Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de maig 2016

Estelada, ridícul i llibertat d'expressió

Diumenge 22 de maig de 2016 es disputa la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla.

El dimecres 18 de maig (4 dies abans), la delegada del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa, va anunciar que  no es deixarien entrar estelades a la final de la Copa del Rei. Concretament va dir "En els controls del segon anell s'assegurarà que ningú porti elements perillosos com per exemple bengales, teies... ni tampoc materials de propaganda racista, xenòfoba, política o religiosa que poden generar conflictes d'ordre públic", justificant que " el futbol no ha de ser un escenari de lluita política".

Per prohibir l'exhibició d'estelades, el govern espanyol s'aferrà a l'article 28 del reial decret 203/2010, en què es va aprovar el reglament de prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. L'article diu el següent: "Per garantir el compliment de les obligacions legals, els organitzadors disposaran del personal i dels mitjans adequats per impedir als assistents la introducció o tinència en el recinte de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que impliquin una incitació a la violència, al racisme, a la xenofòbia o a la intolerància".

Així doncs, segons el govern espanyol, l'estelada incita a la violència. Com ha quedat "àmpliament demostrat" en les darreres Diades de l'11 de setembre on milions de persones s'han aplegat onejant estelades i mai no hi ha hagut ni un mínim incident, aldarull ni mostra de violència.
R-I-D-Í-C-U-L !

Les reaccions no s'han fet esperar i tothom s'ha manifestat clarament de forma contrària a la decisió.
Evidentment ho han fet tots els independentistes i seguidors del Barça, però és que han aconseguit que fins i tot persones que s'havien manifestat públicament en contra de la independència de Catalunya, se sumessin a les protestes davant la ridícula mesura que nega la més bàsica llibertat d'expressió. I que molts mitjans de comunicació internacionals es fessin ressò de la notícia.

Divendres 20 de maig (2 dies abans de la final) el jutge  Jesús Torres Martínez, del jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid, ha acceptat parcialment el recurs de l'Associació per a la Defensa dels Drets Humans, que representa socis del Barça, i accepta la mesura cautelar perquè s'aixequi la prohibició d'entrar estelades a la final de la Copa.
El jutge discrepa de la posició de la Fiscalia i considera que "en cap cas ha resultat provat en aquest moment processal que l'exhibició de l'anomenada 'estelada' pot incitar la violència, el racisme, la xenofòbia o qualsevol forma de discriminació que atempti contra la dignitat humana, que com a manifestació d'una ideologia política o creença no es justifica en quina mesura infringeix l'ordre jurídic existent i en quina mesura podria generar una pertorbació greu dels interessos generals".

Tal com va passar amb els titellaires de Madrid i amb els trabucaires de Cardedeu, finalment ha tornat a triomfar la llibertat d'expressió i el govern espanyol ha tornat a fer el ridícul i queda cada cop més desacreditat davant el món sencer i Catalunya es va omplint de raons per acabar aconseguint la independència.

Acabo amb un recull de reaccions recollides a les xarxes:

Xavier Sardà, contrari a la independència, abraça l'estelada.

Punyent vinyeta de Galdric.

Vinyeta de Ricardo que explica que Espanya aconsegueix el contrari del que voldria.

Vist al twiter de Pia Prat Jorba

4 comentaris:

Miles ha dit...

Enhorabona, Eladi, pel teu escrit que, com sempre, m'emociona i em meravella. com diu el Xavier Sardà, NO SE ENTERNNNNNAN.

Sóc del Betis encara que avui, com és natural,...

Visca el Barça, visca Catalunya i vica l'ESTELADA.

Petons de colors.

Miles

Miles ha dit...

ENTERANNNNNNNNNN!!!!

Eladi Martínez ha dit...

Miles, veient la realització televisiva... al final no hi havia ni una estelada a l'estadi, eh?
O com la salutació del Bruce Springsteen al concert de Barcelona en que "Bona nit, Barcelona! Bona nit, Catalunya" va ser traduït per la presentadora del telenotícies de TV1 (després d'haver-se sentit clarmaent) com "Bona nit, Espanya! Bona nit, Catalunya!...

Cree el E-S-T-Ú-P-I-D-O que todos son de su condición...

No es cansen de fer el ridícul!!!

En fi, com diu el Jordi Margarit cada cap de setmana: "Catalunya, tu...a la teva!"

Eladi

Roger Berenguer ha dit...

"Spain is different". No fa falta dir res més. Fa temps que ens ensenyen la porta, a veure si ens anem decidint d'un cop!