Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 de març 2021

Incomprensió, injustícia i indignació

Avui, 2 de març de 2021, hem rebut una autèntica gerra d'aigua freda!

L’Audiència de Barcelona ha revocat la reobertura del cas d’Helena Jubany.

Allò que havia costat 19 anys de perseverança i treball de formigueta d'una família humil lluitant contra capa i espasa per intentar esbrinar la veritat...

Allò que ara fa un any, benauradament va tenir un impuls definitiu, gràcies a l'emissió del programa de TV3 "Crims"...

Allò que després del programa de tele, va generar una onada de suport popular i indignació davant de la manifesta mala instrucció i pressumible obstrucció a la veritable justícia...

Allò que va materialitzar-se en un allau de participació a les xarxes socials, en recollida de signatures, en recollida de fons...

Allò que finalment va cristal·litzar en la reobertura del cas per part del jutge pertinent...

Allò que havia començat a evolucionar i estrènyer el cercle amb les primeres declaracions de nous testimonis que tombaven la coartada del principal imputat, la parella de la Montse Careta (ella sí, injustament acusada, detinguda, empresonada i morta després de suïcidar-se a la presó)...

Tot això, l'Audiència de Barcelona s'ho ha passat per l'engonal i ha dit que "fins aquí heu arribat".

Per què?

Per què considera “inútils” les noves diligències ordenades pel jutjat d’instrucció número 2?

Per què “impedeix” investigar un assassinat no resolt i clarament ple de punts foscos?

Per què construeix aquest “mur d’impunitat” al voltant del cas i els imputats als quals no permet investigar per esclarir el cas?

Quin sentit té tot això? L'objectiu dels tribunals no hauria de ser aclarir els fets d'un assassinat no resolt per trobar els veritables culpables i fer finalment justícia?

Francament, crec que serà MOLTA la gent que estarà d'acord amb les meves paraules i MOLT POQUES les que entendran la decisió de l'Audiència de Barcelona. Així que per una vegada US DEMANO QUE DONEU LA MÀXIMA DIFUSIÓ A AQUESTA REFLEXIÓ. Mai se sap quan podrà ser necessari que el màxim de la població estigui assabentada d'aquests fets per si cal mobilitzar-se o fer sentir la veu del poble que demana justícia.

Aquest 2021 el crim prescriurà per a les persones que no hagin estat mai investigades. El rellotge corre en contra dels nostres interessos...

Moltes gràcies!

12 comentaris:

Anna Prats Marín ha dit...

Molts ànims, Eladi. Us envio a tota la família i amigues/amics de la Muntsa molt recolzament en aquests moments tan durs. Suposo que era més fàcil per ells argumentar la "inutilitat" de les proves enlloc de reconèixer la "inutilitat" del sistema judicial actual: encara patriarcal, classista i retrògrad.

Les que hem llegit les cartes de la Montse, hem investigat el cas i ens hem submergit en la història de l'Helena i de la Muntsa sabem (o, al menys, podem tenir una idea) de la veritat. Els crims comesos per dones són pràcticament inexistents, i d'una tipologia i unes caractarístiques molt diferents a aquest.

Suposo que hi haurà en joc molta merda com per no voler investigar el cas: una investigació que no sembla gens ben feta i un jutge que va empresonar dues dones.

Espero que es pugui fer alguna cosa més per seguir lluitant.

Una abraçada.

Anna Prats

Anneta ha dit...

Moltes gràcies per aquestes paraules Eladi i Annes i per fer.nos pinya.es injust increïble com han portat el cas i la nefasta d investigació.Ara més que mai necessitem testimonis que parlin i una investigació com cal que investiguin per una vegada.
Moltes gràcies Anneta Imma germanes de montse careta amb molt orgull . lluitarem per la teva innocència

Sabina Redondo ha dit...

Tot el meu suport a les teves paraules, Eladi. Estem envoltats d'incompetents.
Petons de colors.

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Ostres,punyetera vergonya és el que sento,vergonya aliena de veure com es fan els cecs davant les evidències i com es fan els sords davant del rebombori...em sembla increïble que després de tota la lluita de la constància i la perseverància ara vingui aquesta gerra d'aigua freda.Em poso a sóta i em mullo amb vosaltres,avui aniré a treballar amb cara de "no entenc res!",profunda tristesa i anonament en un moment que estava convençuda que les coses anirien diferent....
Gràcies Eladi per compartir,gràcies Anna-Eladi,família,Imma,família Jubany per deixar-nos-hi ser....junts farem més pinya i soportarem millor el pes! Ànims a tots!!

