Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

27 de des. 2021

La meva aventura literària

El setembre del 2019 vaig escriure un conte. Es deia "Setembre" i vaig quedar molt content de com m'havia quedat. Tant que el vaig publicar al bloc i de seguida vaig tenir algunes crítiques entusiastes animant-me a escriure'n més.

A mi sempre m'ha agradat escriure. Contes, reflexionss, cançons, poemes, guions... I per primer cop em va venir de gust autoexigir-me constància i disciplina i em vaig proposar el repte "12 mesos: 12 contes". Durant 12 mesos vaig anar escrivint i publicant un conte mensual i posant-los com a títol el nom del mes en qüestió. I quan vaig arribar al final del repte, vaig obrir un espai de participació perquè els lectors em fessin arribar les seves opinions, crítiques i suggeriments.

Després d'allò vaig decidir seguir publicant un conte mensual (i ja vaig pel 30è), apuntar-me a un curs d'escriptura i presentar-me a algun premi literari.

El curs d'escriptura no em va semblar que m'ajudés massa a millorar i vaig presentar-me a diversos premis literaris, sense que en cap d'ells fos premiat:

  • Vaig presentar el conte "Plastilina" al premi Gat literari de Torelló.
  • Vaig presentar el conte "Pedalant" al premi Tal Com Sents per a docents de l'institut Blanxart de Terrassa. Va ser seleccionat entre el recull dels 13 contes que publicaran en format de llibre l'any vinent, però no va ser premiat.
  • Vaig presentar un recull de 13 contes al Premi Mercè Rodoreda convocat per Omnium Cultural.

Mentrestant he seguit escrivint i publicant puntualment un conte cada mes. Personalment estic content de la meva evolució literària i la capacitat creativa (perquè amb 30 contes encara no tinc la sensació d'haver-me repetit). Però a més a més, alguns lectors qualificats (que es dediquen a l'escriptura o tenen contacte amb el món editorial) m'han animat a presentar els contes a alguna editorial i penso que aquest és el següent pas que he de fer.

Sense massa expectatives perquè és normal que els amics siguin benevolents i m'encoratgin, però soc conscient que el món editorial ha de ser molt més exigent i no pot anar publicant tot el que se li presenti. Però penso que és el següent pas que em toca fer ara. Enfrontar-me a una realitat menys amable (com ha estat el cas de presentar-me als premis literaris) per veure com perceben la meva obra uns ulls totalment objectius i neutrals.

A veure què en sortirà...

I mentrestant, seguiré escrivint un conte cada mes que és el que més m'està ajudant a millorar. I després de 2 anys i mig encara no me n'he cansat... Espero que vosaltres tampoc...

4 comentaris:

Peix ha dit...

A veure doncs si alguna editorial te'ls accepta. Sempre, en última instància, pots acabar autopublicant.

Jo no me n'he cansat dels teus contes, m'agraden molt!

Salut i bona entrada d'any!

artur ha dit...

És un bon pas i coherent amb el teu pensament. No perdis la esperança ni la inspiració, perquè tot pot arribar , tard o d'hora, qui sap !.
Mentrestant, ens pot fer seguir gaudint d'ells en el teu espai i estarem contents de llegir-los i aprendre'm també de tu !.
Bon any nou ;)

Miles ha dit...

Jo no dic res.
No soc objetiu.
A més a mes ets amic meu.
ADELANTEEEEEE!
Petons de colorssss
Miles.

Eladi Martínez ha dit...

Peix, Artur, Miles,
moltes gràcies per les vostres encoratjadores paraules i el vostre suport!
I sobretot, gràcies per llegir-me i donar-li al sentit al fet d'escriure.
Bon any nou!