Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

10 de febr. 2016

Zero insults a la grada

Fa anys que segueixo l'esport infantil. El Roc juga a futbol amb l'Artés per tercer any. I abans havia jugat amb el Calders.
Seguint-lo he visitat una bona colla de pobles de la comarca i de les comarques veïnes i sovint, massa sovint, sento vergonya aliena davant del comportament dels pares dels jugadors.
S'esveren, pateixen, s'enfaden i se'ls escalfa la boca... llastimosament critiquen les errades dels seus propis fills, critiquen les decisions dels entrenadors, insulten les accions dels rivals que consideren incorrectes i insulten les decisions dels àrbitres...

De manera repetitiva, interessada i injusta, sense tenir en compte que aquells pobres àrbitres estan fent una feina necessària i difícil, sense gens ni mica d'empatia, sense deixar-li cap marge de confiança, sense tenir en compte que són persones que segurament estimen el futbol i intenten fer-ho tan bé com saben... i sense tenir en compte que es tracta d'un partit de futbol, d'un esport, jugat per nens i que el que hauríem de considerar més important tots plegats és que s'ho passin bé i que n'aprenguin i que facin equip i practiquin uns valors educatius i humans.

Aquest cap de setmana comença una campanya de la Federació Catalana de Futbol que s'anomena "ZERO INSULTS A LA GRADA" i jo hi estic rotundament a favor.
  • Al principi del partit tots els participants exhibiran una pancarta amb el lema "PROU VIOLÈNCIA AL FUTBOL"
  • Durant el partit si hi ha insults i/o amenaces des de la grada, l'àrbitre podrà aturar el partit i avisar els delegats perquè intervinguin.
  • Al final del partit, i en senyal de respecte, tots els participants (jugadors, àrbitres i entrenadors) se saludaran educadament.
Us deixo el pòster i el vídeo per difondre-la.
Tant de bo serveixi per millorar el comportament de tots plegats!


5 comentaris:

Miles ha dit...

Completament d'acord!!!
On s'ha de signar?
Petons de colors
Miles

Roger Berenguer ha dit...

Com sempre jo seré el "Don Pésimo" i, esperant que la iniciativa qualli i estant-hi totalment d'acord i a favor- crec que serà "flor d'un dia". La gent mal educada hi serà sempre, i fan servir "l'esport" com a vàlvula d'escapament de les seves frustracions i desgràcies, fent-ho pagar als seus propis fills, que han de ser el "Messi" o "Cristiano" que ells no han arribat mai a ser.

Només fa falta seure a la meva grada al bàsquet qualsevol diumenge de partit per corroborar-ho, a una altra escala però igualment greu. Gent feta i dreta cridant i insultant com energúmens, amb els seus fills al costat.

No anem gens bé, gens.

Eladi Martínez ha dit...

Miles,
no s'¡ha de signar... s'ha de predicar amb l'exemple... i nosaltres ja ho fem!
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
entenc el teu "pessimisme".. jo també el sento una mica... Però després penso que fa 30 anys els mestres fumaven a les aules i els amos dels gossos ni es plantejaven recollir la merda dels seus animals i ara són realitats que han canviat i, tot i qeu hi ha algunes excepcions, estan molt implementades... i espero que en aquest cas també s'hi pugui arribar... ni que sigui mica a mica i a base de pals...
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Tant de bo!