Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 d’abr. 2013

750 correus per una Calderina

Aquí teniu la portada del número 2 de LA CALDERINA (la revista del poble de Calders) que acaba de sortir aquest cap de setmana abans de Sant Jordi. Ja sabeu (i si no ara us ho explico) que estic al capdavant de l'Equip Coordinador que formem juntament amb la Pilar Arnaus i el Juli Mas.
Les últimes setmanes abans que surti cada número toca anar molt de bòlit per quadrar-ho tot. Però de fet, l'elaboració d'un número comença molt abans. Només al cap d'unes setmanes que hagi sortit un número ja comencem a parlar del següent (relaxadament, però ja ens hi anem posant): quins articles volem que surtin, a qui entrevistarem, quines seccions entraran en aquell número, etc.
He comptabilitzat gairebé 750 correus electrònics que he arxivat relacionats amb l'elaboració d'aquesta revista que acaba de sortir.
I aquest és el detall:
  • gairebé 300 (294) són els que he intercanviat amb el Juli i la Pilar per anar decidint temes i compartint informacions. Tenim una complicitat total i ens avenim moltíssim tant en la majoria d'opinions i punts de vista sobre molts temes com en la manera de treballar. El nostre sistema de treball a través del correu electrònic és altament efectiu.
  • 170 són els que he intercanviat amb els membres de l'Associació del Veïnat que són els propietaris de la revista i l'equip que s'encarrega de la gestió econòmica (anunciants, gestions amb maquetació i impremta, pressupostos, distribució...). Bàsicament em comunico amb el Josep Mª Catot, la Sagrari Sánchez i el Marcel Esquerré. Mantenim una curiosa bicefàlia entre l'equip redactor i l'equip gestor. Cadascú manté un elevadíssim grau d'autonomia i gairebé independència, però hi ha moments que això provoca alguna disparitat de criteri o algun malentès que cal reconduir a través dels intercanvis d'opinions per correu electrònic. A vegades es provoquen moments de tensió i incomprensió, però és molt interessant com tothom intenta argumentar les seves decisions respectant els punts de vista dels altres, posant sempre per davant de tot l'interés comú i l'esperit constructiu. Cada vegada hem estat capaços de trobar solucions a les discrepàncies i tothom aporta el millor d'ell mateix per tirar endavant aquest engrescador projecte.
  • 40 correus han estat amb el Jaume Reig, el maquetador de l'empresa SIMI, bàsicament per resoldre dubtes tècnics, anar comunicant les trameses d'informació i concretar les errades que calia revisar en el procés final de maquetació.
  • 120 e-mails han estat amb els diferents col.laboradors amb qui ens comuniquem: membres de l'Ajuntament (sobretot el Lluís Cerarols i el Josep Fàbrega), responsables de les entitats del poble, persones concretes a qui encomanem la redacció d'articles o fotografies...
  • 48 correus han estat els que jo he intercanviat amb les persones que es van comprometre a fer-me arribar una recomanació literària per a una secció que hem fet en aquest número previ a la Diada de Sant Jordi. Demanar, reclamar, agrair... A part d'aquests meus 48, la Pilar i el Juli n'hauran fet una xifra equivalent amb els que van assumir ells.
  • 74 e-mails han estat amb els fundadors d'una antiga revista de Calders ("La Figuereta") als quals entrevistem en aquest número. Va ser una intensa feinada contactar amb ells (alguns ja no viuen a Calders), explicar-los el projecte, buscar un dia que anés bé a tothom i coordinar la infrastructura de la trobada. Però el resultat va compensar amb escreix tota la feina prèvia.
És un volum de feina molt considerable, sobretot quan s'acumula en els dies previs a la maquetació. Anar a dormir tard i tenir son l'endemà, però... d'una banda l'adrenalina que em produeix anar donant resposta als reptes que van sorgint al llarg del procés i, d'altra banda, veure el resultat final a les mans fan que no pugui evitar un sentiment de satisfacció i orgull que és molt superior als nervis i maldecaps que es donen en moments puntuals.

Llarga vida a LA CALDERINA!