Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

14 de gen. 2017

Futbol aleví: tornejo$$$...

Ja sabeu que el Roc fa uns anys que juga a futbol al F.C. Artés. Està al darrer any de la categoria aleví, l'últim any que encara juguen a futbol-7.
Entrena 3 dies a la setmana i el cap de setmana juga un partit, normalment en algun poble del Bages, Moianès o Osona. I alguna vegada ha anat a fer algun torneig durant les vacances de Nadal o Setmana Santa. Recordo un any al gener a Castellgalí amb un fred horrorós, tot un matí, fins al migdia. O un altre any a Sallent. Normalment són 5-6 hores d'un dia, amb una sèrie de partits (4-5) i, si se'n guanyen molts, s'arriba al quadre de semifinals i finals (no ens ha passat mai). I, fins ara, participar en aquests tornejos havia suposat un cost zero...

Però aquest any ens va arribar una informació del club que em va deixar esmaperdut...


Es veu que és un torneig de molt prestigi on participen equips inferiors dels clubs de primera divisió i d'altres internacionals. Els equips s'instal.len en hotels on passen els tres dies entrenant, convivint i competint.
Una experiència interessantíssima, oi?
Si volguéssim anar-hi tots 4 de casa, ens costaria... 1359 euros!!!! Increïble!!! (es veu que aquests grans clubs que hi participen i li donen prestigi no paguen... ja els hi paguem nosaltres... i amés l'organització també hi deu guanyar diners... és clar...)
Ah! Que no cal que triem l'opció  més cara? Doncs...1000 euros!!! Impossible!!!
Doncs va, hi enviem només el Roc i jo vaig a veure'l i fer-li costat... 500 euros!!!
Però com pot pensar la gent que una família normal i corrent pot dedicar aquest pressupost a una activitat de només 3 dies i de la qual se'n pot beneficiar només una part de la família???
I això només les famílies que puguin permetre's haver estalviat aquest important import del seu pressupost familiar, que penso que per a moltes famílies seria simplement impossible.

Es veu que, conscients que aquest preu és caríssim, s'ofereixen uns talonaris als jugadors, de manera que si els venen tots, poden aconseguir 240 euros per finançar el torneig... S'agraeix, però tots sabem també que és una murga anar venent loteria i que al final l'acabes pagant bàsicament tu, entre els números que compres directament i els que has d'intercanviar amb els que te'n compren.

I més enllà d'això em sembla un molt mal model ensenyar els nens que quan arriba una despesa monstruosa imprevista, simplement es pot assumir perquè ens fa il.lusió i ja està... La vida no és així! A mi em fa molta il.lusió canviar el cotxe, però no ho puc fer, perquè no tinc els diners. I, per tant, he de cuidar-lo al màxim per anar-li allargant la vida i mentrestant anar estalviant perquè el dia que deixi de funcionar me'n pugui comprar un altre... O com l'habitació de l'Ona, que hem tardat dos anys a poder materialitzar... Així és la vida...

Així que, davant d'aquesta proposta del club, en vam parlar amb l'Anna i vaig acabar enviant aquest whatsapp al grup de pares i mares de l'equip del Roc:


Respecte de la proposta del Torneig de Setmana Santa, respectant totes les opinions, voldria donar també la meva:
  • personalment la trobo impròpia del club modest i formatiu que som (entenc que altres clubs més professionals o elitistes s’ho plantegin, però no nosaltres);
  • discriminatòria entre els jugadors que s’ho podrien permetre i els que no;
  • injusta també perquè difícilment tots els membres d’una família podrien permetre’s aquesta despesa i per tant s’hauria de gastar un gran import per gaudir-ne només el futbolista i aquell que pogués acompanyar-lo;
  • i indecent pel que suposa plantejar aquesta enorme despesa en el context de crisi econòmica en què ens trobem.
Al Roc li encantaria anar-hi, però com a família no creiem que haguem de destinar 500 € o més del pressupost familiar per anar a un torneig de futbol, per molt bona experiència que pugui ser.

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Suposo que ja ho has mirat... http://www.villarrealyellowcup.com/easter/programa

Bàsicament indignant...

Unknown ha dit...

Quina resposta n'heu rebut de la resta de famílies i de l'equip? Malauradament em sembla que s'accepta com a normal i ningú en fa un planteig tant racional com vosaltres.

Eladi Martínez ha dit...

Sergi, d'una banda indignant, però de l'altre... al.lucinant que tanta gent ho assumeixi dins d'una normalitat que, per a mi, és totalment anormal.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Mon, la resposta més abundant ha estat... el silenci.
Entre els pocs que van dir alguna cosa el comentari era "Va, anima't, que si ven el talonari li sortirà gairebé gratis..." o "Pensa que és un torneig pensat per a ells i molt ben organitzat i que s'ho passaran molt bé...".
Crec que a hores d'ara ja han desistit perquè la setmana següent van passar un enllaç del Torneig de les Terres de l'Ebre que "només" costa 200 euros per jugador...
Aviat arribarà l'oferta del torneig de Castellgalí... jejeje...

Roger Berenguer ha dit...

Flipo! No se quina directiva teniu a l'Artés, però crec que es deuen pensar que sou el Manchester City! 😭

Toni ha dit...

Els preus són molt semblants als nostres, però "l'oferta" és a Salou, així que no va per quilometratge això.
És una bestiesa el cost total, tant si va un de sol, com dos, com tres, que seria el nostre cas, + guarderia del gos + "lo que surja"... no vull ni pensar-hi.
Totalment d'acord amb el que comentes,... en fi que cada casa és un món.

Eladi Martínez ha dit...

Roger, jo també flipo... però es veu que és el pa nostre de cada dia i la majoria de gent ho assumeix com a normal...
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Toni, a aquestes edats i en aquests nostres entorns (tot i que tu ja estàs en "un altre nivell" més "pro" ;-) ), ho trobo molt desproporcionat...
En fi... c'est la vie...
Eladi