Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de nov. 2016

Què està passant?

Avui una notícia que no té cap importància ni cap transcendència, però que em té encuriosit i no sé si algú dels que llegeixen aquest bloc li sabrà trobar una explicació (potser tu, pons007, què fa més temps que gestiones un bloc?).

Us explico:

Habitualment jo tenia una mitjana d'unes 100 visites diàries a la plana, anant bé, i això em donava unes mitjanes mensuals que anaven de les 2000 a les 3000, en números rodons.

Per què us en feu una idea, us adjunto una captura de pantalla on consten els números de visites normals a les notícies: 60, 40, 50, alguna de 100...


Ara fa unes quantes setmanes que assisteixo, perplex, a un augment desorbitat d'aquests números. Mireu les visites de les últimes notícies: 260, 270, 300, 280...


Així doncs, la gràfica que recull l'evolució en el temps de les visites del meu bloc, que amb gran satisfacció veia que s'estava consolidant per sobre de les 3000 visites, en aquest mes de novembre veig que passarà dels 7000!!!!


Això no és normal!
Dubto que de cop i volta hagi corregut la veu i hagi augmentat realment el nombre de persones que llegeixen els meus humils posts... més aviat m'inclino a pensar en que sigui algun procés aleatori i informàtic, amb robots que van entrant al bloc i comptabilitzen més i més visites, però... tampoc no entenc quin podria ser el motiu que passés això...

En fi, si algú pot satisfer la meva curiositat i explicar-me per què creieu que està passant això, us ho agrairé.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No pateixis, sóc jo, que m'agrada molt el teu blog i entro moltes vegades...

Ara de debò. Tal com dius el comptador de estadístiques de blogger no només compta com a visita totes les pàgines vistes de cada persona que entra al blog, també entren bots que indexen el contingut del blog. Parlar de temes populars com ara l’anterior de Michael Jackson pot haver cridat l’atenció dels bots i hagin posat a visitar posts recents, o segurament les visites ja et vindran d’abans d’algun altre tema popular que hagis tocat, no m’he posat a mirar-ho.

De manera senzilla et pots fixar en la URL de referència d’on apareixen aquestes visites, si són de google o pàgines “normals” o venen a través de webs estranyes. També pots consultar de quins països provenen les teves visites, per exemple, si veus que et visiten molt des de l’Europa de l’Est potser hauries de recelar una mica més que no pas pensar que s’ha posat de moda estudiar català per aquelles terres. Les opcions més complicades passen per posar-te sistemes de seguiment d’estadístiques tipus google analítics. Fes una ullada per exemple a aquesta entrada d'un fòrum que parla del tema.

Eladi Martínez ha dit...

pons007, gràcies.
Ja sospitava que era alguna cosa però no entenc les motivacions d'aquest augment de visites...
A reveure!
Eladi

Toni ha dit...

És necessari, encara que sembli que no, utilitzar les eines del Google (i gratuïtes) com molt bé diu en Pons007 revisar-ho a través de l'Analítics.
Últimament amb alguna de les webs que administro s'han multiplicat les visites de Rússia i "webs rares rares",... i això no és precisament una bona cosa per la web.
Salut

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Toni, un dia que et vegi ja m'ho explicaràs més bé... i em diràs si he de prendre alguna mesura...
Eladi