Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 d’abr. 2016

Quartet Mèlt

Dissabte 23 d'abril de 2016.
Concert de presentació del disc "Maletes" del Quartet Mèlt.
Concert F-A-N-T-À-S-T-I-C!!!
No hi té res a veure que el baix, l'Oriol Quintana, sigui familiar de segona generació (el seu pare i la meva sogra són cosins germans, ell i l'Anna són fills de cosins). Res a veure amb la crítica entusiasta que faré de l'actuació i del grup en si.

El que aconsegueixen aquests quatre joves sobre l'escenari és màgia, és una meravella, és fantàstic! Creen unes harmonies precioses, empastant perfectament les seves veus i, malgrat que aquesta perfecció tècnica prové del seu virtuosisme (en l'afinació, en la modulació, en la dicció) no va gens en detriment de l'emoció, perquè la seva interpretació transmet, comunica i provoca emocions en els que tenim la sort d'estar-los escoltant.

Vaig començar a escoltar el disc per Spotify el dia abans d'anar al concert i ja vaig plorar davant d'algunes cançons ("Muntanyes del Canigó", "Vestida de nit", "Fix you"...) i el dia del concert vaig tornar-me a emocionar amb aquestes i altres cançons. I en moltes vaig acabar amb un sospir d'admiració davant de la bellesa i polidesa amb que l'acabaven. Es generava un silenci de respecte i admiració que immediatament es trencava amb una sonora ovació.
I això amb l'única arma de les 4 veus perquè, tot i que en el concert hi ha peces en que els acompanyen un trio de guitarra, bateria i baix, quan més brillen els Mèlt és en les cançons que defensen "a capella".

Han fet un molt bon disc, amb un repertori fantàstic i variat, uns arranjaments preciosistes, una carpeta molt bonica (amb unes fotos i un disseny exquisits). I l'espectacle que vam veure també està molt ben dissenyat, amb un parell de canvis de vestuari, algunes petites dramatitzacions i coreografies que acompanyen algunes actuacions, algunes sorpreses, una estructura que no el deixa decaure en cap moment, unes bones i simpàtiques introduccions dels temes... tot excel.lent!

I el més admirable és que aquests quatre joves, amb la seva immensa qualitat són perfectament capaços d'omplir els més grans escenaris del país i fer gaudir molta gent. I es mereixen que així sigui, que el seu talent i treball tingui un reconeixement unànime i els doni un camí ben llarg.

Recordo que quan concursaven al "Oh, Happy Day" un dels membres del jurat els va dir "Impecables i implacables". I penso que és una bona definició. Perquè d'una banda les seves interpretacions són "impecables" i ratllen la perfecció a nivell tècnic i artístic. I de l'altra són "implacables" perquè acaben convencent i entusiasmant la pràctica totalitat dels seus auditoris que acaben rendides als seus peus.

Penso que una de les millors coses que es pot dir d'ells és que ho fan MOLT BONIC.
I per acabar us recomano vivament que assistiu a algun dels seus concerts i, si en teniu la sort i l'oportunitat, espereu el moment de "Vestida de nit" interpretada per les 4 veus a capella i l'única acompanyament d'un contrabaix... gallina de piel!
I per anar fent boca, us deixo amb el vídeo de presentació del seu disc, de la cançó "Fix you" (de Coldplay) que també està molt bé.

Enhorabona, Mèlts! Llarga vida i molts èxits!!


3 comentaris:

Mª Dolors Salvador Gili ha dit...

Si, Eladi, va ser un concert fabulós, emocionant, i els veus tan harmonitzats, tan naturals... que això els fa ser més valuosos. Són molt joves i per molts anys.

Eladi Martínez ha dit...

Fantàstic, Mª Dolors!
Una experiència per repetir...
Eladi

Anna ha dit...

Gran concert que vam assistir-hi en família, on grans i petits vam disfrutar de valent...Una gran espectacle. Felicitats i endavant..