Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

11 de febr. 2017

El meu equip ideal

M'ha vingut al cap com una tonteria, un divertimento... Sabeu aquells equips ideals impossibles que fan agafant els millors futbolistes del món en cada posició? Doncs jo he pensat que m'agradaria fer un equip "ideal" de persones a les que admiro per les seves idees o per les produccions artístiques que em fan gaudir i reflexionar alhora...
I m'he posat a pensar noms i de seguida me n'han vingut més d'onze. He anat descartant i he pensant com organitzar l'alineació i...aquí teniu el meu equip.

 PORTER: 
Ramon Mirabet, que amb la seva veu càlida, la seva passió, autenticitat, sensibilitat i bon rotllo omplirà la porteria de precioses cançons i impedirà que encaixem cap gol.


DEFENSES:
Com a laterals, els magnífics poetes Miquel Martí i Pol i Joan Margarit, amb la seva poesia sensible, lúcida i a vegades crua i dolorosa. Sabran aturar les internades dels rivals i de tant en tant pujaran perillosament a l'atac i serviran precioses idees de gol.
A l'eix de la defensa dos centrals de gran categoria, Carles Capdevila (periodista, escriptor, articulista, tertulià, sempre divertit i sempre enginyós i sensible) i Albert Espinosa (escriptor, guionista i creador audiovisual dotat d'una gran imaginació, capacitat d'observació, sensibilitat i puresa d'esperit). Una perfecta combinació entre brillantor i sobrietat, imaginació i efectivitat, dotats de sensibilitat i creativitat per començar un joc brillant i elegant que despertarà somriures i aplaudiments i, al mateix temps, una garantia en la defensa de les idees pròpies.


MIGCAMPISTES: 
Un mig del camp amb Tatiana Sisquella (periodista, guionista i articulista brillant), Manel Fontdevila (ninotaire i dibuixant de còmic sagaç i compromès) i Joaquín Sabina (cantautor amb una capacitat sublim per fer cançons d'un gran simbolisme i sensibilitat) és un luxe. M'asseguren passió, intel.ligència, ironia i sensibilitat per desplegar un joc creatiu i imprevisible. Seran capaços de crear jugades impossibles que despertaran una admiració unànime allà on juguem. Faran jugar l'equip sempre a l'atac i amb un joc vistós i alegre. Insubstituïbles!


DAVANTERS: 
I en atac comptarem amb un trio incisiu i profund, valents i descarats, capaços d'aconseguir coses que d'entrada semblen impossibles i que ells acaben fent realitat: Òscar Camps (fundador d'Activa Open Arms que salva les vides dels refugiats a la Mediterrània), Pere Casaldàliga (bisbe de Saõ Felix do Araguaia, pobre entre els pobres i defensor coherent dels indígenes i els Drets Humans) i Francesco Tonucci (brillant pedagog i defensor radical dels Drets dels Infants).

Amb aquest equip aniria a la fi del món.
I vosaltres, a qui posaríeu al vostre equip ideal?

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Ara, darrerament en Sabina toca més quarts que hores...

Sergi ha dit...

http://cultura.e-noticies.cat/sabina-no-sento-respecte-per-lassumpte-catala-100748.html
I he de dir que sempre m'han agradat les seves cançons, però jo el posaria a la banqueta i traspàs d'hivern...

Eladi Martínez ha dit...

Entenc el que dius, Sergi, però a mi encara em meravella la seva capacitat literària per fer cançons precioses (com la darrera "Lo niego todo").
Ara bé, per si de cas, tinc escalfant a la banda Lluís Llach, Miquelanxo Prado, Maria Mercè Marçal, Empar Moliner, César Bona... Si hi rumio una mica segur que trobaré un suplent de garanties...
Eladi