Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

3 d’ag. 2010

Xoriços... pressumptament!

Des del juliol de 2005 fins al setembre de 2009 vaig ser el president de l'Associació de Veïns (A.VV.) de la Guàrdia de Calders. En l'assemblea d'aquell setembre del 2009 vam donar el relleu a una nova junta en la qual continuaven 2 dels membres de la que jo havia presidit i la resta dels sortints vam posar-nos totalment a disposició dels que entraven per ajudar-los, guiar-los i assessorar-los en tot el que poguessin necessitar.
En les primeres setmanes d'aquella nova junta ja es van produir una sèrie d'intercanvis d'e-mails i unes actituds i decisions pre-democràtiques per part d'alguns membres de la nova Junta que van provocar:
1.- La dimissió dels 2 membres que continuaven de l'anterior Junta i d'una tercera persona en total desacord amb el tarannà que havien observat.
2.- La finalització de la nostra col.laboració ja que ens van expressar ben clarament que a partir d'aquell moment les coses es farien com decidís la nova junta i que no calia seguir fent-ne partíceps els anteriors.

A partir d'aquí va començar a treballar la nova junta sota la clara direcció de dues persones, matrimoni per a més inri, que eren les que més havien demostrat les seves males maneres i havien provocat el trencament total amb l'anterior junta. Es tracta del president D. B. H. i la secretària N. C. G. Aquesta parella va aglutinar la direcció de l'A.VV. i la seva casa es va constituir en centre de decisions, magatzem i local de reunions, sota el consentiment i aprovació de la resta de membres.

Van donar un gir radical al tarannà que havíem portat a terme l'anterior junta: es van suprimir totes les activitats que havíem engegat nosaltres (torronada nadalenca, inspeccions al riu, festa d'inflables a la piscina...), es va girar l'esquena al poble i a l'ajuntament (fins al punt de comprar una carpa amb calefacció per fer tots els actes i celebracions al barri de la Guàrdia sense haver d'utilitzar les instal.lacions municipals ubicades al centre del poble), es va anar insinuant de manera totalment infundada que l'anterior junta havia fet les coses malament (dilapidació del patrimoni de l'A.VV., errors administratius, amiguisme amb l'ajuntament sense vetllar pels interessos del barri...)...

I vet aquí que el dia abans de la revetlla de Sant Joan un dels membres de l'actual Junta m'atura i m'explica que després de 8 mesos en els que la tresorera demanava al matrimoni que li traspassés els llibres de comptes, les llibretes bancàries i els tiquets per poder dur la comptabilitat de l'entitat i aquests anaven donant llargues, va anar a l'oficina bancària i va descobrir que:
1.- la secretària N. C. G. es va fer fer una tarja de crèdit vinculada a la llibreta de l'A.VV. sense notificar-ho a la resta de la junta.
2.- des de l'octubre va començar a retirar quantitats en efectiu als caixers i a realitzar compres personals entremig de les compres per a l'entitat.
3.- hi ha compres a sabateries, establiments d'alimentació i, sobretot, un viatge a Nova York contractat per E-Dreams (633,43 euros) i l'estada en un hotel de la cadena Motel 6 (699,82 euros).

Quan se'ls van demanar explicacions van contestar amb evasives i amenaces sense mostrar cap voluntat de col.laborar ni penediment. La resta de la junta els va posar una denúncia per poder bloquejar el compte corrent i aclarir els fets.
S'han negat a retornar els diners ni a entregar la documentació ni el material de l'A.VV. si no es retirava la denúncia.
En Assemblea Extraordinària celebrada el dia 1 d'agost de 2010 s'ha acordat cessar-los dels seus càrrecs i deixar un termini raonable per tal que restitueixin els diners i el patrimoni de l'A.VV de manera amistosa. En cas contrari se'ls posarà una querella. Ells no va presentar-se a aquesta Assemblea però van fer deixar una nota en que deien coses com (els comentaris entre parèntesi són de collita pròpia):

Els membres de la Junta Directiva han cursat una denúncia amb falses acusacions i sense tindre cap justificant del que denunciaven ni cap documentació. (a l'assemblea se'ns va entregar una fotocòpia de l'extracte bancari dels moviments realitzats des de l'octubre fins al juny i sembla tot força clar i evident).
Molts veïns que ens coneixen ens han vingut a veure i a mostrar la seva confiança en nosaltres i que mai ens hem negat a donar explicacion ni a ensenyar la documentació de l’entitat. (doncs a l'assemblea hi havia més de 50 persones indignades per la seva pressumpta actuació i amb ganes que la justícia decideixi qui té raó).
Es vagi en compte amb segons quines acusacions, ja que possiblement es prendran accions legals contra els dos denunciants per falses acusacions un cop acabi el procés judicial actual. (a sobre amenaçant el personal perquè ens quedem quiets i callats a casa veient com ens roben els nostres calers... quina barra!).

Són uns impresentables, uns maleducats i uns xoriços. I com que no els pot caure la cara de vergonya (perquè no en tenen), espero que almenys els caigui el pèl.
Apa: ja ho he dit!

3 comentaris:

Txetxu ha dit...

Salut germanet!

Em sembla molt encertat el calificatiu que els defineix com a pre-democràtics!!

Penso que seria bo divulgar aquesta denúncia a algún mitjà de comunicació almenys comarcal(Regió7,El Pou de la Gallina...)perquè més gent pugui conèixer bé aquests dos perles!
El qui roba i s'aprofita d'un carrec com el de president d'una AA.VV,serà que no robarà i s'aprofitarà:...al treball?...a la familia?...al cercle d'amics?(si és que en tenen clar!)

El nom de xoriços penso que els hi queda molt gran...
...per mi son uns mortadeles amb olives que no hi ha cosa pitjor!

Ànims i força per continuar la lluita!
Abração!
Txetxu

Eladi Martínez ha dit...

Hola, copaviano stressat ;-)

No s'ha de descartar la publicació d'una notícia en algún mitjà de comunicació local (i el primer lloc seria la revista local "El Castell de Calders" que és on faria més mal i seria més efectiu), però no ara. El procés judicial encara està obert i cal veure com acabarà... Si al final hi ha un asentència favorbale a nosaltres o encara hi ha alguna "fechoría" més per explicar, l'article encara podria ser més complet...

De cercle d'amics em sembla que no en tenen pas, ni de familiars...formen un cercle ells sols molt tancat... i no m'estranya...

I siguin xoriços o mortadel.les amb olives, esepro que al final acabin sent només "picadillo"... Te'n recordes del "picadillo" de la tocineria..?
Huummmm!!

Apa,petons de colors!
Eladi

Sergi ha dit...

Sembla que d'aquests tipus n'hi ha arreu...

http://www.3cat24.cat/noticia/799186/catalunya/Un-home-utilitza-el-compte-duna-ONG-per-pagar-la-factura-del-telefon-mobil