Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de gen. 2011

Fa un any estàvem de concert...

A la vida de tant en tant ens passen coses especials que mereixen ser recordades. Jo cada any, quan canvio d'agenda, me la repasso de dalt a baix i apunto aquelles coses especials que m'han passat aquell any (naixements, defuncions, noves adquisicions per a la casa, viatges, concerts, fites dels nens...).
I ara fa un any, el 23 de gener de 2010, en va passar una que recordo amb gran orgull i simpatia: després de molts anys de no cantar en públic vaig fer un concert de cantautor al meu poble per la festa major d'hivern. I m'ho vaig passar molt bé i tothom en va quedar content. I ara que ha passat un any em ve de gust tornar-lo a recordar i us deixo un vídeo de l'esdeveniment.
He triat el de la cançó "Princesa" per molts motius:
  • Perquè és una cançó que sempre m'ha agradat molt i pràcticament mai no l'havia cantada en públic. Potser té un punt de "cursi" o de "pastel", però trobo que té molt sentiment i bones imatges que la fan créixer i avançar.
  • Perquè per a un guitarrista limitat com jo, que normalment acompanyo les cançons amb un rascat sempre molt semblant, aquesta és una cançó més elaborada, amb un puntejat de principi a fi i, és clar, de composició pròpia.
  • Perquè en la introducció parlo del seu origen com una petició del Josep Vacas dins del context de Nàufrags i són vivències que sempre m'agrada recordar.
  • Perquè vaig tenir molta acceptació entre el públic (aplaudiment espontani) quan vaig fer la dedicatòria a "la meva Anna, si és que hi ha Annes d'algú". I també m'agrada que l'Anna hi surti en un dia de conmemoració com aquest (per cert el vídeo me l'ha fet ella i, un cop més, li'n dono les gràcies).
  • Perquè en un parell de moments se senten els comentaris del Miles (que és qui va enregistrar aquesta gravació original -gràcies, Miles-), un amic que sempre m'anima i m'afalaga amb entusiasme i espontaneitat. I m'agrada recordar aquest escalf i aquesta alegria que sempre acompanya la nostra relació, i especialment totes les vivències musicals compartides amb ell.
  • Perquè quan començo a tocar la cançó, m'equivoco i amb naturalitat dic "tornem a començar" i recomenço. I m'agrada aquest punt d'imperfecció, d'acceptar l'error com a part dels encerts. Si m'ho mirés amb lupa, segur que el concert va estar farcit d'errors, però cap d'aquests errors no va impedir que el públic i jo ens ho passéssim bé i valoréssim la "màgia" d'aquella vetllada.
  • Perquè part del vídeo té primeríssims plànols i és un enfoc diferent del que sempre he vist de mi quan canto (normalment un pla més general on hi entra també la guitarra).
  • Perquè al final de la cançó, quan la gent aplaudeix, la càmara busca el públic (suposo que l'Anna a qui havia dedicat la cançó...) i em queda també un record de com estava la sala.
En fi per tot això i molt més, en record d'aquella magnífica vetllada i agraint-la un cop més a tots els que la van fer possible i m'hi van acompanyar, aquí teniu el vídeo de la cançó "Princesa", interpretada al Centre Cívic de Calders, el 23 de gener de 2010 (al final hi ha la lletra per si algú hi està interessat)

Untitled from Rocona on Vimeo.

PRINCESA (Eladi)
Princesa,
que em mires i no em veus per molt que et miri,
jo voldria
saber explicar-te tantes coses que a mi em passen.
Em fan mal els ulls de mirar-te,
em fan mal les nits de somiar-te.
Sóc una meitat feta malbé,
un ballador que balla sol.
No tinc consol
i em fa tant mal
saber que tu i que jo estem fets a mida,
mai no et diria una mentida perquè si,
princesa.

Princesa,
els dies ens empaiten i t’escapes.
T’asseguro
que si l’atzar em fes l’ullet em llençaria...
No em fa por entregar-me als teus braços,
no em fa por saltar-me els vells passos.
Em fa por que es perdi en l’infinit
tot el que jo per tu he sentit.
No tinc consol
i em fa tant mal
saber que tu i que jo estem fets a mida,
és trist jugar aquesta partida contra tu,
princesa.


Princesa sense príncep,
ningú més et podrà dir com jo t’he dit,
sense dracs, sense enemics,
princesa.

Princesa,
la meva boca és plena del teu nom
perquè no et tinc
i fer aquesta cançó no sé si em farà bé.
Provaré de pensar en altres coses,
provaré de mirar-me altres dones,
provaré de tornar a començar,
sense carta de navegar.
Però em sento sol
i em fa tant mal
saber que tu i que jo estem fets a mida,
hi haurà esperança si hi ha vida i lluitaré,
princesa.

Princesa sense príncep,
ningú més et podrà dir com jo t’he dit,
sense dracs, sense enemics,
princesa. (x2)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eladi; Molt be, axó de reviura els bons ratos passats, te ayuda a tenir una vida més agradablei mes ilusionada. una abraçada bona nit. Mª Dolors S.

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies pel comentari. Ja sabeu que per a mi va ser una fita important fer aquell concert i m'agrada recordar-ho. A més a més amb el vídeo puc fer-ne partícpes els que no van poder-hi ser presencialment encara que alguns d'aquests també vau ser-hi d'esperit.
Nanit!
Eladi

Anònim ha dit...

Hola eladi,
Te mando un abrazo muy fuerte, aun hoy te tengo presente por tu apoyo , me ayudastes mucho gracias de corazon .
Naike

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Naike,
Si has pogut escoltar aquest tros de cançó podràs opinar si he millorat respecte de quan era el teu monitor... o llavors encara no tocava la guitarra?
A reveure
Eladi