Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

30 de des. 2022

Una bona excursió: Agramunt, Penelles, Castellserà

Avui us vull recomanar una excursió i començaré sent sincer: volíem anar a veure la Casa dels Àngels, la casa-museu del Mag Lari a Castellserà (Urgell) i vam mirar que hi havia per allà a la vora per aprofitar el dia. Vam veure que a Agramunt hi havia el Museu de la Xocolata i el Torró i la botiga de Torrons Vicens i vam pensar que entre una cosa i l'altra ja acabaríem d'omplir el dia.

Però encara va ser millor...

1.- Agramunt

Vam començar visitant el Museu de la Xocolata i el Torró, un museu petit, però molt interessant on diferents audiovisuals amb una magnífica veu en off del Lluís Soler van explicant la història i la producció del torró tradicional d'Agramunt. Just al costat hi ha la botiga obrador del Torrons Vicens on es poden degustar les seves moltíssimes varietats i acabes comprant-ne pocs o molts.

A pocs metres de distància hi ha la fàbrica de la xocolata Jolonch, que encara s'elabora de manera artesanal amb maquinaria antiga i una xocolateria on vam tastar unes delicioses tasses de xocolata desfeta.

Després vam anar a l'oficina de Turisme on ens van informar de manera excel·lent de tots els al·licients que podíem trobar a Agramunt: el Restaurant "L'Atípic" (guanyador d'un programa del Joc de Cartes), l'espai Guinovart, Lo Pardal (museu Guillem Viladot de Poesia visual), l'església de Santa Maria (amb una portalada romànica extraordinària i que conté al seus soterranis un refugi antiaeri), la plaça del Mercadal... No teníem pas temps de veure-ho tot i "L'Atípic" ja estava ple, però vam fer una passejada ben interessant.










2.- Penelles

A l'oficina d'informació d'Agramunt (repeteixo.... atenció excel·lent!) ens van informar que molt a prop de Castellserà hi havia el poble de Penelles on, des de fa uns quants anys, se celebra un festival de street art rural i ja compta amb més d'un centenar de façanes pintades.

Hi vam anar i ens va encantar! M'ha costat molt reduir la selecció de fotos i al final us ofereixo aquestes:
































3.- La Casa dels Àngels de Castellserà

I finalment vam anar a Castellserà, a la casa que va comprar el Mag Lari i ha convertit en una casa-museu molt interessant. La visita s'ha de reservar (en franges horàries i val 24 €, plana-web), però val molt la pena. La visita dura unes dues hores i consta de 3 parts diferents:

a.- Una exposició impressionant dels objectes relacionats amb Michael Jackson, que com a fan total, el Mag Lari ha anat acumulant al llarg dels anys.

b.- Una actuació de màgia en un petit teatre on tens el mag (que no és el Mag Lari, però té el seu segell de qualitat) a un metre de tu. Una actuació d'una mitja horeta molt divertida i de gran qualitat.

c.- I finalment la visita a la Casa dels Àngels, un recorregut per les estances de la casa de la família Tarragona que recull multitud d'espais i objectes d'època, combinats amb altres mostres de col·leccionisme i objectes i vestuari dels diferents espectacles de màgia que el Mag Lari ha fet al llarg dels anys. És una visita-experiència, ja que està a mig camí entre un escape-room i una visita a un museu. L'espai i la manera de fer la visita es molt interessant i no deixa indiferent. El nom de la casa ve donat pels àngels que hi ha sobre les portes i van col·locar-s'hi per protegir dels mals esperits que alguna llegenda atribuia a la casa.

D'aquesta visita no hi ha pràcticament cap foto (només de l'entrada) perquè no estan permeses.



En resum, una excursió de tot un dia a una hora de casa, molt interessant i altament recomanable.

4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

En prenc bona nota Eladi, fa pinta de ser tot molt maco!

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Sempre m'encanten les vostres recomanacions i aquestes concretes me les anoto perquè m'han agradat molt i no descarto fer-les totes.
Gràcies per compartir!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, si mai hi vas ja em diràs el què.
Bona entrada al 2023!

Eladi Martínez ha dit...

Judit, si mai hi aneu encara ho podeu arrodonir amb el restaurant de "Joc de cartes" i alguna coseta més. Tot molt interessant i molt recomanable!
Bona entrada al 2023!