacions personals, per això sempre ho faré des de la prudència i l'educació i sense entrar en desqualificacions personals. Amb aquestes premises, m'agradaria pensar que es pot parlar de tot.

9.- Anna, comparteixo el teu aplaudiment per la pluralitat i el bon humor dels comentaris. Pel que fa a la cua i/o les cues... aquesta no és la notícia de que parlàvem aquí, oi? ;-) i pel sobrenom, no cal forçar les coses, acaben sortint sols... La saviesa popular ja farà la seva feina si mai s'ha de donar el cas...

apa, bona nit a tots.

Eladi