Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

23 de nov. 2020

Hi ha dos COVIDS

 Tot el dia sentim a parlar de la COVID. Número d'infectats, risc de rebrot, velocitat de propagació (RT), incidència acumulada, número d'ingressos, habitacions d'UCI ocupades, evolució de la xifra de defuncions...

I d'altra banda, tocs de queda, confinaments perimetrals o domiciliaris, negocis tancats, ERTOS... Grups bombolles, mascareta, distància social, gel hidroalcohòlic, aforaments reduïts...

Preocupa -i molt- aquesta evolució i convivència amb la COVID, però aquesta és la COVID llunyana, que en el fons sentim que podem anar esquivant fent la viu-viu, que té molts casos asimptomàtics, la de les estadístiques del telenotícies, la que no entra a casa nostra...

I després hi ha la COVID propera, la que et presenta un amic quan t'explica que el seu pare està crític a la UCI, sedat i amb respiració assistida, amb la que convius dia a dia amb els missatges que intercanvies amb ell. 

Pateixes quan t'explica que els metges han trobat complicacions, t'alegres quan t'explica que avui sembla que remunta una mica, surfeges amb ell entre la por i l'esperança... Intentes acompanyar-lo, fer-li a través de missatges i trucades aquelles abraçades que no li pots fer en persona, fer-te present en la seva soledat, aparèixer, malgastar emoticones que ens arrenquin somriures a tots dos...

Esperes l'intercanvi de missatges de cada dia, a vegades amb el cor encongit, a vegades amb la sensació que hi haurà bones notícies, busques el got mig ple en les seves paraules i entre els dos xutem la pilota endavant perquè encara hi ha partit...

Però a vegades l'àrbitre d'aquest partit toca el xiulet tres vegades i et quedes glaçat quan t'assabentes que la partida s'ha acabat. I hem perdut, Roger, hem perdut... Quina puta merda! Perquè el teu pare és el meu pare, m'emmirallo en la seva mort i penso que tot plegat és qüestió d'atzar, perquè avui ha estat ell i qualsevol dia pot ser qualsevol de nosaltres.

I fa por. Molta por. I estic trist i m'imagino les teves llàgrimes que podrien ser les meves llàgrimes. I em debato entre aquesta tristor i l'alleujament per la sort que de moment encara tinc. Però no sé fins quan.

T'estimem, Roger. I ens sentim al teu costat en aquests difícils moments.

I un missatge per a tots aquells a qui estimo: cuideu-vos, cuideu-vos molt, assegureu tot allò que depèn de vosaltres i fem tots plegats molta bondat!

Que més enllà de la COVID que veiem per les notícies, hi ha una altra COVID... I amb aquesta no hi vull tenir més tractes.

6 comentaris:

Miles ha dit...

Aquestes sempre són les notícies més tristas. La mort d'un familiar i molt més, la d'un pare, ens agafa... 😪😪 .
Gràcies, Eladi, per comunicar-lo.
I a tu Roger, i no cal recordar-t'ho, sé que a partir d'ara només pensaràs en totes les coses positives que t'ha inculcat. La balança sempre, SEMPRE, caurà a la banda de totes les coses POSITIVES que has rebut.
Obriràs sempre els ulls... i trobaràs el seu SOMRIURE.
Ànims i endavant!
Petons de colorsss. 🌹🌹🌹🌹

Roger Berenguer ha dit...

Eladi, moltes gràcies per ser-hi cada dia, per compartir aquesta merda que ens ha tocat i ajudar a fer-ho més suportable. Moltes gràcies a l'Anna per les abraçades que ens vem fer, que són un escalf i un consol en moments de desesperació i ràbia. Se que tu hauries volgut ser-hi i la maleïda COVID -llunyana, segur- t'ho va impedir.

El meu pare sempre et tenia present, i estava molt content i orgullós que siguis ho hagis estat el mestre dels seus néts estimadíssims, a l'igual que l'Anna.

Gràcies per ser-hi sempre, a veure si ens podem abraçar ben aviat!

Molta força i ànims també per vosaltres!

Roger Berenguer ha dit...

Miles, gràcies a tu també per haver format part de la seva vida, també com a mestre dels seus néts.
Moltes gràcies per ser-hi!!!

Eladi Martínez ha dit...

Miles,
gràcies per les teves paraules! Cuida't molt!
Petons de colors!

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
què dir-te a tu... M'hagués agradat estar-hi físicament, però ja estem avesats a mantenir el caliu sense la presencialitat i la nostra amistat ens ha permès estar juntets en la distància compartint aquests moments.
Tot i així, quan les circumstàncies ho permetin, hem de fer una trobada de veritat i fer unes llargues xerrades, plorades, panxots de riure i, aquest cop sí, retrobar-nos amb el sr. Beam.
Molts ànims, una abraçada i petons de colors!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

T'agafo la paraula!
Moltíssimes gràcies per tot el suport i els ànims! Molts petons de colors!