Eladi Martínez ha dit...

Anna Prats,
moltes gràcies per les teves paraules de solidaritat. És tot molt injust i molt decebedor, però tan de bo quedin portes per obrir, a la recerca de la veritat, i superar els obstacles que hi posin els que no volen conèixer-la.

Eladi Martínez ha dit...

Anneta, el moment és dur, trist i delicat, però jo encara no em vull rendir i estic segur que tu tampoc. Fem soroll! Estic segur que molta gent ens recolzarà perquè ara ja som molts els que volem saber la veritat que intenten amagar.
Ànims!

Eladi Martínez ha dit...

Sabina, moltes gràcies per la teva solidaritat i suport.

Eladi Martínez ha dit...

Judit, moltes gràcies per la teva empatia i solidaritat. Hem d'entomar aquesta profunda decepció i aixecar-nos ràpid per veure de quina manera podem continuar aquesta lluita a la recerca de la veritat que alguns no volen que es descobreixi.
Seguim!

Josefina ha dit...

Completament d'acord, Eladi!
La indignació em fa bullir la sang.
Hi ha d'haver alguna cosa molt grossa darrere d'aquestes dues morts, per a no deixar que s'investigui.
I si l'advocat de l'encausat ha corregut d'aquesta manera a demanar que se segelli la investigació, això apunta a que duen cua de palla.

Si jo fos l'investigat i fos innocent el que faria seria no posar traves i col·laborar amb la policia i la justicia perquè tot acabés al més aviat possible. I per descomptat que no faria el paper de la triste figura amb els periodistes: jo parlaria i explicaria el meu punt de vista i com em fa sentir la investigació.

I també és galdós el paper de la UES en tot plegat. A mi em faran creure que mirant enrere no hi ha ningú que no vegi que aquella colla de joves en duia una de cap. Ningú no va sentir els crits de l'Helena barallant-se a les dependències de la UES? Ningú no es va preguntar què estava passant? I que consti que perquè l'Helena cridés, li havien d'haver fet una de molt grossa.

Aquesta cobardia em fa fàstic!

Montse, Helena, descanseu en pau que aquí encara hi ha guerra.



Minotaure ha dit...

És una autèntica vergonya i un insult a les famílies Jubany i Careta el què ha fet l'Audiència de Barcelona. És inaudit que un tribunal es negui a investigar un assassinat. Fa olor a socarrim. Volen amagar la negligència i incompetència del jutge Horacio o és que més que negligència era encobriment o connivència? Cal recordar que aquest jutge tot i la nefasta instrucció d'aquest cas ha anat ascendit de categoria.

I encara és més insultant dir que els nous indicis i proves no són suficients per reobrir la investigació, quan aquestes mateixos proves sí que van ser suficient perquè el jutge Horacio enviés a presó prevntiva la Muntsa i allà es suïcidés. Estem parlant que són noves proves i indicis només per reobrir la investigació, ni tant sols per anar a judici. Si realment aquestes noves proves no tinguessin prou entitat seria el jutge d'instrucció de Sabadell que diria que no es pot anar a judici, però després d'haver tornat a investigar i analitzar les proves, no abans com fa l'Audiència. Potser tenen por que si es reobra la investigació es trobin noves proves i es tiri de la catifa? Queda clar que en aquest cas hi ha gat amagat quan un tribunal es nega fins i tot a investigar un assassinat.

Tot el suport a la família Jubany i Careta i els seus amics. Espero que aquesta decisió de l'Audiència de Barcelona es pugui recorre a instàncies superiors i es pugui tornar reobrir el cas.

Eladi Martínez ha dit...

Josefina,
gràcies per les teves paraules i el teu suport. No puc estar més d'acord en tot el que dius. És vergonyós tot, però encara més aquest últim gir que, espero de tot cor, que no sigui l'últim.
Abraçada!

Eladi Martínez ha dit...

Minotaure, moltes gràcies pel teu suport i les teves paraules que comparteixo totalment!