Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de set. 2019

Lladres a Calders



El dimarts 3 de setembre, el Roc, l'Ona i el seu cosí Guiu, van passar la seva segona nit consecutiva dormint fora de casa nostra, al pati, en una tenda de campanya. El matí del dimecres 4, nosaltres vam marxar a treballar a les 7'30 del matí i els vam deixar dormint, com altres vegades. Però va ser ben diferent que altres vegades...
Es veu que cap a les 10 van sentir el timbre que els va despertar...
Ells no ho sabien, però algú havia vist un cotxe sospitós amb 4 persones pel barri i la policia ja n'havia detingut 2 (eren lladres que volien robar les cases que poguessin) i buscaven els altres dos... Algú els havia vist intentant entrar a una casa, dues cases més enllà de la nostra, i pensaven que podien estar-se amagant per allà al darrera de les cases on hi ha una zona verda... Com que a més a més havien vist que teníem una porta oberta de la casa (perquè els nens hi entressin quan es despertessin), allò els va fer sospitar i van trucar. Com que ningú no va contestar, van saltar la tanca i van entrar cap a casa nostra...
Quan el Roc, mig adormit, es va aixecar i va sortir de la tenda, es va trobar 4 Mossos d'Esquadra (2 de paisà i 2 uniformats) que pujaven pels laterals de la casa i arribaven on eren ells dormint amb les pistoles preparades i demanant-li:
- Tu qui ets?
Ell, mig adormit i sense adonar-se gaire bé del que estava passant, va explicar que vivia allà i que els seus pares havien marxat a treballar. Li van demanar qui hi havia dins de la tenda.
- La meva germana i el meu cosí.
Van obrir una mica per verificar-ho. El Guiu els va saludar amb la mà i l'ona es va fer l'adormida.
Llavors els van dir que voltaven uns lladres per allà i... van marxar a empaitar-los deixant allà 3 nens que acabaven de viure una situació al·lucinant.
Al cap d'un moment vam rebre aquest missatge de Whatsapp del Roc:


Increïble!
Quina sang freda! Quina tranquil·litat que desprèn després d'haver viscut el despertar més xocant de la seva vida... Que bé que va reaccionar el Roc i, gràcies a ell, els altres dos.
Vam trucar-lo, ens ho va explicar tot, vam veure que estaven tranquils. Vam parlar amb uns veïns que els hi van anar a donar un cop de vista i vaig plegar de la feina per pujar a veure'ls i assegurar-me que realment estaven bé i tranquil·litzar-los amb una presència adulta i segura al seu costat.

Quan vaig arribar havien esmorzat i estaven mirant la tele tranquil·lament... Increïble!

Voleu saber el final de la història?
Després de muntar un dispositiu amb uns 10 cotxes de Mossos d'Esquadra, més la Policia Local, no es van trobar els 2 lladres escàpols. Llavors van posar els 2 detinguts en un cotxe i els van baixar a Manresa, juntament amb tots els vehicles de Mossos. Finalment un dels Mossos de paisà va agafar el cotxe dels lladres i el va baixar cap al dipòsit. Mentre baixava per la recta de l?oller, un dels lladres escàpols, que ja havia vist passar un munt de cotxes de Mossos mentre anava avançant amagat per camins de bosc prop de la carretera, va veure el cotxe dels seus companys i es va posar a fer-li senyals perquè el recollís... La seva sorpresa va ser que qui el va recollir va ser un Mosso i també va quedar detingut!

Una bona aventura, amb final feliç, per poder explicar i recordar

2 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Ostres família....que bé que tot hagi quedat en un ensurt,que valents aquests nois...tan el Roc,com el el Guiu saludant amb ma des de la tenda de campanya,quina experiéncia,quina valentia,i a sobre us ho escriuvamb dits controlats per whats...increible,podeu estar tranquils,podeu confiar amb aquesta canalla,felicitats a tots per la bona pràxis! La sort és sempre dels valents! Felicitats Roc,Guiu i Ona.
Felicitats Anna i Eladi per la feina feta,per l'educació emprada i per la racionalitat de la situació!!

Eladi Martínez ha dit...

Per sort els que van entrar eren "els bons" i per sort els nanos van reaccionar admirablement...
Tot és qüestió de sort...
Eladi