Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

30 de des. 2020

12 campanades per acomiadar el 2020

 S'acaba aquest 2020. Un any totalment extraordinari en el sentit més estricte de la paraula perquè mai ningú abans no havia viscut les coses que ens han tocat viure. Tiro la vista enrere i faig un repàs del que m'ha comportat en forma de 12 campanades

1.-CORONAVIRUS. CONFINAMENT. TELETREBALL

Hi ha un abans i un després. Un dijous 12 de març ens van dir que tancàvem les escoles i ni ens imaginàvem el que ens venia a sobre. Vam estar mesos tancats a casa i, quan hem sortit, res no ha estat com abans. Mascaretes, distàncies i por.
A més a més als mestres això ens va comportar un teletreball que ens va fer sentir útils però va ser esgotador.
I com a societat no ens hem recuperat i ens costarà moltíssim.

2.- RECOMANACIONS CULTURALS
En aquell primer confinament domiciliari estricte em va sorgir la idea i la necessitat de contribuir d'alguna manera a la societat i ho vaig fer en forma de recomanacions culturals diàries.
Durant 60 dies (des del 16 de març al 16 de maig) cada dia vaig recomanar un llibre, un disc i un poema. I això va generar unes sinèrgies i uns contactes diaris molt estimulants.
D'aquesta biblioteca de la imatge van sortir-ne la majoria i en aquest ENLLAÇ podeu trobar-les totes.

3.- CAS JUBANY. CAS CARETA
El dilluns 23 de març a TV3 el programa "Crims" va emetre el doble capítol dedicat al cas Jubany. A partir de la seva emissió es va desencadenar un allau de comunicacions, moltes d'elles vehiculades a través d'aquest bloc, que van suposar un nou impuls que va acabar a l'estiu amb la reobertura del cas.
Seguim defensant la innocència de la Montse Careta i esperem que aquesta reobertura i reinvestigació ho pugui acabar demostrant.

4.- VIATGE A LONDON

Del 19 al 23 de febrer, just abans que el COVID ho capgirés tot (i ves a saber quan podrem tornar a viatjar), vam fer un fantàstic viatge familiar a London.
Vam veure moltíssimes coses i ens ho vam passar molt bé.
Vam tornar cansadíssims, però amb ganes de repetir l'experiència amb nous viatges i ara... no podem saber quan serà la següent ocasió, però...
..."que nos quiten lo bailao"

5.- CARAMELLES CONFINADES

Les caramelles del 2020 no es podien celebrar perquè van caure dins del confinament estricte.

Es van suspendre els assajos, però a Calders vam tenir una solució imaginativa i vam fer que la furgoneta de l'ajuntament passés per tot el poble fent sonar les caramelles per tot arreu com passa cada diumenge de Pasqua: les caramelles confinades.

Va ser una experiència molt emotiva com tothom treballant des de casa seva vam aconseguir fer-ho realitat i no deixar perdre la tradició.

(ENLLAÇ AL VÍDEO)

6.- STAY HOMAS

Dintre de totes les coses dolentes que ha comportat el coronavirus, n'hi va haver alguna de bona (com la solidaritat de la gent).
A nivell musical, el confinament ens va oferir un regalàs perquè el que van aconseguir aquests tres nois des d'un terrat de Barcelona, amb la seva espontaneïtat i el seu talent musical van ser carretades de bon rotllo i de somriures.
Un grapat de cançons totalment diferents, però la immensa majoria fantàstiques que han acabat en un disc fantàstic, AGUA.
Visca els Stay Homas!
Aprofito aquesta campanada musical per recomanar també 3 discos més d'aquest any: "De vent i ales" (TXARANGO), "El senyal que esperaves" (ELS AMICS DE LES ARTS) i "Tragas o escupes" (JARABE DE PALO).

7.- NECROLÒGIQUES
I enllaço el final de la darrera notícia amb les morts més sentides d'aquest any.
Pau Donés ens va deixar el 9 de juny després d'una llarga i valenta lluita contra el maleït càncer. Ens va deixar un fantàstic disc pòstum, un documental clarivident i emotiu i l'exemple d'una vida valenta i coherent.
El 8 d'agost va morir el bisbe Pere Casaldaliga després d'una vida d'exemple constant, de lluita per la justícia, de defensa de la pobresa i les comunitats indígenes i de coherència total entre les seves paraules i els seus fets. (VEURE NOTÍCIA)
El passat mes de novembre el COVID es va emportar dues persones properes: el Joan Reyes (un veí i amic de Calders) i el Toni Berenguer (el pare del nostre amic Roger). Van ser dues morts molt properes i sentides. Descansin en pau!

