Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

31 de des. 2012

Marcos Zrihen

A la Fira de Santa Llúcia de Manresa em va passar una cosa que fa molt que no m'havia passat...
Em vaig enamorar d'un quadre.
I després de passar-hi vàries vegades intentant resistir-m'hi (perquè no era prudent gastar-se diners en aquell moment) no vaig poder aguantar més i vaig demanar el preu. I com que estava dintre de les nostres possibilitats, i a l'Anna també li va agradar, el vam acabar comprant. I no només un, sinó dos, per penjar-los plegats.
Són 2 quadres petits de 15 x 15 cm i de temàtica litoral (paisatge de platja).
El primer és molt semblant al que il.lustra l'inici d'aquesta notícia, però té una parella a la sorra en comptes d'aquest solitari. El segon és molt semblant al que tancarà aquesta notícia: dos nens a la sorra de la platja.
I l'autor és en MARCOS ZRIHEN.

Quan vaig arribar a casa vaig buscar informació i vaig descobrir que hi havia tota una col.lecció de quadres d'aquest autor (les altres, no) que m'agradaven molt: "Playas y desiertos".
Us dono una part de la informació trobada a internet i us ofereixo un recull de quadres d'aquesta sèrie.

MARCOS ZRIHEN neix a Barcelona al 1966. Comença a pintar a l’edat de 17 anys arran d’un viatge per Israel. Va estudiar dibuix, pintura i fotografia a l’Escola Industrial i a l’Acadèmia Miguel Ángel de Barcelona. Va muntar la seva pròpia empresa a Alacant dedicada a crear ventalls artesanals pintats a mà. Professionalment es dedica la pintura des de fa 5 anys. Pintar és la seva vida, el seu treball i la seva passió. Exposa de forma permanent a la Galeria Artevistas de Barcelona des de 2009.
Pinta a l'oli, el seu material preferit. Aquesta tècnica li permet aconseguir uns efectes de brillantor i tons de colors vius. La seva pintura és una alternança de superfícies pintades amb brotxa, on el gest brilla, i àrees on els colors es barregen entre si. Recentment, ha ampliat el seu treball amb noves textures com la sorra.

"PLAYAS Y DESIERTOS" és una col·lecció que neix arran d’una confluència d’esdeveniments i de passions. Per una part, un viatge a Egipte en el qual descobreix el desert del Sinaï i, posteriorment un viatge pel desert d’Alice Springs en Austràlia.
El silenci i la immensitat del desert, el seu misteri, llibertat i profunda grandesa l’impressionen i el fascinen i decideix pintar-los. També ret homenatge a les platges, al mar mediterrani, a la calor, al benestar que porta l’estiu. Per al pintor la platja remet a un espai d’oci i gaudiment, un espai de contacte de l’home amb la natura. El tema de les ombres neix de la seva passió per la psicología i la filosofía. L’ombra seria la motxilla de l’home, el bagatge que l’acompanya i el defineix.
És una col·lecció ètnica, minimalista, que ens remet a l’home, la natura, la llum, el benestar i a la simplicitat, però també a la solitud, la inquietud i la recerca. L’home i la seva ombra a vista d’ocell. Tribus ballant, nens jugant, grups humans sempre en moviment.
Obra sobre tela que, tanmateix, sembla pintada sobre fusta, amb textures, relleus i tons subtils. La vida i el seu dinamisme captats des d’un prisma d’indiferència, original i a la vegada molt humà.



2 comentaris:

pilar ha dit...

Preciosos els cuadres ,caura a la tenteció tambe va bé
Petons

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Pilar. Crec que ets la Pilar de Solsona (hi ha tantes Pilars aquí al picalapica que us heu de numerar... o anomenar...), si és així: records cap al Solsonès.
Eladi