Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de maig 2018

Me'n faig creus!

Aquesta passada nit alguns "valents constitucionalistes" amb nocturnitat i traïdoria han decidit "fer feina" per Calders.
Bé, veient les notícies veig que els contraris a la independència no només han passat per Calders perquè hem vist imatges i vídeos d'incidents a diverses platges on s'entestaven a retirar les creus grogues que s'havien posat per demanar l'alliberament dels presos polítics (a Canet de Mar o a Llafranc... veure notícia i vídeos).


Però a Calders han arrencat estelades de propietats privades, han cremat estelades del mobiliari urbà, han arrencat llaços grocs dels vorals de la carretera i... han malmès la Creu de Terme. Concretament han arrencat la creu de ferro forjat de 1805 que coronava la columna de planta octogonal que hi ha sobre 3 graons. I tot perquè hi havia una estelada sobre la Creu de Terme...
Me'n faig creus!




Aquí teniu 3 imatges de l'emblemàtica Creu de Terme de Calders.
En la primera es veu com estava abans de l'atemptat. En la segona es veu un detall de com la van guarnir les dones de l'Associació Cultural de la Dona de Calders en motiu del passat Dia de la Dona del 8 de març. Va ser una acció molt bonica i celebrada.
I en la tercera, veiem com l'han deixada els brètols que ahir van decidir que el millor que podien fer era anar a "destruir".

Perquè per a mi aquesta és la immensa diferència entre els que posem llaços grocs i estelades i domassos reivindicatius i els que es dediquen a arrencar-los i cremar-los.
Nosaltres proposem, reivindiquem, defensem...construïm!
Ells estripen, trenquen, insulten...destrueixen!
No hi ha contraproposta, no hi ha debat. Només la destrucció, la negació, la violència, l'insult, la manca de respecte... Tan poc convençuts estan del que fan que sovint ho fan amb la cara tapada i de manera nocturna i clandestina...
Me'n faig creus!

I em fa molta ràbia que ho hagin fet, però...llavors em ve al cap aquella cita castellana "Ladran, luego cabalgamos" i penso que segurament anem bé. Els molesten els llaços grocs i les estelades, els molesta que no ens barallem ni els contestem amb la mateixa moneda, els molesta que ens donin la raó fora de les fronteres de la carpetovetònica EspaÑa...
En una de les discussions a la platja entre els que arrencaven creus i els que se'n queixaven, una noia independentista li deia a la constitucionalista: "La diferència és que si tu poses aquí una bandera espanyola, jo no l'arrencaré. Per respecte."
I és que estem tan convençuts que tenim la raó, que no necessitem intentar imposar-la per la força. I en canvi fa tota la sensació que a l'altra banda passa just el contrari: no tenen cap altre argument que intentar imposar les seves tesis per la força. No poden argumentar, discutir ni seduir. Només crits i garrotades, amenaces i violència.

O sigui que avui em faig creus que hi hagi gent que es dediqui a arrencar creus (a Calders i a les platges), però en el fons penso que anem bé.

7 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Totalment d'acord Eladi, som diferents, i espero que per aquest comentari no em titllin de ssupremacista o racista.

Unknown ha dit...

Per mi tens tota la raó. Només embfa por que perdem la paciència i comencem a actuar com ells. Di caiem en aquest parany, perdem. Tan de bó, seguim comportant-nos amb dignitat que ès el nostre principalp senyal d'identitat.
Penso que hauriem de mirar de no fer correr tant els comentaris i opinions, per dir-ho suau, desagradables, que ens envaeixen constantment des de la caverna.Simplement ignorar-los. Ningunejar-los. No existeixen!

Pablo ha dit...

aquesta nit gent, que estic segur que no eren de Calders, han trepitjat propietat peivada per arrwncar una bandera del meu jardi. Tranquuls, als xinos van barates. El que no tenen a la venda als xinos son cervells de recanvi.

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Ànims nois,paciencia per les ments tancades i el cap ben amunt orgullosos de la feina feta amb sentiment i respecte!!
Nosaltres a seguir aixi i preparats perque la frustració els segueixi fent fer bretolades!!

Miles ha dit...

Això ja és massa!!

I ho fan amb la tranquil.litat que no els faran res.

A Sant Joan tenim molt a prop Collbaix, serra emblemàtica del Bages. Des de fa molts i molts anys, jo era un nen, onejava una senyera i posteriorment una estelada. En qüestió d'uns anys ha estat sabotejada i arrencada literalment en diverses ocasions (moltes vegades, fins i tot, els brètols l'han penjat a les xarxes socials tot i vanagloriant-se de la seva valentia).

Aquests delictes d'odi no són perseguits...

Estan, i aixó ho veu tothom, intentant provocar i provocar perquè la situació "peti" d'una manera o altra.

El senyor Rivera està movent els fils perquè això passi.
Diuen que vol ser el Macron espanyol, pero és molt pitjor que el Trump i el Le Pen junts.

A les barricadesssss!!!

Iaio flauta.

Miles

Eladi Martínez ha dit...

Roger, Margarida, Pablo, Judit i MIles.
M'agrada molt una frase que diu "No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu" (Vicent Andrés EStellés) i penso que en això estem tots d'acord i que és la clau per acabar vencent.
Mantinguem aquests paràmetres!!!
A més vent, més veles!!!
Seguim!!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Eladi, com envejo el teu "temple". A mi se m'estan inflant força una cosa que no són ben bé les veles..