Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 de març 2010

Petons de colors

Començo a posar al bloc les cançons més votades pel públic del concert del 23 de gener.
En tercer lloc i amb 9 vots: PETONS DE COLORS, una cançó de Nàufrags que és molt més que una cançó.

És un homenatge al meu amic Josep Vacas que va ser qui em va regalar aquesta expressió que sempre he trobat meravellosa i molt especial i que he anat escampant entre la gent que m'aprecio, procurant que tothom prengués consciència que els petons de colors són una cosa mooolt especial, una gran demostració d'amor i amistat per part de qui els dóna i la millor medecina espiritual i sentimental per a qui els rep.

No es poden donar petons de colors a qualsevol, només es poden donar a gent que t'estimis i sàpigues que sabran apreciar tota la seva càrrega simbòlica i emocional. Precisament per això els faran efecte i els serviran per posar un somriure enmig del patiment i començar a veure una llum al final del túnel, una escalforeta al fons del cor, el naixement d'una petita llavor de felicitat. Els petons de colors et fan sentir acompanyat enmig de tristesa i patiment i et fan saber que no estàs sol, que hi ha gent que creu en tu, que es preocupa per tu, que t'estima i que vol que estiguis bé i t'ajudarà a aconseguir-ho.

Diu la cançó que quan estàs cansat sense motius, quan tens un pes dintre teu, quan dónes voltes a les coses sense moure't de lloc, quan no tens ganes de fer res... el que has de fer és buscar algú que et pugui donar PETONS DE COLORS. I què són els petons de colors? Doncs...

Petons de colors,
de mil i un colors.
Petons que es donen amb els ulls,
amb les mans i amb la boca.
Són petons de colors
i es donen sense por.
Jo te’ls dono a tu...
...me’ls dons a mi.
I el dolor es fa petit.

La interpretació del 23 de gener no és cap meravella, però podeu escoltar la introducció que faig explicant l'origen i la cançó en si. Espero que us agradi el document i ja em direu el què.

3 comentaris:

Sabina Redondo ha dit...

Estimat Eladi,
I com hem gaudit dels petons de colors! piles i piles de missatges carregats de petons de mil i un colors que ens han unit a nosaltres i a tanta gent que han compartit amb nosaltres les nostres aficions: l'educació, les persones i l'afecte. Gràcies a aquests espais tant fantàstics continuem sabent els uns dels altres.

Petons de colors també per l'Anna i els nens!
Sabina

Eladi Martínez ha dit...

Sabina,
els petons de colors són una cosa molt especial i per a gent especial. Per això entre nosaltres n'hem intercanviat.
De colors, Petons
Eladi

Maria Dolors Foguet ha dit...

Hola Eladi,

Sóc la M Dolors,cap d’estudis i responsable de la biblioteca Josep Vallverdú de l’escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí. Amb els alumnes de 6è estem preparant un cont per explicar als petits de la llar (P-2): "Mare, de quin colors són els petons?" Hem trobat la teva cançó:"Petons de colors" i ens agrada molt. A l’acabar el conte voldríem cantar-la i escoltar-la, però a l’escola no hi ha manera de poder-ho fer. Potser és demanar massa, però ens la podries fer arribar en mp3? T’ha agrairíem moltíssim, per descomptat et mencionaríem quan pengem les notícies en els blocs de la bJV.
Gràcies per compartir el que fas!
M Dolors
http://blocs.xtec.cat/somnis/
http://bibliollegim.blogspot.com.es/