Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

10 de jul. 2017

Una cançó... (Gerard Quintana)

Aquest és un article del Gerard Quintana publicat a a la secció “acords i desacords” de la revista Enderrock 258 (febrer 2017). És un interessant i estimulant exercici literari que intenta definir què és i què no és una cançó.

Per acabar-lo us he posat un vídeo de la pel·lícula "Moulin Rouge", una cançó feta de retalls de cançons, el "Elephant love medley".

Gaudiu-ne!

Una cançó... (Gerard Quintana)
- Què és una cançó?
- Una cançó?... És per a un treball de música?
- No, és un treball per a mi.
- Doncs una cançó és… una emoció invisible que només es fa visible quan la cantes... Una cançó et guarda un secret i alhora el comparteix amb tothom que la vulgui escoltar. Una cançó t’omple la boca i t’encén el cor... una cançó parla amb el tro i desperta els somnis...
- Pare, no ho entenc.
- I si t’explico el que no és?
- Va!
- Una cançó no va a l’escola, una cançó no té gana, una cançó no és una ampolla plena, una cançó no és un dia que s’acaba ni tampoc un dia que comença, una cançó no és un politò, una cançó no és un viatge organitzat, una cançó no és un valor segur, una cançó no creu en Déu, una cançó no és una multa de trànsit, una cançó no és un vot en blanc, una cançó no és una bateria que es consumeix en el pitjor moment, una cançó no es divorcia, una cançó no té còlics nefrítics, una cançó no té subtítols, una cançó no és deslleial, una cançó no només sap com sinó també quan s’acaba, una cançó no s’absté, una cançó no coneix el color de la teva pell, una cançó no es queixa sinó que protesta, una cançó no diu només el que diu, una cançó no es negarà mai a entrar al teu llit, una cançó no sap què serà quan sigui gran, una cançó no té veu sinó que fa servir la teva, una cançó no té cames ni braços però salta i et fa una abraçada, una cançó no té tintes ni pintures però t’esquitxa de colors, una cançó no té focus però t’enlluerna, una cançó no s’està mai quieta, una cançó no és una resposta, una cançó no té ni amo ni rei, una cançó no espera res de tu, una cançó no sobra mai, una cançó no condemnarà a mort ningú, una cançó no menja pipes ni tampoc crispetes, una cançó no es planxa la camisa, una cançó no és una gàbia, una cançó no té fills,  una cançó s’aixeca quan vol, una cançó no és sospitosa de tinença il·lícita d’estupefaents, una cançó no necessita passaport ni visats, una cançó no té tanda, una cançó no renta fronteres ni banderes, una cançó no tria ser un himne, una cançó no perdona, una cançó no respecta la llei, una cançó no fa la migdiada, una cançó no obeeix el seu autor, una cançó no menja postres, una cançó no especula, una cançó no es mulla sota la pluja, una cançó no s’embruta amb les cagades dels coloms, una cançó no paga lloguer, una cançó no dorm ni al carrer, una cançó no s’enllustra les sabates, una cançó no decideix per tu, una cançó no la pots omplir de flors i posar-la sobre la taula, una cançó no s’agenolla, una cançó no emmalalteix, una cançó no veu el Telenotícies, una cançó no es fa el llit, una cançó no t’obliga a res, una cançó no respecta les normes de trànsit, una cançó no t’omple la memòria del mòbil, una cançó no saps mai qui l’escoltarà, una cançó no és un camp de batalla, una cançó no s’engreixa amb pinso, una cançó no és una equació, una cançó no respecta els horaris de visites, una cançó no només no fa nosa, també et fa riure, et fa plorar, et fa dubtar, et fa creure, et fa lluitar i fins i tot de vegades també et fa ballar.
- Em sembla que ara sí que ho entenc!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Bones reflexions i gran medley!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger!
Eladi