21 de set. 2011

Dia Mundial de l'Alzheimer

Avui, 21 de setembre, se celebra el dia mundial de l'Alzheimer amb el propòsit de fer conèixer la malaltia, difondre'n informació i sol.licitar el suport i la solidaritat de la població en general, de les institucions i dels organismes oficials.
L'Alzheimer és una malaltia terrible, incurable, degenerativa i terminal. Comença amb pèrdua de memòria i dificultat per recordar coses apreses recentment. Més endavant apareixen símptomes com la confusió, la irritabilitat i l'agressivitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals, i finalment es tendeix cap a la mort.
Aquest procés degeneratiu és duríssim per qui el pateix, però tant o més pels qui l'envolten ja que el malalt acaba amb una dependència total, no se'l pot deixar sol en cap moment, se li ha d'acabar fent tot, i ni tant sols pot reconèixer qui són els que l'estan ajudant i acompanyant.

Al matí he sentit per les notícies que avui se celebrava aquesta efemèride i, tot i que sortosament no he hagut d'enfrontar-me a cap cas proper, he recordat un vídeo que vaig veure fa temps i em va impressionar.
Us el deixo, juntament amb la cançó "Julia" de Els Convidats, que descriu perfectament i de manera sensible i preciosa els efectes de la malaltia.

Tan de bo que ben aviat la recerca mèdica hi trobi la solució!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR