Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

18 de gen. 2013

Proverbi africà

Dies enrere a través del facebook (concretament ho vaig treure de "Círculo de Mujeres - Corazón de luna") vaig conéixer aquest preciós proverbi africà que us tradueixo:

"Si vols anar ràpid, ves sol.
Si vols anar lluny, ves acompanyat."

Si ho afegim al que ja vaig aprendre dies enrere sobre "Ubuntu" ("Jo sóc perquè nosaltres som"), constato que tenim molt a aprendre del continent africà sobre valors i filosofia de vida. 
El pes que donen a la col.lectivitat i a la solidaritat en aquestes sentències són tot un exemple a seguir i xoquen frontalment amb la mentalitat consumista, competitiva i individualista en la qual estem immersos.
I jo... no tinc pressa.
Prefereixo arribar lluny. 
Seguiré doncs amb les "males companyies", que (com deia Sabina) sou les millors.
Petons de colors!

4 comentaris:

Susana A. ha dit...

Molt bo, prenc nota :)

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Susana.
Eladi

Carles ha dit...

Fa uns dies vaig llegir aquesta dita en un anunci del Joan Roca a La Vanguardia. Ara ho acabo de buscar al Google i m'ha portat a aquest blog. En deixo constància.

Eladi Martínez ha dit...

Carles, gràcies pel comentari.
Eladi