Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

6 de febr. 2011

Els "petons de colors" s'escampen

Si fa temps que seguiu aquest bloc ja sabeu què són els "petons de colors". Si no és el cas us remeto a una notícia anterior que ho explica.

El cas és que el Miles i la Montse, amics des dels temps de Nàufrags, que sempre han valorat, estimat i propagat aquesta expressió, un bon dia van decidir convertir-la en una placa de cava.
Ells estan molt vinculats al món de les plaques de cava i hi participen amb molta activitat des del portal www.xapes.net. Allà cada any organitzen una trobada virtual, per a la qual cadascun dels participants dissenya una placa. Llavors fan un concurs per triar, entre ells mateixos, quina és la més maca i quina la més original.

Aquest any, el Miles i la Montse van dissenyar la placa que il.lustra aquesta notícia, basada en la cançó de Nàufrags. I el Miles em va dir:
- Escolta, si per una d'aquelles casualitats, guanyés la placa dels "petons de colors", estaries disposat a venir-nos a cantar la cançó?
I, és clar, jo vaig dir que per part meva no hi havia cap problema.

Doncs resulta que la placa dels "petons de colors" va guanyar les dues categories: la més maca i la més original.

I ahir, dissabte 5 de febrer, al restaurant Can Rectoret de Santa Perpètua de Mogoda, en el decurs d'una calçotada, es va procedir a l'acte de lliurament dels premis del concurs de "pirules" (que és com s'anomenen aquestes plaques no-oficials). Durant la setmana, a través de les planes de xapes.net, la Montse havia anat explicant l'origen de l'expressió "petons de colors", havia penjat la lletra de la cançó i havia creat una mica d'expectativa. I després de rebre el premi, el Miles va agafar el micro, va demanar silenci, em va presentar... i jo vaig cantar la cançó.

Ho sigui que ara els petons de colors també estaran presents en el món de les plaques de cava i els que hagin tingut prou sensibilitat per copsar-ne el valor, potser els aniran escampant entre els seus cercles... Em sento bé col.laborant a escampar aquesta expressió tan especial que em va ensenyar el Josep...
Per molts anys!

Us deixo amb 3 fotos i un vídeo de la meva interpretació.

La Montse, la guanyadora del concurs de plaques de cava


Li entrega el premi l'ex-futbolista Julio Salinas


I després començo jo amb la cançó.



Untitled from Rocona on Vimeo.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA ELADI: la nostra enhorabona per la sensibilitat de les teves creac ions, així com les fonts de les mateixes que, com arbre generós ofereix els seus millors fruits a qui sap que amb les seves atencions, en el teu cas a la paraula i a la seva inmensa riquessa. Tan se val, cançó. poema o narrativa...son els sentiments els que ens d
onen aquesttes alegries. T´estimen Eladi i Ana.

Montse i MIles ha dit...

Moltes gràciessssssssss!!!

Petons de colors.

Montse i Miles

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies a vosaltres:
- als meus pares per la constància de la seva estimació i per valorar sempre positivament el que faig i com ho faig.
- al Miles i a la Montse pel regal de la seva amistat i la seva complicitat, tan sincera i real que no necessita que ens vegem sovint per mantenir-se ben viva.

Per tots vosaltres, més eptons de colors!
Eladi

pilar ha dit...

Son tan dolços els petons de colors¡¡¡¡¡