Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 de set. 2020

Us recomano 3 llibres


He llegit molt aquest estiu.
Des del confinament que he recuperat un bon ritme lector.
I he gaudit molt de la lectura. I, una mica deutor de la meva tasca durant el confinament, he decidit recomanar públicament els tres llibres que més m'han agradat. I penso que a la majoria de vosaltres us poden agradar.

CANTO JO I LA MUNTANYA BALLA (Irene Solà)
Em remeto a la recomanació que ja en vaig fer al mes de juliol: llegir-la

NO RECORDO HAVER ESCRIT RES DE TOT AIXÒ (Pep García)
Un deliciós recull d'articles publicats en les seves col·laboracions dominicals al diari Regió7. Uns articles en que condensa reflexions enginyoses, farcides del seu sentit de l'humor irònic, però també de la seva sensibilitat. Articles que es llegeixen amb interès, sovint amb un somriure i, a vegades, amb alguna llagrimeta d'emoció. Cada article és com una petita història i amb totes aconsegueix acabar amb un final rodó, un gir imprevist, una comentari sarcàstic conclusiu, una frase encertada, una cirereta que sempre et fa acabar amb bon gust de boca i amb ganes de començar-ne un altre.

LA MORT LENTA (Xavier Mas Craviotto)
Un llibre MOLT BEN ESCRIT per un autor molt jove (va rebre el premi Documenta per aquesta obra l'any 2018, quan tenia només 22 anys... quina enveja...). Narra les reflexions quotidianes de dos germans (l'Aram i la Lena) que viuen junts i han d'acollir temporalment una antiga parella de l'Aram (la Laia). La història està explicada fent salts en el temps entre el present i el passat familiar dels dos germans, però aquests salts temporals en cap moment dificulten la lectura ni la comprensió de la història. L'autor escriu amb una prosa deliciosa, una prosa poètica (també ha publicat llibres de poesia... quina enveja...), farcida de comparacions i metàfores molt encertades. De tant en tant, hi ha intercal·lats unes "Notes per a la cartografia d'un jo" on se'ns donen dades biogràfiques i dels gustos i aficions dels personatges que ens ajuden a aprofundir en la seva personalitat. Està molt ben escrit!

Tres molt bons llibres i una curiositat final: Irene Solà va guanyar el premi Documenta (premi per a autors menors de 35 anys) l'any 2017 i Xavier Mas Craviotto, el 2018. Potser aquest premi serà un bon baròmetre per escollir nous valors...

Espero que us sigui útil aquesta recomanació. Gaudiu de la lectura!