Després d'un procés llarg en el temps buscant el reconeixement com a comarca pròpia, una llei de l'any passat ha posat al llindar de la desaparició el Consorci del Moianès, una entitat que des de feia 20 anys ajudava les persones, els ajuntaments i les empreses, amb encert i consens per part dels 10 municipis.
Tot plegat ha desencadenat en una oportunitat històrica: la votació que aquest proper 22 de març permetrà els habitants d'aquests 10 pobles expressar la seva opinió sobre si volen o no constituir-se en comarca pròpia i, com a tal, disposar del seu propi Consell Comarcal que recolliria i podria ampliar totes les funcions que fins ara havia fet el Consorci del Moianès.
Els beneficis són grans: més recursos, més finançament, més serveis, més competències... I, en canvi, a hores d'ara, no he sabut veure-hi cap inconvenient (i he procurat informar-me): no suposarà més despeses ni per als ciutadans ni per als ajuntaments, no suposarà canvis en les assignacions d'instituts, hospitals, bisbats, etc. Només porta coses bones.
Sembla que hi ha l'acord verbal del Parlament de Catalunya que si els habitants del Moianès volen constituir-se en comarca pròpia, per part seva es respectarà aquesta decisió, no s'hi posaran traves i s'agilitzaran els passos burocràtics que calgui dur a terme.
Per tot això, des d'aquesta humil plataforma m'atreveixo a demanar a tots aquells que tenim l'oportunitat de fer-ho que el proper diumenge 22 de març anem a votar i ho fem per una nova comarca:
SÍ AL MOIANÈS!
Més informació a:
2 comentaris:
però la votació què és? una consulta? un referèndum? es vinculant? es una votació de costellada?
pons007,
la votació no és vinculant però sí simbòlica. Cada ajuntament decidirà per ple municipal el seu vot (que podria ser diferent del que hagués votat l'electorat si algun alclade és prou temerari i agosarat per votar en contra de la voluntat del seu poble). Ara bé, si hi ha una participació alta i una voluntat clara de formar una nova comarca, tant els alcaldes com els parlamentaris tindran més arguments - o més pressió - per intentar remar en la mateixa direcció que el poble al qual suposadament representen.
A reveure
Eladi Martínez
Publica un comentari a l'entrada