27 de des. 2014

Nadala 2014 -el making off

(ahir la nadala, avui el "making off")
Com cada any, després de veure la nadala familiar, falta saber com es va gestar: el making off.

Aquest any el vers va venir d'una revolada un màgic migdia del dia 1 de desembre. Després de rebre una molt bona notícia a nivell de salut familiar i amb els ulls entelats em va sortir el poema.
D'una tirada.

Després vaig tenir una primera idea sobre com podia ser la foto. Estava clar que el concepte era l'agraïment i la paraula "gràcies"


La idea va ser desestimada i anaven passant els dies sense que en tinguéssim cap altra de potable (tampoc teníem gaire temps per posar-nos-hi). Al final, el diumenge 21 vaig tenir una nova idea, formar les lletres de la paraula "GRÀCIES" amb els nostres objectes quotidians. 


M'hi vaig començar a posar i de seguida vaig tenir la idea per a la "I": la melòdica de l'Ona i una pilota del Roc.


Això em va donar la idea d'utilitzar elements de les activitats extraescolars dels nens i la "E" va sortir amb la roba de futbol del Roc.


La "S" amb les malles de gimnàstica de l'Ona.


Però aquí em vaig encallar i vaig demanar ajuda a l'Ona. Li vaig explicar la idea i ella va posar la seva diadema sobre la taula i va dir: la "C".


Llavors entre els dos vam decidir fer la "A" amb llibres.


Només quedaven la "R" i la "G", però ja no sabia què més utilitzar. A més la forma de les lletres era més complicada. Fins llavors tot eren coses dels nens i vaig pensar que potser podríem fer servir coses meves i de l'Anna per a aquestes dues últimes lletres. Vaig pensar en la meva guitarra i, amb l'ajut d'un faristol va aparèixer la "R".


Llavors li vaig dir a l'Anna que muntés una "G" amb les seves coses de córrer i va fer la millor composició de totes (hi ha tots els detalls...).


Després només va faltar una mica de postproducció informàtica amb les lletres i per tenir-ho tot ens calia fer una foto dels nens. 
Però estaven esveradíssims i abans que poguéssim aprofitar la que finalment ha sortit, vam haver de fer-ne unes quantes. Aquí teniu algunes d'aquestes "tomes falses".





Després, acabar de decidir la composició, el color de les cartolines i córrer a les botigues a comprar-ho tot. I veient-nos anar de bòlit el Roc em va dir:
- Papa, per què ens compliquem tant la vida amb la felicitació de Nadal? Si els altres fan una foto i ja està o compren una postal normal.

I jo li vaig contestar:
- Per què ens agrada fer-la maca. I a la gent quan la rep també li agrada.

O sigui que espero que us hagi agradat... la felicitació i saber la història de com es va construir.
Bones festes a tothom!

8 comentaris:

  1. Aixo si que tens reo ,els que rebem la vostre felicitacio ,ens alegre el cort i smble mes festa ,el puge perticipa del vostra Nadal
    Bones Festas
    Petons de colors de Solsona
    Pilar

    ResponElimina
  2. Gràcies per ser-hi sempre, Pilar.
    Records a Solsona, bones festes, bona entrada al 2015 i petons de colors!
    Eladi

    ResponElimina
  3. Bones Festes Familia!!! La postal molt maca

    ResponElimina
  4. Gràcies, "anònim", llàstima que no sàpiga qui ets per agrair-t'ho personalment.
    Igualment bones festes per a tu i els teus.
    Eladi

    ResponElimina


  5. Un altre Anónim

    La felicitació molt maca i el significat més, petons de colors a tota la familia.
    Anónim

    ResponElimina
  6. És veritat que cada Nadal, en rebre la vostra postal, em ve al cap el mateix comentari que et va fer el Roc: Com és que es complica tant la vida?

    Llavors, amb la postal als dits i veient amb l'amor i la il·lusió amb què la feu, només queda dir que ja s'ha convertit en una tradició més del meu Nadal i que em fa sentir molt orgullós de ser amic vostre.

    Molt bones festes i que tingueu una magnífica entrada d'any!!!

    ... i la sortida espero que també, gaudiu molt a Port Aventura!! ;-)

    Petons de Colors, freds i glaçats!

    ResponElimina
  7. "Un altre anònim", igual com vaig dir-li a l'altre "anònim", et dono les gràcies pel comentari i em lamento de no saber qui ets per poder-t'ho agrair personalment.
    I t'envio també per a tu i els teus els millors desitjos per al 2015 i uns quants petons de colors!
    Eladi

    ResponElimina
  8. Roger, moltes gràcies pel comentari i la valoració. Tant com per a tu s'ha fet tradició "rebre-la", per a nosaltres s'ha fet tradició fer-la. I no pas de qualsevol manera, cada any ha de tenir un "perquè" i un "com" que ens agradi i ens faci pensar qeu agradarà als que la rebreu.
    Molt bona entrada al 2015!
    Petons de colors!
    Eladi

    ResponElimina

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR