Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

27 de març 2018

Notícies pendents

El trepidant final de trimestre i l'energia que em xucla el seguiment del procés català han fet que faci molts dies que no preparo notícies amb cara i ulls per a aquest bloc.
Hi ha temes que em preocupen i de les quals hauria volgut fer una notícia prou extensa i desenvolupada... i no ha estat possible.
Serveixi almenys aquesta notícia d'avui per fer-ne recull i deixar-ne constància:

1.- Síria:
Em va frepar la foto d'aquesta nena que tapa els ulls de la seva nina perquè no vegi la barbàrie que les envolta i algun vídeo que he vist per les xarxes en que es veu com bombardegen un hospital i han de treure els ferits urgentment o les mateixes imatges de les ciutat en runes...
És increïble que s'allargui tant un conflicte inhumà com aquest en que estem abocant tot un poble a la mort i a la misèria més miserable.
Vergonya!


2.- Open Arms:
És indignant i una altra autèntica vergonya que s'estigui acusant i amenaçant de presó a la gent de PROACTIVA OPENARMS per estar salvant vides a la Mediterrània davant la impassibilitat dels governs internacionals.
Si salvar vides és un crim, jo sóc un criminal perquè recolzo totalment @openarms_fund. Sigues còmplice tu també: https://bit.ly/2rKCOLW
#FreeOpenArms


3.- 8 de març: Dia de la Dona
 A la nostra escola, un grup de mestres vam bellugar-ho una mica per fer-lo notar des de l'escola i vam preparar una exposició al vestíbul amb petites biografies de dones que han estat i/o són importants per a la societat. L'exposició fa molt de goig i he vist moltíssima gent mirar-se-la.
A més a més a la meva classe vam passar una enquesta de la distribució de les tasques familiars per sexes i va quedar evident que encara ens queda molta feina per fer perquè la desproporció en contra de les dones és molt evident.
No ho perdem de vist perquè és feina de tots!



4.- 21 de març: dia mundial de la Síndrome de Down
En una societat com la nostra on encara sento nens dir-se AMPANS (fundació ams seu a Manresa destinada a l'educació, qualitat de vida i plena inclusió a la societat d eles persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o situació de vulnerabilitat) com a insult, crec que queda feina per fer.
En aquest sentit vaig trobar deliciosos dos vídeos:



Tot això i el dia mundial de la Poesia i, evidentment, tot el que està passant a Catalunya amb els injustos empresonaments dels polítics catalans, les retallades de drets civils i llibertats i, de moment, l'immobilisme internacional que ho tenen tot encallat... Però això ja donarà per a moltes més notícies...
Avui deixem-ho aquí.

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Molt bé Eladi, com a resum ràpid està més que correcte! A veure si trobem ja data i ho comentem tot "en viu"

Visca Catalunya!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger
Eladi