Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

1 de des. 2018

Vaga de fam

1 de desembre de 2018.
Jordi Sánchez i Jordi Turull anuncien des de la presó de Lledoners l'inici d'una vaga de fam.

Per què?
Per protestar i denunciar el fet que el Tribunal Constitucional impedeix el seu dret a accedir a la justícia internacional.
Des del 22 de novembre de 2017 els presos polítics catalans han presentat 8 recursos d'empara contra la seva presó provisional a aquest Tribunal. El Tribunal pot no admetre'ls, però si els admet, ha de resoldre'ls en el termini màxim de 30 dies (segons la Llei d'Enjudiciament Criminal i la doctrina de propi Tribunal). En canvi els admet, però els deixa encallats durant més d'un any. I d'aquesta manera els presos polítics catalans no poden accedir al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg, perquè aquest pas només es pot donar quan s'ha esgotat el recorregut en les instàncies judicials del propi país on es jutja el cas.

Immediatament s'ha activat una pàgina web:


Des d'aquí portaran el recompte dels dies de vaga de fam i tothom que vulgui es pot adherir simbòlicament a la seva denúncia. Jo ho he fet aquest matí quan no s'arribava al centenar i ara ja són...


Tot el meu suport i reconeixement a una decisió valenta i coherent d'aquestes dues persones i l'esperança que aquest gest sigui una nova espurna que provoqui reaccions en un moment en que tot l'entrellat d'aquest procés sembla estranyament enrocat.
Reaccions entre els independentistes de carrer, entre els partits polítics independentistes, entre els estaments polítics i judicials espanyols, entre les instàncies internacionals... que passin coses que accelerin el que no pot acabar de cap altra manera que amb els presos polítics lliures perquè el seu empresonament és una flagrant injustícia.

És difícil que tots sortim al carrer ara en ple hivern o que ens sumem a la vaga de fam, malgrat que hi ha alguna iniciativa que ja s'ha posat en marxa (https://www.vilaweb.cat/noticies/convoquen-una-acampada-de-24-hores-als-lledoners-en-suport-a-la-vaga-de-fam/) però sí que hem de sumar-nos massivament a aquestes adhesions de denúncia i ens hem de registrar al consell de la República perquè si estem junts i som molts és quan podrem aconseguir més coses.

Ara mateix al Consell de la República hi ha registrades 37.176 persones.
Ara mateix ja s'han adherit a la denúncia de la vaga de fam 79767... i no para de créixer (mentre escrivia aquesta notícia s'hi han afegit unes 7000 persones)!

Som-hi! Continuem!

4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

És una llàstima que s'hagi d'arribar a aquests extrems per fer reaccionar a la gent, però si serveix per desencallar algun cosa, benvinguda sigui. Tots els ànims i el suport a aquests dos valents!
Visca Catalunya!

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Endavant amb continuar amb accions o gests que moguin masses i que facin soroll,tant com sigui possible perque aquesta injusticia arribi el més lluny possible....

Unknown ha dit...

Sí sí, cadascún de nosaltres hem de recolzar totes les iniciatives que vagin en aquesta direcció,en la mida de les nostres possibilitats. Qualsevol acció per minsa que ens sembli, fa el seu efecte. Endavant les atxes!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, Judit i Margarida, gràcies pels vostres comentaris!
Eladi