Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de jul. 2021

LGTBIQ+

No me'n sé avenir que a aquestes alçades de la civilització es puguin produir agressions a persones per la seva orientació sexual. Fa pocs dies hem tingut el tràgic cas d'un noi de A Coruña (Samuel) assassinat després de rebre una pallissa homòfoba. I en pocs dies s'han fet públiques diverses agressions de les mateixes característiques.

A qui li ha d'importar a qui estimen les persones?

Quina importància té si homes i dones s'estimen d'una manera o una altra?

És un cas tristíssim d'incomprensió i intransigència, de voler que tothom faci les coses com les faig jo i ni acceptar ni permetre que es facin de manera diferent. Tot fruit d'una sideral manca de respecte i de coneixement.

Jo mateix he de reconèixer que fins fa poc no he tingut gaire coneixement d'aquestes realitats diferents a la meva. I he trobat molt útils, pedagògics i necessaris alguns programes que he vist per televisió en que persones d'aquests col·lectius han explicat les seves realitats amb naturalitat. He conegut més enllà dels casos de persones gais i lesbianes, els casos de poliamor o de trànsit sexual. El seu patiment, les seves pors, les grans dificultats en què es troben.

I de tot això n'he sortit amb una gran respecte envers ells.

Conec pocs casos propers de realitats d'identitat sexual diferents a la meva... Conec la Imma, que és lesbiana. Conec el David i el Joan, que són parella gai i tenen una nena. Conec el Nathan, que va néixer amb un cos de nena i ha lluitat per aconseguir mostrar la seva autèntica identitat que és la d'un noi (i a l'escola ens va fer una xerrada espaterrant que va arrencar aplaudiments espontanis i davant la qual personalment em vaig treure el barret i li vaig agrair moltíssim).

Però és que potser en conec més i no ho sé perquè ni ells ni jo no hem tingut la necessitat de demanar-nos per aquests aspectes de la vida privada. Perquè no n'hem de fer res. Perquè no són rellevants. Perquè res no ha de canviar en la relació que jo tingui amb una persona pel fet que sàpiga o deixi de saber si li agraden els homes o les dones, si se sent home o dona.

Amb aquesta notícia vull denunciar totes les agressions, comentaris, assetjament, bromes de mal gust i qualsevol actitud que falti al respecte les persones LGTBIQ+. Vull mostrar tot el meu respecte i suport a aquestes persones que tenen una identitat diferent a la meva i que tenen tot el dret a ser i manifestar el que són amb tota la naturalitat, igual que puc fer-ho jo.

El món és divers. Les persones som diverses. I davant la diversitat només necessitem una cosa: RESPECTE!

I acabo amb una il·lustració que per a mi és clarivident. Fa referència a les violacions, però serveix perfectament per a aquesta notícia.




4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

La paraula màgica: Respecte.

Eladi Martínez ha dit...

Roger... Si tinguéssim consolidat i interioritzat el RESPECTE ja ho tindríem tot!

Miles ha dit...

I això costa... i molt!

Miles.

Eladi Martínez ha dit...

Doncs no hauria de costar tant... Està a les nostres mans... Educació, educació i educació!
Eladi