Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 d’ag. 2015

Menthal: una aplicació per al mòbil

Des que els smartphones o telèfons mòbils intel.ligents han entrat a les nostres vides, mica a mica ens han anat ocupant cada cop més i més espai i temps. L’ús que fèiem abans dels telèfons (fer i rebre trucades) s’ha anat ampliant i ara amb el mòbil enviem missatges, fem fotos, calculem operacions, comprovem el correu electrònic, naveguem per internet, escoltem música, consultem la previsió meteorològica, ens informem a través de la premsa, busquem una localització per GPS... Ah! I me n’oblidava: juguem i ens relacionem a través de les xarxes socials!!

Així doncs, sense que en siguem massa conscients, hi dediquem  més hores de les que serien necessàries i correm el perill de passar cada cop més temps dins de la vida “virtual” de la nostra pantalla del mòbil, en detriment de la nostra vida “real” amb les persones que ens envolten.

Pensant en això, fa poc vaig descobrir una aplicació per a mòbil que considero molt interessant: MENTHAL.
Un cop instal.lada monitoritza l’activitat del nostre mòbil i ens permet saber el consum real que en fem: quanta estona hi estem connectats (incloent la immensa quantitat de vegades que desbloquegem la pantalla només per assegurar-nos si tenim algun nou missatge... a vegades de manera patològica...), quines són les aplicacions que més utilitzem i tenir una comparativa dia a dia.

Jo, que considero que faig un ús força moderat i raonable del mòbil, me l’he instal.lada i he quedat desagradablement sorprès del temps que hi dedico al llarg del dia. Però estic content perquè això em servirà per intentar ser encara més racional i estar-ne menys pendent.

Si ho voleu provar ja em direu què penseu dels resultats...




2 comentaris:

Anònim ha dit...

no cal que en menthal em digui quan faig servir el telèfon, ja ho se, el faig servir lo just necessari i en els moments necessaris.

Eladi Martínez ha dit...

pons007,
celebro que no necessitis l'ajuda d'en Menthal... jo tampoc... però crec que hi ha gent a qui li aniria bé prendre consciència de les hores que passa al mòbil.
Eladi