Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

11 de nov. 2016

No sé per què no reciclem...

Aquests dies fan una nova campanya a TV3 amb un anunci que diu: "REACCIONA! Redueix, Reutilitza, Recicla"


I aquest per a mi segueix sent un dels grans misteris de la societat. Una persona convençuda com jo, sensibilitzada des de fa molts anys, que veu els beneficis de reduir el volum de residus, de reutilitzar, d'estalviar energia i productes naturals, de reduir la contaminació... no entén com hi ha tanta gent que continua llençant tota la brossa al mateix contenidor (ampolles, cartrons, piles, medicaments, llaunes i peles de plàtan), com llença papers que tenen tota una cara blanca sense reaprofitar-los, com llença l'oli de cuinar per l'aigüera... Em sembla inconcebible que siguem tan estúpids d'estar malbaratant recursos i espatllant una mica més el nostre malmès planeta.
Em sembla increïblement trist que amb la pedagogia que fem a les escoles i esplais sobre aquest tema, la conscienciació pel reciclatge sigui tan minsa, que des de una gran majoria de famílies no es doni continuïtat a aquest tema tan important pel civisme i l'educació de la societat futura.

I no puc entendre com hi ha gent que s'escuda en criteris econòmics o de comoditat: que si cada cop paguem més de taxes d'escombraries i per això no cal reciclar; que si els contenidors són molt lluny i si volen que recicli que em posin els contenidors més a prop (però si després li posen a la porta de casa es queixarà perquè li pren vistes i li arriba la pudor)...
Qui només es mira el melic amb aquests arguments tan egoistes, segurament no vol escoltar gaires raonaments.

En fi! Segurament no convenceré els que no volen ser convençuts o sigui que només vull dir que estic orgullós que a casa nostra tots reciclem, que el Roc i l'Ona ho tinguin tan clar i... tan de bo el percentatge de gent que recicla sigui cada vegada major... Tan de bo!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No reciclar equival a fer com abans es feia als pobles: llençar les escombreries al riu o per un penyasegat.

Roger Berenguer ha dit...

Eladi, crec que és la societat en la què vivim. La prova està en les últimes enquestes de vot a Espanya i en el resultat electoral als Estats Units: a la gent se li en fot tot tres collons, miren -o mirem- només per nosaltres i a la resta que els bombin. Si que hi ha gent conscienciada però crec que, avui per avui, és una immensa minoria. Tant de bo ho anem aconseguint mica en mica, però molt em temo que anem pel mal borràs!
A veure si fem soparet pre-nadalenc aviat i xerrem una mica de tot plegat, que així ens desfogarem una mica!
P. d C.!

Roger.

Eladi Martínez ha dit...

Pablo i Roger,
no em resigno a que el reciclatge fracassi.
M'és igual que em costi cara la taxa d'escombraries o que em sigui incòmode reciclar. És una qüestió de principis i de conceptes i de pensar en el futur del planeta.

Eladi