Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

7 de març 2021

16 anys del Roc (joc de pistes)

 7 de març de 2021. Avui el Roc ha fet 16 anys... 16 anys!!

Per celebrar-ho ha convidat a sopar i dormir els seus amics i aquest ha estat un primer boníssim regal:


I després li hem preparat un joc de pistes amb... no ho diríeu mai... 16 pistes. Amb el seu permís reprodueixo aquí les pistes i les fotos que hem fet per poder-ho recordar en el futur.

JOC DE PISTES: 16 ANYS DEL ROC
0. PISTA INICIAL:

16 anys! Això ja comença a fer patxoca. Anem a fer un repàs dels teus primers anys a través d’alguns objectes significatius. T’has de fer una foto amb cadascun d’ells i compartir-la al grup ”Família Calders”. Cadascun d'ells et conduirà al següent.
Estás preparat?
La primera pista està al xurro blau de coloraines on et van fer la teva primera foto. Recordes? Està a les golfes...

1.- XURRO:

De quan feies servir el xurro no te’n pots pas recordar, però potser sí que tens més clar el teu primer peluix amb qui dormies i que portaves sempre que anaves a dormir fora de casa. Ell té la següent pista. 



2.- TIGRE:

Què et sembla? Feia temps que no te’l miraves, eh? En aquests primers anys d’infantesa, a part de la companyia del tigre, va ser deLs pocs moments en que va semblar que et podia interessar a música, tot i que se’t va passar ràpid. La propera pista està a l’instrument que més vas tocar i encara conserves a l’habitació.


3.- TAMBOR:

Això de tocar el tambor ja va ser una cosa que se’t va passar, però en canvi hi ha coses que es mantenen des de ben petit. Per exemple, hi ha un aliment que no hi ha ni un sol dia que no te’l mengis. Segur que saps quin és. Ves a la nevera a veure si encara n’hi ha...




4.- FUET:

En pots menjar un tallet, però no et passis que queda molt joc. 

Des de ben petit et vam començar a portar als partits del Bàsquet Manresa. El Ricoh, el Suzuki, l’Assignia, la Bruixa d’Or, l’ICL i finalment, el Baxi! 

Has viscut descensos i ascensos i ens sembla que cada cop t’ho has passat millor. Al menjador hi ha alguna bufanda del Bàsquet Manresa. Allà trobaràs la següent pista.


5.- BAXI

Un dia de partiiiit... Però per molt que t’agradi el bàsquet, sempre has tingut més tirada pel futbol. Hi has jugat amb el Calders, amb l’Artés, al pati de l’escola, a casa, a tot arreu... I per sobre de tot: el Barça! Sempre l’has seguit per la tele i cada cop amb més passió i, les vegades que has pogut, l’has vist en directe al Camp Nou. Recordes la primera vegada?

Segur que trobes a la teva habitació alguna cosa del Barça on t’esperarà la següent pista.


6.- BARÇA

Foorça Barça!!! I a mesura que et vas anar fent gran, va haver-hi temporades que vas començar a preocupar-te per la teva imatge. Recordes quan et posaves gomina cada dia?

Potser encara queda algun pot de gomina o espuma i allà t’espera la següent pista...




7.- GOMINA:

La d’estona que et passaves amb la gomina fent-te el pentitat perfecte. I sobretot que ningú no et toqués el cabell després...

I ara fem un canvi radical, hi va haver una temporada que un artista musical va entrar a casa per influència teva. Creiem que fins i tot et vam regalar un cd d’aquest músic i el que no sabíem és que, anys després aniríem a London a veure’n un musical. Ara segur que saps de qui parlem. Busca el disc i allà hi haurà la següent pista.


8.- JACKSON:

Et feia por escoltar “Thriller”? Ballaves amb alguna de les cançons més marxoses? Sigui com sigui, tornem a canviar de tema i tornem al menjar.

Si el fuet és un dels teus aliments preferits en el sector dels salats, en el dels dolços n’hi ha un altre que destaca. Ves a la nevera i, si encara en queda, hi trobaràs el següent missatge.



9.- XOCOLATA:

Si en menges, molt poquet, eh? Que encara hem de dinar i encara queda joc.

Ara avancem i quan t’has anat fent més gran, com que t’agrada tant fer esport, no pares de suar, però per sort vas descobrir un producte d’higiene personal que permet que la resta de persones puguem seguir al teu costat després que hagis fet esport. Ves a buscar-lo i allà trobaràs la següent pista.



10.- DESODORANT:

Algun dia ens hauràs d’explicar perquè en tens tants pots, però vaja...

Sempre has sigut una persona sociable i estimada. Els teus companys a l’escola i a l’equip de futbol sempre parlen bé de tu, no busques mai problemes i et fas amb tothom, però últimament has anat consolidant un grup d’amics amb els que t’ho passes molt bé. De fet, gairebé cada dissabte els tenim a casa... I com que sou 4, carinyosament els hi hem posat el nom d’un famós grup de música.

