Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de maig 2013

Bodydub a la UVIC

M'imagino que alguns hauran llegit el títol de la notícia i hauran girat cua per incomprensible. Per tant, si algú ha arribat fins aquí, vaig a aclarir conceptes ràpidament:

Bodydub = vídeo basat en coreografies de percussió corporal
UVIC = Universitat de Vic

Fa temps un dels primers lipdubs (i dels més ben fets) que vaig veure va ser el de la cançó "Hey, soul sister", també fet per promocionar la UVIC. Ara he descobert aquest "bodydub", que també he trobat molt ben fet, amb una versió molt maca d'una cançó també prou maca ("We Can Work it Out" dels Beatles). La cançó l'ha adaptada i arranjada Santi Serratosa, prestigiós bateria de formacions com Gossos i Astrio i de qui temps enrere ja m'havia arribat un bonic i interessant vídeo en que donava a conèixer això de les percussions corporals.

Us transcric un fragment de la mateixa informació que surt a la plana del Youtube (el subratllat és meu) i us el deixo esperant que us agradi.

El Bodydub és un vídeo basat en coreografies de percussió corporal que transcorren en diferents espais del campus universitari. Les coreografies es desenvolupen al ritme d'un cover del tema We Can Work it Out de Beatles. Aquest cover s'ha creat expressament per a l'ocasió, de manera que la percussió que hi sona és només corporal sobre uns patrons rítmics.

El bodydub vol ser un altaveu per enviar un missatge optimista, positiu i esperançador al món, servint-se del missatge de la cançó, que explica que la vida és massa curta per passar-ho malament i que tot es pot solucionar, i de l'energia que transmet la percussió corporal coreografiada.

D'altra banda, la percussió corporal és una disciplina artística que permet treballar molts aspectes, com aprendre música a través del cos, l'atenció, la concentració, la memòria i el ritme, entre altres.
(...)

El bodydub, més enllà de la repercussió que pugui tenir a la xarxa, vol ser una experiència universitària global, amb la participació d'estudiants, personal de serveis i professorat, gaudint i compartint l'activitat.