Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

16 de jul. 2017

"Tots tenim família. A la carretera, víctimes 0"

Aquest és el lema de la nova campanya de la Direcció General de Trànsit per conscienciar de la reducció de les víctimes en els accidents de trànsit.
És brutal i genial al mateix temps.
No hi surt cap imatge de cap accident, ni sang... i no li cal perquè toca la fibra i provoca la més gran de les emocions.
Enhorabona als creadors i.. conscienciem-nos tots plegats: "a la carretera: víctimes 0"

9 comentaris:

Anna ha dit...

Impressionant.....pell de gallina..

Roger Berenguer ha dit...

Ho sento Eladi, però jo no hi combrego..
Bon estiu!
P. d C.

Eladi Martínez ha dit...

Anna, compartim el sentiment.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger, no sé amb què no combregues...
Suposo que si que vols que hi hagi "zero morts" a les carreteres...
NO t'agrada la campanya? Doncs jo la trobo molt encertada, però... per a gustos van fer-se els colors... Per una vegada discreparem...
Eladi

Anònim ha dit...

Quan arribin els cotxes autònoms aquestes campanyes formaran part del passat.

Roger Berenguer ha dit...

Evidentment combrego amb els zero morts, però no amb les campanyes de fer "por" (ja veus que ho poso entre cometes, però tot i així apel·lar a aquest sentiments a que apel·la l'anunci és fer por, o si vols digues-li respecte). S'ha d'educar a la gent a conduir bé, a ser conscient del què té entre mans a veure les possibilitats i els límits que aquesta màquina té. Un conductor format és un bon conductor. Un conductor amb por, és un perill al volant.

I els accidents, per desgràcia i con el seu nom diu, són accidents: una roda punxada a mitja corba, un desmai al volant, un esternut molt inoportú... No fa falta ser un kamikaze ni un alcohòlic per provocar un accident, per desgràcia. Un addicte al mòbil, si.

Estic parcialment d'acord amb el Pons 007 que amb els cotxes autònoms si que es reduiran força, que no a zero, els accidents, ja que s'eliminarà el "factor humà".

Eladi Martínez ha dit...

pons007, tot i que em costa d'imaginar, suposo que si que els cotxes autònoms evitaran "errors humans" (sobretot les estupideses de conduir borratxo i drogat o mirar el mòbil o adormir-se...).
El que em costa d'imaginar és que no apareguin "errors de màquina" que substitueixin els "humans"...
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
a mi em semblen bé aquestes campanyes que fan reflexionar sobre la responsabilitat que tens al volant. A tu no t'agrada que facin "agafar por"... a mi no em fan agafar por, però em consciencien que cal anar molt alerta en la conducció.
Evidentment els accidents són accidents i, per tant imprevisibles (com molt bé exemplifiques tu: estornut, roda punxada...) i és utòpic aspirar a la xifra "zero", però...
1.- encara ens queda molt camí per evitar errors "humans" totalment evitables (cinturó, casc, alcohol, mòbil...)
2.- aspirar a la utopia ens permet acostar-nos a objectius ambiciosos però assolibles

Bon estiu!

Eladi

Roger Berenguer ha dit...

En això estem totalment d'acord!!! Bon estiu per vosaltres també!!