8.- SALUT FAMILIAR

Per sort, a la família tots hem estat força bé de salut i a la que hem hagut de cuidar més ha estat a la iaia Mª Dolors. En ple confinament del COVID ella seguia anant periòdicament a l'hospital de Can Ruti, fins que el tractament que rebia va deixar de funcionar i la van haver d'ingressar per començar-ne un de nou. 
El que havien de ser 48 hores es van convertir en pràcticament un mes on la seva salut va penjar d'un fil, però va acabar recuperant-se i el 23 de juny va instal·lar-se a casa nostra on va passar tot l'estiu alternant dies bons i dolents.
A la tardor van començar a guanyar els dies dolents, però ara mateix ja fa unes quantes setmanes que guanyen els dies bons.
Esperem que la cosa segueixi així.

9.- 25 ANYS DE CASATS

Aquest estiu va fer 25 anys que vam casar-nos amb l'Anna, després de 8 anys de festeig.
25+8=33 anys de convivència que ja comença a agafar solatge.
Les circumstàncies (les restriccions per culpa del coronavirus i el fet que la seva mare no estigués passant un bon moment de salut) va fer que no poguéssim plantejar-nos cap gran celebració.
Però vam passar 48 hores tots dos solets a L'Escala i va ser una boníssima desconnexió i reconnexió!

10.- 72 KILOS
Evidentment aquest no és el meu pes... 
És el nom d'un il·lustrador de Bilbao que he descobert fa poc i m'ha enlluernat.
Uns dibuixos senzills, però plens de colors i molt suggerents (amb un ús molt efectiu dels pocs recursos que utilitza) i, sobretot, uns missatges positius i molt lúcids.
Us recomano les seves publicacions: 

"LAS VIDAS QUE DIBUJAMOS", 
"EL MUNDO ES UN REGALO" i 
"LAS COSAS QUE IMPORTAN"

No us decebran!

11.- "ON TOT COMENÇA" (Cèlia Vila)
El 2020 em va permetre compartir el procés de creació i elaboració d'un molt bon disc. El que va enregistrar la calderina Cèlia Vila. Vaig anar vivint el procés de creació de les cançons, de la campanya de micromecenatge, de l'enregistrament del disc a l'estudi... I finalment vam gaudir moltíssim del concert de presentació als Cellers Abadal.
Una gran experiència! Us el recomano totalment!

12.- EL MEU PROJECTE LITERARI
Aquest mes d'agost vaig completar el projecte "12 mesos: 12 contes", amb opinions i valoracions molt positives. Des de llavors he continuat publicant un conte nou cada mes, he tingut contactes amb dues escriptores conegudes i he començat un curs d'escriptura amb la Laia Fàbregas a la biblioteca de Navarcles. Evidentment l'objectiu de tot aquest recorregut, si fos possible, seria poder acabar publicant. Jo seguiré fent camí i a veure fins on arribo.

I amb aquesta dotzena campanada acomiado aquest 2020 tan complicat i desitjo a tothom que el 2021 sigui molt millor!!

4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Gràcies pel resum Eladi, i pel record al meu pare. Ànims amb la Maria Dolors, dona-li molts ànims i molts records!
Una abraçada ben forta a tota la família, i que l'any que ve sigui més "ordinari" que aquest que ens ha tocat viure!
P. d C.

Pilar ha dit...

Eladi, un molt bon recull de tot l’any. M’has fet recordar moments viscuts amb una senzillesa i claretat pròpia de tu. Escrius molt bé, transmets emocions i ens acompanyes dia a dia. Gràcies per tot el que comparteixes amb nosaltres. Segueix així.

Eladi Martínez ha dit...

Roger, gràcies a tu per llegir i participar tan sovint!
Un molt bon 2021 que ens porti per fi una trobada presencial!!
Petons de colors!

Eladi Martínez ha dit...

Pilar (amb les Pilars sempre em passa el mateix, que mai no sé si parlo amb la de Calders, la de Manresa, la de Solsona, la de Sant Fruitós...), moltes gràcies per les teves boniques paraules i molt bon 2021!