Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

23 de febr. 2023

Comunicat de la família Careta (febrer 2023)

 COMUNICAT DE LA FAMILIA CARETA

En les darreres hores el jutjat de primera instància 2 de Sabadell ha dictat una interlocutòria que acorda reobrir la causa contra Santiago Laiglesia i practicar proves de comparativa d’ADN entre ell i l’ADN trobat a les mostres d’Helena Jubany reanalitzades últimament. El jutge argumenta la decisió tenint en compte “los indicios que vincularían el inmueble sito en la calle Calvet Estrella 48 de Sabadell con los hechos objeto de investigación y la circunstancia que el Sr. SLP es el único varón que se reconoce que pasaba largos períodos de tiempo en el mismo”.

Paral·lelament, la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat els tres recursos que la defensa de Xavi Jiménez va interposar contra l’obertura de la causa contra ell i contra la seva imputació, mentre que el titular del jutjat de primera instancia 2 de Sabadell manté, després de rebre un informe pericial lingüístic, que "existen indicios suficientes de coincidencia documental en cuanto al contenido y rasgos lingüísticos para considerar la participación de XJM en la elaboración de los anónimos”.


Arran d’aquests esdeveniments, la família Careta vol expressar-se en els següents termes:


1.- Amb 20 anys de retard, ens sembla que la investigació finalment se centra en el punt on sempre s’hauria d’haver centrat. D’entrada, posant el focus sobre Santiago Laiglesia, ja que la majoria de fets i circumstàncies que van servir per detenir, interrogar i empresonar la seva parella, Montse Careta, també concorrien en ell (domicili al lloc dels fets, vinculació a la UES...). I d’altra banda, posant el focus sobre els homes relacionats amb el cercle de sospitosos, donat que estem parlant d’un crim amb clares connotacions de violència de gènere.


2.- Nosaltres sempre hem cregut que la Montse Careta no va tenir res a veure amb l’assassinat de l’Helena Jubany i cada cop notem més veus dins de l’opinió pública que comencen a considerar la Montse una segona víctima d’aquest cas. Només va ser la peça perfecte que els veritables assassins van col·locar al moment i lloc adequats per permetre a un jutge indolent inculpar-la, malgrat totes les evidències que indicaven que era impossible que ella hagués estat l’assassina. A més a més, va estar permanentment mal assessorada i aïllada del seu entorn per tal que no pogués obrir els ulls a la realitat que li queia a sobre. Per tot això, insistim a reclamar per a ella la presumpció d’innocència de la que mai no va gaudir.


3.- No podem assenyalar la identitat dels assassins de l’Helena Jubany, però ens sembla evident que porten tots aquests anys lliures, gaudint de total impunitat i mantenint una vida normal. Van segellar un pacte de silenci que fins ara cap d’ells no ha trencat i que, amb el suïcidi de la Montse Careta, els va deixar només a expenses d’una consciència que han demostrat no tenir. Les sospites que sempre havíem tingut s’han vist enfortides pels darrers fets judicials i ens porten a afirmar que tant Santiago Laiglesia com Xavi Jiménez van haver d’estar involucrats en major o menor grau en l’assassinat de l’Helena Jubany.


4.- La Montse Careta va haver de suportar la detenció, els interrogatoris, la pèrdua de llibertat, l’aïllament i la incomprensió d’uns fets que li queien a sobre sense saber ni com ni per què i va acabar rendint-se a una pressió que no va ser capaç de suportar. El dolor davant de la injustícia del que li estava passant, la incomprensió de sentir-se assenyalada per uns fets que no havia comès i dels quals no sabia com defensar-se, la vergonya de veure passar la seva família i amics per aquell malson... tot això la va dur a pensar que el suïcidi era la millor opció. Res no ens tornarà la Montse, però portem tot aquest temps lluitant per aclarir la veritat del que va succeir, confiant que aquesta veritat ens demostrarà la innocència de la Montse.


5.- Som conscients que hi ha persones que creuen que la Montse Careta va tenir algun tipus d’implicació en l’assassinat de l’Helena Jubany, des dels que van creure que podia ser l’assassina, fins als que la consideren còmplice o encobridora. Ni els que pensen això ni nosaltres no tenim proves amb les quals poder convèncer els altres. Per això sempre hem remat a favor d’una investigació que permeti aclarir els fets i saber la veritat del que va passar. Fins que això no passi, només podem repetir una i altra vegada que coneixíem la Montse, que sabíem que era una bona persona, educada, culta, incapaç de fer mal a ningú i sempre al costat dels dèbils. No va tenir una vida fàcil i arrossegava complexes i inseguretats, no seguia les modes, no era una persona popular, segur que no era perfecta, però era, i sempre ho va demostrar, una bona persona.



Manresa, 22 de febrer de 2023

3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Esperem que finalment es pugui demostrar la innocència de la Montse assenyalant als veritables assassins i encobridors. Molts ànims família!

Maria Pilar Martell ha dit...

Despres de tants anys es potser ara, el moment que tenim més proxim, per esclarir aquest cas que tant de mal a fet a les dues families
Per a mi amb la prespectiva del temps passat, es claríssima ment un feminicidi amb resultat de dues morts ja és hora que la Justicia mogui bé els "daus del destí" i possi al seu lloc els veritables assasins.

Eladi Martínez ha dit...

Roger Berenguer i Maria Pilar Martell, moltes gràcies pel vostre comentari i el vostre suport en nom meu i de la família!