Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de febr. 2014

"Carpe Diem" (Ramon Mirabet)

Diu la Viquipèdia:
"Carpe diem és una expressió provinent del llatí que significa "aprofita el dia", és un tema recurrent en la literatura occidental com a exhortació a no deixar passar el temps que se'ns ha brindat o a gaudir dels plaers de la vida i deixar de costat el futur, que és incert. Té una especial importància en el Barroc i en el Romanticisme. Així mateix, es pot traduir com "Aprofita el moment", "Viu el moment", és a dir, "Aprofita l'oportunitat i no esperis a demà, perquè pot passar que demà l'oportunitat ja no existeixi".

Va ser el poeta llatí Horaci qui va utilitzar per primera vegada aquesta expressió a l'Oda 1,11: "Carpe diem quam minimum credula postero" ("aprofita el dia, no confiïs en el demà")."

I això pensava ahir quan baixava en cotxe cap a Manresa, precisament escoltant el CD del Ramon Mirabet. Pensava en la mort de la Tatiana Sisquella i com ella en els seus escrits defensava el dret a fer les coses que ens agraden i en el moment que ens venen de gust... I jo veia uns paisatges suggerents amb fragments de bosc il·luminats per una llum càlida...
Venien ganes de sortir de la carretera i agafar un d'aquells camins. Apagar el motor i quedar-se allà gaudint d'aquella llum i aquell silenci... Escoltar música o llegir o escriure o fer una becaina... APROFITAR L'OPORTUNITAT... CARPE DIEM!!

No podem fer això!
Però sí que podem fer moltes altres coses. Sobretot anar per la vida amb els ulls i l'esperit ben oberts per gaudir de tants petits moments de bellesa i felicitat que ens passen per davant i a vegades no sabem veure. Acceptar el que som i el que tenim i gaudir-ne sense desitjar ser més.


I ara per a mi les cançons del Ramon Mirabet són un complement perfecte per gaudir d'aquests petits moments.
Avui ha estrenat aquest nou vídeo de la seva cançó "Carpe Diem" i tot s'ha confabulat perquè us publiqui aquesta notícia que, espero que us agradi.

2 comentaris:

Miles ha dit...

Tres dies i ...
Aprofitem el cap de setmana!!!
De moment jo començaré demà fent una calçotada familiar (15 persones) on els principals protagonistes seran el meu nét Jordi , un any i mig, i la meva mare, Adela, 87 anys.
Oi què ès bonic?
Petons de colors i millor cap de setmana.
Miles

Eladi Martínez ha dit...

Bon cap de setmana, AMIC!
Petons de colors!
Eladi