Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de març 2021

Ot, el bruixot (en la mort de Picanyol)


Fa uns dies (18-3-2021) va morir Picanyol, el genial dibuixant, conegut sobretot (però no només) per les tires del personatge "Ot, el bruixot", publicades durant 45 anys a la revista Cavall Fort.

Josep Lluís Martínez Picanyol era un gran dibuixant i, segons diuen tots els qui el coneixien, una millor persona. I per a mi el fet que al parc municipal de la seva vila natal, Moià, hi hagi l'estàtua que il·lustra el principi d'aquesta notícia, diu molt al seu favor.

Com a dibuixant, sempre em va meravellar la línia clara del seu dibuix i l'enginy i bonhomia del caràcter que imprimia al bruixot Ot i a les aventures que li passaven. Un personatge en blanc i negre i que no parlava, però a través del qual el dibuixant mostrava la seva filosofia de vida: bondat, justícia, amor a la cultura, imaginació i un humor blanc, però sorneguer.

Ha fet moltes altres publicacions (els Otijocs, quaderns de passatemps, jocs interactius...) però indiscutiblement el personatge d'Ot el bruixot és el que ha transcendit la seva persona. 

Encara que per motius de feina, sigui uns dies més tard, volia deixar constància al meu bloc del seu talent i la seva pèrdua. 

Descansi en pau!