Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de des. 2019

Monet, l'experiència immersiva


Avui us vull recomanar una exposició: MONET, L'EXPERIÈNCIA IMMERSIVA. La fan a Barcelona, al Poblenou, al Centre d'Arts Digitals IDEAL (c/Doctor Trueta, 196-198). Cal fer reserva prèvia, costa uns 15,00 € i dura aproximadament una hora. L'exposició ha estat prorrogada i la podeu gaudir fins el 29 de febrer.

Val molt la pena!

D'entrada hi ha uns plafons que expliquen una mica l'impressionisme i el tractament que feia aquest moviment pictòric de la llum i els colors. A continuació hi ha la sala infantil on hi ha làmines i colors per pintar i experimentar amb els colors (suposo que més pensada per a les visites escolars). I després comença la part més espectacular...
Una gran sala esdevé un cinema de 360º ja que tant a les 4 parets com al terra s'hi projecten obres del pintor en un audiovisual continu que dura uns 30 minuts i absorbeix els sentits. La gent escampada per la sala, asseguda en una mena de cubs de porexpan, dreta o estirada pel terra en catifes assisteix embadalida a l'espectacle total que recorda els piromusicals per la intensitat dels colors i la música. És un audiovisual dinàmic que en cap moment es fa avorrit ja que les obres es van formant i desintegrant paulatinament i permeten fer un recorregut temporal i geogràfic per la vida del pintor.
A continuació hi ha una altra sala on a través d'unes ulleres de realitat virtual t'endinses en diferents obres del pintor francès. Pots donar voltes sobre tu mateix per veure el que hi ha davant, darrere i als costats del paisatge del quadre perquè és com si estiguessis posat dintre.
Finalment hi ha un pont que reprodueix el del jardí on vivia Monet per poder-t'hi fotografiar i una botiga amb souvenirs i alguns llibres interessants.
En fi, molt recomanable!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Ja quan ho van presentar per TV3 em va cridar l'atenció, i només fas que corroborar-me les ganes que tinc d'anar-hi!
Gràcies per la descripció de l'experiència!

Eladi Martínez ha dit...

A mi em va agradar moltíssim. Si hih acabes anant, ja em diràs si t'ha agradat...
Eladi