Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 de maig 2016

Contra la propaganda electoral


Ahir vaig veure i compartir un missatge a través del facebook que deia així:

"NO vull ni un sol sobre amb publicitat i paperetes electorals! Ja les agafaré en el col·legi electoral. I menys encara quan sé que això pot costar 140 milions d'Euros !!! Sempre que decideixi anar a votar......
Proposo que tot aquell que estigui d'acord, enganxi això al seu mur. A veure si es fa viral i se n'assabenten els partits. Millor invertir-ho en ajudar a famílies, en sanitat obrint quiròfans, en investigació ... invertir-ho en alguna cosa que SÍ val la pena i no a omplir les nostres bústies de paperetes que acabaran a les escombraries.
CÒPIA I ENGANXA"

Avui he vist que la cosa ha anat un pas més enllà i s'hi havia afegit un paràgraf més que deia:

"...Els partits que deixin paperetes de propaganda electoral a la meva bústia quedaran automàticament fora de les meves opcions de vot. Si hi estàs d'acord, passa-ho, enganxa-ho al teu mur, tuiteja-ho... A veure si es fa viral i se n'assabenten els partits."

Em sembla molt interessant que s'estigui promovent aquest debat però no secundo aquesta proposta final perquè molt em temo que cap partit no renunciarà a tornar-nos a empastifar amb els seus sobres de propaganda electoral i llavors ens veuríem obligats a deixar de votar-los i deixaríem la decisió del proper govern en mans dels que no fessin cas d'aquesta campanya.

No vull renunciar a la meva llibertat de vot, però si que m'agradaria fer algun acte de rebel.lia com a reacció al despropòsit que ens tornin a omplir de papers que la gran majoria no llegirem i enviarem directament al contenidor...
Què podríem fer?

D'entrada jo proposaria reunir tots els sobres i sobres que rebrem i anar-los acumulant en algun lloc per fer ben visible la monstruosa i innecessària despesa. Podria fer-ho cada poble en un lloc cèntric, com quan es va acumulant la fusta per a la foguerada de Sant Joan... I en les ciutats més grans, fer-ho per barris... Segur que alguna entitat ajudada per voluntaris podria coordinar-ho una mica... Jo faig per un si aquesta iniciativa triomfa a Calders...

Després caldria veure què es fa amb tot aquest paper. Se m'acuden algunes opcions però m'agradaria que us suméssiu a proposar-ne d'altres o a opinar sobre quina us semblaria més escaient:

1.- Si hi ha alguna possibilitat de vendre tot aquest paper a algun drapaire o empresa recicladora que en pagui alguna cosa, fer-ho i fer el donatiu dels diners obtinguts a alguna entitat amb finalitats socials (Banc d'aliments o similar).
2.- Si és impossible, vendre'l, aprofitar tot el que estigui a una sola cara per reutilitzar-lo a escoles, ajuntaments o entitats socials.
3.- Amb els sobres i els papers impresos a doble cara fer alguna actuació artística o bé fer una botifarrada o sardinada o potser millor... una xoriçada...utilitzant-los com a combustible per coure els aliments.
4.- Recollir-los i reenviar-los a les seus dels partits polítics... tot i que només els seria una petita molèstia i se'n desfarien sense que ningú no en sortís beneficiat.

A algú li sembla una bona proposta? Trobeu interessant i factible alguna de les idees proposades?
O ha estat només un atac d'excitació i val més que em calmi i ho deixi córrer...
A nivell individual no podem fer res més que rondinar però si ens coordinem potser sí que podríem fer una cosa original i interessant... vosaltres teniu la paraula!

6 comentaris:

Silvia ha dit...

Bonissima proposta sobre el paper. Jo m hi apunto.
Un blog molt interessant.

Pons ha dit...

Quan sapiguem què fer amb tota la propaganda electoral que ens enviem després ens hi posarem amb el tema de la campanya aèria que embruta les ciutats amb tots els cartells penjats dels fanals, quin concepte més arcaic.

Roger Berenguer ha dit...

Avui, i per desgràcia, els fets m'han donat la raó. Tots els partits polítics són iguals, tots! Cap vol renunciar als dividends que genera una campanya per les seves arques... No ho canviarem, és impossible. Som humans, i el poder és molt i molt temptador, adictiu i pervertidor de bona gent.

Eladi Martínez ha dit...

Sílvia, pons007 i Roger, em sembla que estem d'acord en el punt bàsic.
Roger, jo crec que els partits faran "com sempre" i ens tornaran a omplir les bústies de paperassa innecessària i no demanada (i el capdamunt dels fanals, pons007, i les parets... tot ben emmerdat).
El que podem canviar és la nostra reacció davant d'aquest abús de poder, d'aquesta intromissió, d'aquest malbaratament de recursos... jo estic disposat a fer un pas endavant, però el que seria maco és que fos un pas col.lectiu, que es pogués visualitzar...

Com?

Eladi

Aixa ha dit...

M'encanten totes les idees que proposes i la reflexió que fas. De fet, hi ha un altre aspecte del que no es parla que em ronda pel cap: quants kilos de brossa suposen totes les butlletes, sobres, fulletons i cartells electorals?

Quants diners representen per la recollida d'escombraries?

Al meu poble cada any ens intenten concienciar per reduir la brossa augmentant la taxa d'escombraries al·legant que representa un gast inabestable per l'ajuntament.

Això vol dir que cada butlleta la paguem tres cops? quan la fabriquen (tenint en compte que l'estat subvenciona un percentatge de la campanya electoral per cada ascó aconseguit), quan l'envien (evidentment correus no treballa gratis) i quan la llancem?

Em podeu dir si estic dient alguna bestiesa ja que no sóc cap experta en el tema?

Eladi Martínez ha dit...

Alva Fernandez (ens coneixem?), gràcies pel teu comentari.
Segurament no dius cap bestiesa i el que està clar és que si nosaltres no fem res de diferent, ells seguiran fent el mateix. És hora de demostrar un canvi d'actitud, però necessitem ser molts per fer-ho realitat... Anem estenent la idea i a veure si podem vehicular-ho d'alguna manera.
Eladi