Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

18 de gen. 2010

Josep Vacas i Nàufrags

En l'última entrada d'aquest bloc parlava de les motivacions que em duien a fer el concert i, un cop penjada la notícia, em vaig sentir malament per no haver fet cap esment ni del Josep Vacas ni de Nàufrags.
Ara vaig a esmenar-ho i començaré pels fets objectius.
  • Tardor de 1994: Eladi i Josep ens coneixem a l'escola de música Esclat per fer un curs de guitarra folk amb l'Agustí de las Heras.
  • Tardor de 1995: veient que ens han canviat el mestre, ens posem d'acord amb l'Agustí i comencem a fer classes particulars nosaltres dos amb ell a casa seva.
  • Primavera de 1997: L'Agustí dóna per acabades les classes i quedem nosaltres dos sols per assajar. comencem amb versions, però mica a mica van sorgint els temes propis.
  • Juliol 1997: ens posem un nom com a grup: NÀUFRAGS.
  • 5 d'octubre de 1997: fem la primera actuació pública com a Nàufrags a la Fira de St. Miquel de Santpedor.
  • Setembre de 1998: Ens concedeixen el premi a la millor lletra del II Concurs pop-rock de l'Ajuntament de Manresa.
  • 9 de juny del 2000: fem la nostra última actuació pública a les V Nits Musicals al Barri Vic-Remei. En total en vam fer 25.
  • 26 de març de 2001: el Josep mor en un accident de cotxe. S'acaba Nàufrags.
Però més enllà de les dades, el Josep va ser un molt bon amic que em va ensenyar moltes coses, que em va ajudar a treure de mi tot el que avui en dia puc presumir de saber fer pel que fa a cantar i a tocar la guitarra (perquè jo solet no hagués sortit mai del sofà de casa). I més enllà de la part musical, em va ensenyar a enfocar la vida des de l'optimisme, l'alegria de viure, l'humor, la il.lusió, les ganes de fer bé les coses i la llibertat.
Vam tenir molta complicitat. Vam ser uns grocs que ens vam convertir en amics. Sempre estàvem bé junts. Sempre teníem coses de què parlar. Vam riure molt. Vam aprendre molt. Vam compartir molt. Ens vam tenir tota la confiança. Ens vam dir que ens estimàvem. I quan al seu garatge (on assajàvem) estàvem plegant les coses, més d'un dia ens dèiem "I lo bé que ens ho passem?..." i això és tot el que preteníem i tot el que ens vam endur.. i no és pas poc.
Això i els petons de colors que ell em va ensenyar...

Al costat del Josep i formant part de Nàufrags vaig descobrir el plaer de fer cançons i el plaer de cantar-les, aquells moments de pell de gallina quan perceps (i no pas per l'oïda) que estàs creant un moment de bellesa i no pots parar de somriure de satisfacció i felicitat. I el plaer de cantar davant d'altres persones, de compartir alguna cosa que per a tu és valuosa, arriscar-te a ensenyar-la i després gaudir del reconeixement dels que t'ho saben apreciar.

I per això també vull tornar a fer un concert. Perquè al costat del Josep i formant part de Nàufrags vaig viure i gaudir d'unes sensacions meravelloses i no vull deixar passar l'oportunitat d'intentar-ho repetir.

Moltes gràcies per tot, Josep, i com deia en el meu poema de comiat: fins a sempre!

3 comentaris:

Anna ha dit...

Com molt bé diu el poema, vas marxar sense avisar. La teva absència ha estat molt dura de superar però ens queda els records de les estones, viscudes, les rialles, la complicitat d´una mirada, els sopars, els concerts, i com no les VOSTRES CANÇONS. Tot i que encara no sóc capaç d'escoltar-les. Dissabte, quan l'Eladi estigui allà davant de la gent, tu també hi seràs, en un raconet, on sempre et duem, dins els nostres cors.
N' estic segura que si l'Eladi ha arribat a fer aquest concert, en part és gràcies a tu.
Gràcies Josep, allà on estiguis, no t´oblidem...PETONS DE COLORS!!!

GEMMA PUIG ha dit...

Quines paraules més boniques....
M'heu fet emocionar, de debó.
Jo també vaig pensar que ell també hi era el dia del concert, ho vaig voler creure...
Quan va passar, van ser moments super tristos i durs, que mai oblidarem.
Però n'estic convençuda que ell estaria super orgullós de tú Eladi.
Va ser un concert super especial, ple de màgia, i a mi em va encantar.
Espero el pròxim (de qui no masses dies....), que us asseguro que per poc que pogui, també hi vinc.
Tonets de colors family.
Cuideu-vos molt, sou gent molt maca.
Gemma

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Gemma (i gràcies, Anna, que com que ja et tinc a casa no vaig donar-te-les a quí al bloc).

Els qui coneixieu el Josep i em coneixeu una mica a mi ja sabeu que el sentiment és fort i sincer. Sempre portarem el Josep amb nosaltres allà on anem i ell ha estat un dels estímuls per tornar a fer aquest concert.
Jo també m'ho vaig passar molt i molt bé i en gran part va ser gràcies al públic que vau venir amb total complicitat i predisposició a valorar el que jo feia i a passar-vos-ho... requetebé! I ho vam aconseguir!
Petons de colors!