27 de des. 2021

La meva aventura literària

El setembre del 2019 vaig escriure un conte. Es deia "Setembre" i vaig quedar molt content de com m'havia quedat. Tant que el vaig publicar al bloc i de seguida vaig tenir algunes crítiques entusiastes animant-me a escriure'n més.

A mi sempre m'ha agradat escriure. Contes, reflexionss, cançons, poemes, guions... I per primer cop em va venir de gust autoexigir-me constància i disciplina i em vaig proposar el repte "12 mesos: 12 contes". Durant 12 mesos vaig anar escrivint i publicant un conte mensual i posant-los com a títol el nom del mes en qüestió. I quan vaig arribar al final del repte, vaig obrir un espai de participació perquè els lectors em fessin arribar les seves opinions, crítiques i suggeriments.

Després d'allò vaig decidir seguir publicant un conte mensual (i ja vaig pel 30è), apuntar-me a un curs d'escriptura i presentar-me a algun premi literari.

El curs d'escriptura no em va semblar que m'ajudés massa a millorar i vaig presentar-me a diversos premis literaris, sense que en cap d'ells fos premiat:

  • Vaig presentar el conte "Plastilina" al premi Gat literari de Torelló.
  • Vaig presentar el conte "Pedalant" al premi Tal Com Sents per a docents de l'institut Blanxart de Terrassa. Va ser seleccionat entre el recull dels 13 contes que publicaran en format de llibre l'any vinent, però no va ser premiat.
  • Vaig presentar un recull de 13 contes al Premi Mercè Rodoreda convocat per Omnium Cultural.

Mentrestant he seguit escrivint i publicant puntualment un conte cada mes. Personalment estic content de la meva evolució literària i la capacitat creativa (perquè amb 30 contes encara no tinc la sensació d'haver-me repetit). Però a més a més, alguns lectors qualificats (que es dediquen a l'escriptura o tenen contacte amb el món editorial) m'han animat a presentar els contes a alguna editorial i penso que aquest és el següent pas que he de fer.

Sense massa expectatives perquè és normal que els amics siguin benevolents i m'encoratgin, però soc conscient que el món editorial ha de ser molt més exigent i no pot anar publicant tot el que se li presenti. Però penso que és el següent pas que em toca fer ara. Enfrontar-me a una realitat menys amable (com ha estat el cas de presentar-me als premis literaris) per veure com perceben la meva obra uns ulls totalment objectius i neutrals.

A veure què en sortirà...

I mentrestant, seguiré escrivint un conte cada mes que és el que més m'està ajudant a millorar. I després de 2 anys i mig encara no me n'he cansat... Espero que vosaltres tampoc...

4 comentaris:

  1. A veure doncs si alguna editorial te'ls accepta. Sempre, en última instància, pots acabar autopublicant.

    Jo no me n'he cansat dels teus contes, m'agraden molt!

    Salut i bona entrada d'any!

    ResponElimina
  2. És un bon pas i coherent amb el teu pensament. No perdis la esperança ni la inspiració, perquè tot pot arribar , tard o d'hora, qui sap !.
    Mentrestant, ens pot fer seguir gaudint d'ells en el teu espai i estarem contents de llegir-los i aprendre'm també de tu !.
    Bon any nou ;)

    ResponElimina
  3. Jo no dic res.
    No soc objetiu.
    A més a mes ets amic meu.
    ADELANTEEEEEE!
    Petons de colorssss
    Miles.

    ResponElimina
  4. Peix, Artur, Miles,
    moltes gràcies per les vostres encoratjadores paraules i el vostre suport!
    I sobretot, gràcies per llegir-me i donar-li al sentit al fet d'escriure.
    Bon any nou!

    ResponElimina

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR