Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 de juny 2011

Casualitat, oportunisme i popularitat

El passat 11 de juny vaig penjar una notícia amb la cançó "Jenifer" dels Catarres. Al cap de poc més d'una setmana ja era una de les 10 notícies més visitades de tota la història d'aquest bloc (gairebé 2 anys). Ara mateix, quan escric aquestes línies, és la 7a notícia més vista del bloc amb 184 visites i segur que el dia que llegiu això encara en comptabilitzarà més.

Què pot fer que de cop i volta tanta gent entri al meu bloc i llegeixi una notícia?

M'ha passat algunes vegades. Per exemple amb les notícies dedicades a la sèrie "Polseres vermelles" (334 visites) o a la campanya de Metges Sense Fronteres "Pastillas contra el dolor ajeno" (219 visites). I a un altre nivell m'ha passat quan he parlat de temes locals com les eleccions municipals.
En el primer cas es tracta més d'un tema de modes. He tingut la sort d'assabentar-me d'una cosa, tot just quan comença a formar-se l'onada i llavors a mesura que l'onada creix i puja i puja, el meu bloc va pujant amb ella. I si de cop i volta la gent comença a sentir la cançó Jenifer i entra al Google, surt l'entrada del meu bloc com una de les primeres i n'hi ha uns quants cada dia que hi acaben entrant.
La casualitat va fer que veiés el vídeo de la "Jenifer" just uns dies abans que en comencessin a parlar per totes les emisores de ràdio i canals de televisió i per això aquesta notícia del meu bloc ha rebut tantes visites.
En el segon cas es tracta del boca-orella, aquelles notícies electorals de Calders se les van anar passant els veïns els uns als altres i cada dia rebia noves visites i comentaris. Estava d'actualitat.

En fi, com diu el títol de la notícia es tracta en primer lloc d'una CASUALITAT: assabentar-me d'una cosa una mica abans que la majoria i tenir temps per publicar-la. O bé tocar un tema que està d'actualitat i capta l'interès de la gent. I aquesta casualitat té molt d'allò que en anglès en diuen "right place right time", és a dir, estar en el moment oportú al lloc adequat, que és el que he anomenat OPORTUNISME. Després ja no cal fer res més i mica a mica les visites van caient i el meu bloc esdevé per uns dies més popular, més d'actualitat.
Només espero que en cada una d'aquestes "puntes de popularitat" pugui guanyar algun lector habitual...

(si cliqueu sobre aquest gràfic el podreu llegir millor)