Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

20 de nov. 2016

Bricolatge casolà

Ja he comentat en alguna altra notícia que estem embrancats en la nova habitació de l'Ona.
Una de les coses que vam decidir és que volíem folrar una paret de fusta, per estètica i per aïllament tèrmic.
Com que era una cosa que no havíem fet mai vam començar documentant-nos. A internet vaig trobar uns quants vídeos que em van permetre fer-me una primera idea del que havia de fer (exemple de vídeo). A la botiga AKI de Manresa em van acabar d'assessorar i em van facilitar tot el material.
I un cap de setmana vaig començar l'obra tot ufanós. Amb l'ajuda de l'Ona, vinga serrar llistons i collar-los a la paret sobre la capa de plàstic aïllant, però... ja es veia que alguna cosa grinyolava i... Efectivament! Quan vaig començar a posar les plaques de fusta, se'm van començar a arrencar els llistons de la paret.
Vaig demanar assessorament al meu veí Pep Carné i vam decidir que calia fer forats nous i més profunds. Vaig comprar tacs i visos més adequats i amb gran desesperança vaig haver de mentalitzar-me per arrencar tot el treball d'un dia i recomençar de nou.
Buuff!
L'endemà vaig desclavar tots els llistons, vaig fer forats més profunds i vaig tornar-ho a clavar tot. Per sort aquesta vegada ja es notava que estava quedant sòlid i fiable. Quan vam començar a col.locar les plaques de fusta tot s'aguantava perfectament i aquesta part va ser més àgil i va fer-la quasi tota l'Anna.
Per a mi van quedar els acabats finals, les plaques dels extrems que s'havien de serrar a la mida i els perfils per deixar els laterals ben acabats.
Cal agrair la col.laboració imprescindible del Pep Carné que em va deixar diverses eines (serra caladora, clavadora...) a part de les seves opinions i explicacions que sempre m'orienten quan tinc dubtes en la matèria. I també les del meu company Jaume Serra, que em va deixar un xerrac per solucionar un petit problema que no sabia com resoldre.
En aquestes fotos es pot anar veient l'evolució de l'obra que ara ja està acabada...
Acaben d'entrar les pintores...
...l'Anna i l'Ona...
...l'obra avança a bon ritme...


















6 comentaris:

Mª Dolors Salvador Gili ha dit...

Molt bona feina, ja veiem que hi heu treballat quasi tota la família. Això és una família organitzada. Que per molts anys ho pugueu fer així. Petons de colors

Anònim ha dit...

De debò aïllen gaire aquestes quatre fustes?

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Mª Dolors
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

pons007, les fustes, més el material aïllant que està en contacte directe amb la fredor de la paret, més la càmera d'aire que es genera en l'espai que queda entre la fusta i la paret, més tot l'amor que hi he posat... i tant que aïllaran!!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Es veu un treball ben sòlid i molt ben treballat. Sou un equip perfecte! Ara a gaudir-ne Ona!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger!
Eladi