Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de febr. 2019

Lluita pels teus somnis...


Començo amb aquesta il·lustració del genial Joan Turu que, com sempre, fa una fusió preciosa de dibuix i missatge:

"DORMINT NO ES FAN REALITAT ELS SOMNIS"

És bonica la frase i té molt de sentit i molta veritat. Jugant amb la semblança entre els somnis que somiem quan dormim i els somnis com a objectius i il·lusions que volem aconseguir. I, és clar, dormint no aconseguirem fer realitat els nostres somnis...

Ja fa molt de temps que vaig sentir una sentència similar en una cançó de Pedro Guerra. La cançó es diu "Las gafas de Lennon" i la frase diu:

"NO ES BUENO QUEDARSE COLGADO DE UN SUEÑO,
HABRÁ QUE EMPUJARLO, LLEGADO EL MOMENTO"

I quan rumiava com fer una notícia amb aquests dos elements que tenen tant en comú, m'ha sortit el títol: un fragment d'una cançó dels Sopa de Cabra, "Els teus somnis":

"LLUITA PELS TEUS SOMNIS, T'ESTAN ESPERANT,
FES QUE SIGUIN CERTS, ABRAÇA'LS."

I de totes les coses dolentes que ens han portat aquests temps que estem vivint d'injustícies, de bogeria, de violència, de retallades de drets, d'insolidaritat, d'abusos de poder i de tantes coses, intento extreure'n una petita cosa positiva: la capacitat de reaccionar i de lluitar pels nostres somnis, pel nostre futur.

Mai no havia anat a tantes mobilitzacions, manifestacions, mai no m'havia significat tant políticament i socialment, mai no m'havia plantejat fer tantes vagues, però sento que he de prendre un paper actiu i que he d'aixecar la veu i fer gestos i arriscar-me per ajudar a que les coses que no m'agraden canviïn. Perquè potser per aconseguir alguna cosa gran cal estar disposat a perdre'n alguna de petita abans. I potser si ningú no vol renunciar a res, mai no podrem aspirar a un futur millor.

No em sento un revolucionari ni penso en accions temeràries, però si que em sento en la necessitat de plantejar-me seriosament decisions que tot i que puguin afectar-me negativament en el present immediat, penso que poden contribuir a fer una pressió i una força col·lectiva que empenyi la societat a aconseguir guanys de futur. Tal i com van fer els nostres pares i els nostres avis i, per sort o per desgràcia, no estàvem acostumats a haver de fer nosaltres.

Però ara si que ens cal.
Tenim molt a perdre, però també tenim molt a guanyar i no podem quedar-nos immòbils ni indiferents, ni conformar-nos amb les engrunes que ens vulguin regalar: hem de lluitar pels nostres somnis perquè... dormint no es faran realitat.

5 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Sempre seràs un somniador Eladi! Tan de bo compartís el teu optimisme i les teves ganes per sortir-te'n de tot el què et proposis!

Unknown ha dit...

Excel.lent com sempre Eladi. Jo formo part de la generació dels teus pares i ara, la forma física no m'acompanya gaire però faig el que puc i us animo als que encara la teniu a no defallir!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, això que sempre "seré un somiador"...és bo o dolent? ;-)
Penso que sempre hem de tenir somnis i il·lusions i estar disposats a lluitar per aconseguir-los o acostar-nos-hi.
Petons de colors!
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Margarida,
em trec el barret davant de la coherència, la constància i l'exemple ferm i valent que ens doneu tu i tants altres de la teva "quinta". Quan acabem sortint-nos-en, en gran part serà gràcies a vosaltres!
Intentar assemblar-nos a l'exemple que ens doneu és el mínim que podem fer.
Gràcies a tu!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

És bo, és bo!! Perquè tens la capacitat de somniar i tenir els peus a terra alhora! Ets molt gran!