25 d’oct. 2020

Tocats de lletra

"Tocats de lletra" és un festival literari de la ciutat de Manresa, que enguany arriba a la seva 14a edició. Escriptors de tots els vessants (poetes, novel·listes, dramaturgs...) es posen en contacte amb el seu públic, ja sigui directament o a través d'actors o músics que interpreten o reinterpreten les seves obres.

Normalment he pogut assistir a poques de les seves propostes, però en canvi sempre m'ha semblat un festival molt llaminer i molts dels actes que programen em semblen interessantíssims. Aquest any he pogut gaudir de dues de les propostes i en vull deixar constància.


1.- NAUsFRAGIlS, de Ton Armengol


A la seu del Col·legi d'Arquitectes de la Casa Lluvià podeu gaudir d'aquesta instal·lació poètica escultòrica. El Ton Armengol ha anat recollint fustes que el mar ha escopit cap a la platja i amb altres materials com ferros, cordills i robes ha construït una mena de vaixells que li fan pensar en els vaixells que naufraguen intentant portar persones desesperades a les nostres costes europees.
A partir d'aquest joc de paraules "NAUFRAGIS" vs "NAUS FRÀGILS" reflexiona sobre la injustícia i la indecència d'aquesta situació internacional davant la crisi humanitària del Mediterrani i ho relaciona amb els naufragis personals que tots podem viure al llarg de la nostra vida.
7 poemes dipositats dins d'ampolles recullen les paraules que ha posat a aquestes reflexions. Si reserveu hora (aforament limitat per les normes COVID) el proper dijous 29 d'octubre a les 18 h o a les 19'30 h podreu gaudir de la lectura dramatitzada dels poemes per part del mateix autor.
I en qualsevol cas podeu adquirir alguna de les seves obres a benefici de la ONG Open Arms.
Molt recomanable! I encara sou a temps de gaudir-ne!




2.- LA CIUTAT, ON TU VAGIS ANIRÀ, a càrrec de Xavier Serrano


L'acte (aquest ja es va celebrar a la sala la Plana de l'Om i no podreu recuperar-lo) va consistir en una lectura de poemes (selecció de Jordi Estrada) relatius a diferents ciutats. Una lectura magnífica (que bé recita aquest noi...!) a càrrec del polifacètic Xavier Serrano, sobre uns ambients musicals creats pel músic Jordi Busquets. Va ser una estona molt agradable!


Estones agradables i terapèutiques perquè, com va comentar el propi Xavier Serrano, la cultura cura. Cura, fa reflexionar, manté desperta la sensibilitat i l'esperit crític i forma ciutadans de ple dret.
Llarga vida al festival "Tocats de lletra" i a totes les propostes culturals que en aquests temps tan difícils tenen la valentia d'intentar tirar endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR