Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de set. 2017

L'actualitat política en 3 vídeos

L'actualitat política bull.
Se succeeixen les notícies d'una i altra banda.
A cada nova mesura repressiva de l'Estat Espanyol en una embogida espiral, un nou esforç d'imaginació i serena perseverança per part del Govern, les institucions i la població catalanes.
En qüestió d'hores els fets canvien, evolucionen i es precipiten cap a l'episodi final de l'1 d'octubre i enmig d'aquest vertigen els darrers dies hi ha hagut 3 vídeos que m'han cridat molt l'atenció (per bé i per mal) i els enllaço aquí per intentar ordenar una mica el que està passant.

1.- LA POR ES DISFRESSA D'ODI IRRACIONAL?
Que la gent de Huelva acomiadi els guàrdies civils que es desplacen cap a Catalunya per col·laborar en la repressió del referèndum de l'u d'octubre amb càntics de "A por ellos!" què pot significar? Els envien a la guerra a lluitar contra l'enemic? Ens odien de manera irracional per voler ser qui som? Per voler exercir la democràcia i defensar els drets i llibertats individuals i col.lectius? O és que tenen por que puguem tirar endavant les nostres aspiracions i objectius de manera pacífica i perdin aquella part d'Espanya que els ajuda a subsistir econòmicament?
El que està clar és que a una bona part de les Espanyes ni ens estimen ni ens respecten i si ens volen per alguna cosa és per veure'ns sotmesos i per beneficiar-se del que nosaltres puguem aportar. Si volguessin que ens quedéssim a Espanya per alguna raó positiva la seva reacció hauria de ser una altra, no?


2.- EL CINISME I EL MENYSPREU REGALIMEN
Quan ahir vaig sentir parlar Mariano Rajoy, en la roda de premsa conjunta al costat de Donald Trump no em podia creure el que sentia... És al minut 19:49 del vídeo i diu:

...todo el mundo sabe que el referèndum no se puede celebrar 
porqué no hay ni Junta Electoral, ni hay un equipo en la Generalitat 
organizando el referèndum, cuando han sido ya.. 
no hay papeletas, no hay personas que estén en las Mesas, 
no hay locales que conozca la gente... es decir, es un disparate... 
Lo que puede haber es...alboroto...puede haber ruido, 
pero desde luego lo que no puede haber es un referéndum 
válido, democrático y con un mínimo de garantías...

I es va quedar tan ample, ni va parpellejar... com gosa dir que no hi pot haver un referèndum amb garanties després d'haver fet mans i mànigues per carregar-se-les i prohibir-les tan com ha pogut!!!
Ho vaig trobar d'un cinisme i un menyspreu majúsculs i indignes i només espero que la comunitat internacional acabi donant-li el que es mereix i li giri l'esquena quan es vegi la voluntat majoritària del poble de Catalunya.


3.- NO PENSEM CALLAR
I davant d'aquestes agressions flagrants, de les violacions dels més bàsics drets humans (de reunió, d'informació, de correspondència, de llibertat d'expressió, de vot...) els catalans seguim amb el nostre esperit pacífic, democràtic i... més festiu que mai!
Perquè hem perdut la por i estem gaudint del moment històric que estem protagonitzant en comunió perfecta entre tota la ciutadania (qui recorda les picabaralles entre JxS i la CUP?, ara són "germans de mambo"!), la classe política i fins i tot la policia catalana.
Tots a una! Tots conscients que no ens podran aturar perquè ja no tenim por! Tots conscients de quina és la manera bonica i valenta d'aconseguir-ho: amb somriures, amb cançons, amb clavells i amb imaginació.
I no estem sols: moltes veus ens donen suport des d'Espanya i la comunitat internacional perquè la nostra manera de fer respectuosa i democràtica ens ha donat la raó.
Per això, com deia aquesta campanya d'Amnistia Internacional del 2015 sobre la llibertat d'expressió que ahir em van reenviar i em va fer emocionar, NO PENSEM CALLAR!


Ara sí que sí!!

3 comentaris:

Ona ;) ha dit...

Votarem!

Roger Berenguer ha dit...

Eladi,

Suposo que ja has vista que als grups de whats i al feisbuc estic callat, però és que a mi m'ha desbordat la situació. He passat algun moment delicat a la feina, i només em faltava encendre'm amb tots els vídeos, tuits, posts, whats.. d'un cantó i de l'altre, rebuts per quintuplicat i, al cap d'un moment, desmentits també per quintuplicat. Valoro enormement l'esforç de tots i totes les què hi posen el coll perquè això sigui possible, i espero que demà ho aconseguim!

Moltes gràcies a tu també per la part que et toca! P. d C. republicans i lliures!

Eladi Martínez ha dit...

Ona i Roger,
contesto tard però constato que... vam votar!
Amb sang, suor i llàgrimes, però... vam votar!
Eladi