En un disc d’aquest grup trobaràs la següent pista.


11.- BEATLES:

Encara que tu ets un dels Beatles, no sabem pas si en coneixes gaires cançons...

Bé, amb el bateria de la teva colla, compartiu una gran amistat i gràcies a ell t’has aficionat molt a un altre equip de futbol que no és el Barça. Com que la seva família en són socis i has anat unes quantes vegades i te n’has fet seguidor.

Si a la teva habitació hi ha alguna cosa d’aquest equip, potser hi ha la següent pista...


12.- GIRONA:

Giroooooonaaaa! lolololo.... lolololo... sempre endavant!

Mentre no passa la pandèmia i podem tornar a Montilivi, ens hem de conformar seguint-ho per les pantalles. Quan vas començar l’ESO a l’insti d’Artés va aparèixer un nou element a la teva vida que s’ha fet insubstituïble... No saps de què parlem? Vols una pista? En vas "perdre" un al Camp Nou.. Segur que ja ho tens clar...

Mentre no ens arriba l’avís de Pepephone que t’estàs a punt d’acabar les dades, busca en algun accessori del teu mòbil la següent pista.


13.- MÒBIL:

Mira que t’hi passes hores amb el mòbil! I sense treure’n profit... però en fi, no parlarem ara d’això.

Ara parlarem justament d’una altra cosa que fa que passis menys hores amb el mòbil, però només és un canvi de pantalla. Deixes la del teu telèfon per passar a la de la tele o de l’ordinador per seguir les teves sèries... Tot gràcies a un regal sorpresa que va arribar en un dels últims dies de Reis i al que hem tret molt profit. Doncs allà trobaràs la següent pista.

14.- NETFLIX:

La casa de papel, Vis a vis, Elite, Prison Break... sort que de tant en tant també l’hem aprofitat per veure una bona peli!

I entre sèries i confinament, vas deixar-te créixer el cabell i van tornar a aparèixer aquells rínxols que des de petit havien estat amagats. Altre cop problemes amb el cabell i els pentinats fins al punt que hi ha hagut un element típic de les perruqueries que s’ha fet indispensable en la teva vida diària.

Si saps de què parlem, allà trobaràs la següent pista.

15.- SECADOR:

Un cop surts de la dutxa i t’has pentinat amb el secador... que ningú et toqui el cabell!!

A no ser que trobis alguns companys amb qui jugar a un dels teus esports favorits i s’hagi de rematar de cap. Llavors no hi ha cap problema... Justament al pati de darrere de casa hem tingut diverses porteries amb les que t’havies distret molt (i n’havies destrossat unes quantes). Ara està totalment abandonada, fins i tot posada de costat i fora del pati, però en honor a les moltes estones que hi has passat, hi podràs trobar amagat el darrer missatge.

16.- PORTERIA:

Voilà! Has arribat a l’última pista! Ja tens 16 pistes com 16 anys. Estàs a punt d’acabar l’ESO i passar pantalla a la teva vida. Esperem que ho facis envoltat de bons amics com tens ara i ens deixis seguir formant part de la teva vida encara que sovint ens vegis com uns cascarràbies que només renyem i diem “no!”. Pensa que gràcies a això t’estàs convertint (igual que la teva germana) en una molt bona persona amb uns bons valors que et permeten anar pertot arreu i ser apreciat, valorat i estimat. Tingues sempre clar que nosaltres també t’estimem molt i estarem al teu costat en tot el que necessitis.

De regal, com que només vols pasta per la bici nova, doncs ja te’n donarem i, a part, tenim demanada una cosa que et feia il·lusió però encara no ha arribat.

Si vols saber què és, ens hauràs de fer una bona abraçada a cadascun.

I ja està: s’ha acabat el joc de pistes. Esperem que t’hagi agradat!

I amb això i unes quantes fotos familiars del dinar donem per acabat el reportatge. Segur que ens agradarà recordar-ho d'aquí a uns anys.







3 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Aix Roc,que gran,16 anys ja....que gran.Segueix amb bons valors envoltat d'un nucli familiar carregat d'amor i rodejat d'amics que no volen estar ni davant per guiar-te,ni darrera per empènyer,sinó que volen estar al costat per gaudir-te i acompanyar-te pel camí.
Gràcies per les imatges i per compartir el joc de pistes amb nosaltres.....moltes felicitats Roc!
Una abraçada per tots!

Miles ha dit...

16 anys?
Quan jo els tenia, només han passat 50, feia 6è de batxillerat, i recordo que en aquesta època m'enamorava sovint. Viuuuu, Roc, i enamora't de totttt. Del futbol, de la vida, dels teus amics... i, sobretot, de les ganes de viure. Quina sort tens amb aquesta família tan meravellosa!
Moltes felicitats! 💪💪💪
Petons de colorssss.
Miles.

Eladi Martínez ha dit...

Judit i Miles, moltes gràcies de part del Roc i meva. Gràcies per ser-hi!