Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

18 de gen. 2018

Col·lectiu solar





Avui he anat a una xerrada del "Col·lectiu solar", una iniciativa per impulsar l'energia solar a Catalunya. Engeguen una campanya per fer una compra col·lectiva de plaques solars per tal d'aconseguir uns preus molt avantatjosos (un 40% de descompte) i ofereixen que la instal·lació sortirà a cost zero en aquesta primera onada de clients que pretenen que sigui l'esquer per aconseguir futurs clients.
Calculen l'estalvi energètic mensual que pots aconseguir amb la instal.lació de les plaques solars i pagues una quota mensual similar a aquest estalvi. Un exemple:

  1. Contractes un kit solar de 2200 W (8 panells solars) que té un cost de material i instal·lació (IVA inclòs) de 2866 €.
  2. Et calculen que això et suposarà un estalvi de 55 euros en la teva factura mensual.
  3. Et posen una quota mensual de 51'33 euros mensuals per acabar pagant el cost de la instal·lació solar al cap de 5 anys.
Sembla que cada mes estàs pagant 51 euros més, però com que en realitat, cada mes t'estalvies 55 euros de la teva factura elèctrica, en realitat el cost mensual és el mateix i al cap de 5 anys comences a tenir "beneficis" perquè ja has amortitzat la inversió solar.

I està tot calculat per tal que la producció solar s'adapti contínuament al consum, de manera que mai no tens excedent d'energia solar (que et podria penalitzar per la immoral i desavantatjosa legislació espanyola). I les plaques tenen una garantia de 25 anys i una vida útil de 100 anys.

I és una energia neta, que no contamina, que redueix la teva factura, que et permet optimitzar els teus consums, adaptant-los a les hores de més insolació de manera que cada vegada redueixes la dependència de la xarxa elèctrica...

Un munt d'avantatges...moltíssims...de manera que estem molt predisposats a afegir-nos a aquest projecte i us convidem a que hi feu una ullada i us ho plantegeu. Quan hi hagi 500 famílies interessades engeguen. Ja només en falten 499...

Aquí podreu trobar més informació: https://www.collectiu-solar.cat/ca/inici

4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

La idea em sembla perfecte Eladi, pels què viviu en cases pròpies, els que estem en blocs de pisos suposo que no és tan fàcil. I sobre l'estalvi, jo no ho tinc tant clar: com bé dius la legislació espanyola és immoral i abusiva, premiant a les elèctriques amb uns cànons d'obligat compliment a la factura que son fixos. El consum real permet estalviar aquests 55 €? Tant de bo!
Molts ànims amb aquest projecte, i molta sort!

Anònim ha dit...

Amb la comunitat de veïns que tinc calculo que es posarien tots d'acord per deixar instal·lar les plaques allà al 2080 més o menys.

Eladi Martínez ha dit...

Roger, tens raó de plantejar aquests dubtes sobre l'estalvi que es pugui fer del consum real. He contrastat informacions i potser en alguns casos no serà pas tant com "prometen", però sembla que en el nostre cas (amb una calefacció de terra radiant que és caríssima de mantenir) ens sortirà molt a compte.
I el fet d'entrar en l'energia solar sense una inversió inicial que ens desdineri... ens permetrà fer un pas que sempre havíem volgut fer i mai no havíem pogut assumir.
Ja t'anirem explicant...

Eladi Martínez ha dit...

pons007, està clar que en els casos de comunitat de veïns el tema es complica molt més per les dificultats d'arribar a consensos... A veure si ho podeu accelerar i tenir-ho a punt pel 2079...
;-)