Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 d’oct. 2014

Orgullós dels meus polítics. Orgullós del meu poble.

Vivim moments històrics i porto dos dies emocionant-me davant dels diaris i els informatius i sentint-me orgullós del meu poble i de la manera com els meus polítics (començant pels representants de l'ajuntament de Calders i acabant pel meu President al qual mai no he votat) s'estan comportant.
En deixo constància aquí per poder-ho recordar temps a venir...

El divendres 3 d'octubre al Palau de la Generalitat es va produir una cimera dels partits favorables a la consulta del 9N (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP). Reunits durant gairebé tot el dia (des de les 11 h del matí fins a les 21'30 h del vespre, amb algunes pauses entremig) van acabar amb un acord per seguir endavant amb la consulta.
Quan algunes veus destacaven les divergències i tensions entre les diferents opcions polítiques i hi havia el temor que es pogués esquerdar la tan preuada unitat que ens fa més forts davant d'Espanya, la cimera va acabar amb una foto de grup i algunes declaracions més que esperançadores:
  • "Anem endavant i ho farem junts"
  • "hem de ser discrets".
  • "...perquè aquesta consulta tingui garanties, necessitem unitat, sigil, voluntat de tirar endavant..."
  • "Aquesta és la foto que volia evitar el govern del PP"
  • "No hi havia marge per al no-acord"
  • "...cal seguir endavant, perquè darrere no hi ha res"
  • "Mantenim dempeus i de forma ferma la consulta"
  • "...seguirem amb l’audàcia i posarem fil a l’agulla per la llibertat del nostre poble"
  • "Hi ha partit i pensem jugar fins al final per guanyar; el futur d’aquest país el decidirà la seva gent"
L'endemà, el dissabte 4 d'octubre, uns 800 alcaldes de tot Catalunya han lliurat al Palau de la Generalitat les mocions de suport a la consulta del 9-N aprovades els darrers dies per una gran majoria dels ajuntaments catalans. Dels 947 municipis catalans, 920 han aprovat mocions a favor de la consulta del 9 de novembre, és a dir, el 97% del total.
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els ha rebut abans a l'Ajuntament, per creuar després tots junts la plaça de Sant Jaume i dirigir-se al pati dels carruatges del Palau de la Generalitat.
Els alcaldes han anat entregant les mocions aprovades als ajuntaments a favor de la consulta que han quedat aplegades en diverses taules i han estat entregades a Mas seguint la distribució territorial per vegueries. L'acte ha acabat amb el crit dels alcaldes demanant la independència.

Aquest emotiu acte reforça la imatge d'unitat exhibida pels partits proconsulta (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) i demostra que Catalunya "està fent pinya des del punt de vista institucional". El president Artur Mas ha fet un discurs en el qual ha manifestat: "Per molt que intentin aturar la veu del poble, no se'n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem".










3 comentaris:

Anna ha dit...

Això no ho para ni déu....
Endavant!!!

Roger Berenguer ha dit...

Gran coratge de tots aquests grups i compromís del President. A partir d'aquí, a seguir somiant però tocant de peus a terra, que si no l'hòstia que ens fotrem serà monumental!

Eladi Martínez ha dit...

Anna i Roger, vivim moments històrics i transcendents. Es fa difícil lliurar-se a l'esperança desemesuradament, però a mi la realitat m'hi acosta cada dia una mica més.
Penso que potser no serà tan aviat com voldríem, però se'm fa difícil pensar que una voluntat tan majoritària i expressada de manera tan pacífica i argumentada no pugui acabar reeixint.
Visca Catalunya... lliure!
Eladi