17 d’ag. 2019

Oques Grasses. "Bancals"

No coneixia els "Oques Grasses".
Sabia que tenien molt d'èxit entre el jovent... Coneixia la cançó "Cul" dels concurs de TV3 "Oh, happy day" i la cançó "Passos importants" que em van fer descobrir per utilitzar-ne un fragment al curtmetratge "El Comitè-2a part"...
Però aquest darrer disc...
Aquest darrer disc es titula "Fans del sol" i, encara que no vulguis, has acabat sentint-ne unes quantes cançons. "In the night" potser va ser la primera que em va arribar  a les orelles i no em va desagradar.
Després el Pablo em va recomanar "John Brown", divertida, reggae, surrealista... i ja em va agradar molt i la vaig posar al bloc.
També vaig escoltar per la ràdio "Més likes" i "Serem ocells" i de nou em van sorprendre i em van agradar... Començava a pensar que aquell disc era un disc força rodó perquè cada nova cançó que descobria la troba original i m'agradava...
Gràcies a l'Ona vaig descobrir "Sta guai", quan el meu pare estava ingressat a l'hospital i va ser un xute d'adrenalina i bon rotllo. Em va encantar i ja vaig decidir que em volia comprar aquell disc.
I aquest estiu vaig anar a l'FNAC i me'l vaig comprar. I l'hem escolta moltíssim al cotxe i ens agraden pràcticament totes les cançons i avui us vull oferir una de les que més m'agrada: "Bancals"

Perquè a part que musicalment són molt interessants, les lletres tenen un punt de surrealisme i un punt de filosofia que m'agrada molt.
Compro totalment frases com:

"...Faré la revolució i em faré un hort, 
me la jugaré molt fort..."
"...Arrelaran contentes les llavors 
i a sobre la merda que ens venen s’anirà esvaint la por..."
"...Que no vingui ningú a dir-nos qui hem de ser, 
que sabem que tot va guai si ho fem amb temps..."
"...Tota la bellesa d’aquest món està a dins teu..."
"...Que sobren armes i falten gronxadors..."
"...La nova era comença on s’acaba el formigó, 
la pau dels cargols és la nova religió..."
"...Amb quatre flors i un tros de blau ja faig, 
que fa bon dia i no em cal ser tan guai..."

Escolteu-la i plantegeu-vos escoltar tot el disc.
Jo crec que val la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR